jezelf opladen

Life | Jezelf opladen? Deze dingen geven energie!

januari 28, 2021

Iedereen zit er wel eens doorheen of merkt halverwege de dag dat het energielevel niet echt is om over naar huis te schrijven. Een flinke kop koffie kan dan absoluut een boost geven maar ik ben vast niet de enige die daar best afhankelijk van was.. Sinds ik door mijn hart al een paar jaar geen cafeïne meer drink, ben ik gaan kijken naar andere manieren om mijn energielevel een boost te geven. Ik ga eerlijk zijn; niks werkt voor mij zo goed als een blikje Red Bull, koffie of iets anders met cafeïne maar goed, dat mag ik niet meer dus moeten we het met andere opties doen. Jezelf opladen is ook zeker mogelijk zonder cafeïne en in  dit artikel deel ik welke dingen voor mij (wel en niet) werken.

Van taak veranderen

Merk je dat je weinig energie hebt? Verander dan (indien mogelijk) de taak waar je mee bezig bent. Kies iets waar je veel zin in hebt en ga er mee aan de slag, je zult merken dat dit direct een positief effect heeft op je energieniveau.

Muziek

Zet een gezellig muziekje aan op een lekker volume; werkt bij mij vaak erg goed!

Een lekker koud drankje

Zit je al uren achter je laptop en word je een beetje suf? Ik sta dan vaak even op en maak een lekker koud drankje voor mezelf. Niet zomaar een glas water of aanmaak maar iets met bubbels of water met een schijfje citroen of komkommer. Zo heb je even wat beweging, krijg je vocht binnen én krijg je door de kou wat energie.

Een klein beetje sporten

Een klein beetje sporten werkt voor mij, bijvoorbeeld een lichte workout van 5 minuten of wat squats. Echt actief sporten werkt voor mij niet maar dat leg ik verder in dit artikel uit. Werkt een intensieve workout voor jou wel? Doe het dan vooral!

Van me af schrijven

Een vol hoofd kan moe maken en zorgen dat je je niet energiek op je werk kunt focussen. Pak een (digitaal) papier of notitieblok en noteer alles wat in je hoofd zit. Door de rust die nu ontstaat, is er weer ruimte voor energie.

Wat niet werkt voor mij

Er zijn ook een aantal populaire dingen die voor mij totaal niet werken.

 • Mediteren werkt voor mij niet, daar wordt ik ontspannen van maar meer op een ¨ik ga lekker chillen-manier¨.
 • Wandelen is met mijn paniekaanvallen dusdanig ingrijpend dat ik daarna eerder toe ben aan een nacht slaap.
 • Te veel beweging maakt mijn lichaam erg moe en na een fanatieke work-out wil ik liever slapen dan werken.
 • Sommige mensen krijgen energie van sociale contacten en kunnen er weer tegenaan als ze even met een vriend of vriendin gebeld hebben. Voor mij geldt dat niet. Ik vind sociale contacten juist erg vermoeiend en zie mijn vrienden liever op dagen dat ik niet hoef te werken. Niet dat ik sociale contacten niet leuk vind, het kost me alleen enorm veel energie.

Tot slot

Doe wat bij jou past, jezelf opladen is persoonlijk. Elk persoon en elk lichaam is anders en wat voor anderen geweldig werkt, werkt voor jou misschien helemaal niet. Experimenteer met verschillende dingen en probeer uit te vinden waar jou geest en lichaam energiek op reageren!

Jezelf opladen, hoe doe jij dat?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Yaika

  Goede tips! Ik ben zelf redelijk introvert, dus ik laad ook totaal niet op door contact te hebben met vriendinnen. Een wandeling helpt voor mij wel heel erg. Muziek helpt bij mij ook heel erg. Heb je toevallig al eens geprobeerd naar podcasts te luisteren? Ik kan hier ook helemaal van tot rust komen!

  januari 31, 2021 at 7:47 pm Reply
  • Mira Ennen

   Jaaa podcasts vind ik ook heel fijn maar wel meer om te relaxen dan om op te laden 🙂

   januari 31, 2021 at 8:58 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.