Instagram Slider

Instagram

Life | Augustus 2018: Voor het eerst uit eten & bodypositivy?

september 1, 2018

Huh, een artikel op zaterdag? Doordat mijn internet wéér dramatisch was afgelopen week, kreeg ik mijn artikel voor donderdag niet online en besloot ik wat te schuiven. Vandaag dus een artikel in plaats van afgelopen donderdag. Ik overweeg in de herfst/winter weer naar 7 artikelen per week te gaan, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit. Vinden jullie die 2 extra van toegevoegde waarde? September alweer, heel cliché; maar jeetje wat gaat het snel. Ik kijk met een beetje weemoed terug op augustus. Ik bereikte een mijlpaal, genoot enorm van de zon, maar zat er eind september ook even flink doorheen. Ik neem je mee langs mijn maand aan de hand van mijn Instagramfoto´s, en praat je graag even bij.


Jullie hebben misschien in de laatste maanden wel meegekregen dat ik wat problemen heb met mijn hart. Ondanks dat dit een enorme impact op mijn dagelijks leven heeft, deel ik daar weinig over online. Ik heb geen zin om elke dag te focussen op wat ik allemaal niet kan en deel liever leuke plaatjes. Sommige mensen zullen dat wellicht nep vinden maar ik vind het gewoon leuker om positieve dingen te laten zien en niet alleen maar mezelf met een verlept hoofd in bed. Anyway, door al het gedoe met mijn hart viel ik continu flauw, waardoor ik heel bang ben geworden om dingen te doen. Van een simpel tripje naar de supermarkt tot een etentje met mijn vriend, ik durfde het niet. Inmiddels ben ik er nog láng niet, maar ben ik wel voor het eerst sinds een jaar weer uit eten geweest. Ik kan echt niet uitleggen hoe veel dat voor me betekent. Altijd maar thuis zitten en afhankelijk zijn hakt er flink in, eindelijk weer (bijna) zoals vanouds uit eten voelde echt als een enorme overwinning.

Wat was ik blij met het warme weer in augustus, ik heb echt het liefst het hele jaar dat zomerweer! Bij mijn schoonouders hebben we een klein bootje en die werd met het warme weer uiteraard veel gebruikt. Heerlijk om na het eten nog even een rondje te varen.

Vorige zomer werkte mijn vriend eigenlijk elk weekend waardoor we letterlijk nul keer samen konden gaan zwemmen. Inmiddels is hij elk weekend vrij en konden we ook samen genieten van de zon, zo gezellig! Uiteraard was het weer tijd voor een donutfoto. Naar aanleiding van deze foto kreeg ik veel reacties en vooral vragen over hoe ik aan die buikspieren kom. Deze foto is absoluut niet gefotoshopped en ik span mijn buik ook niet aan. Ik wil benadrukken dat dit absoluut een zeer gunstige hoek is en dat ook de filter meewerkt aan het feit dat er spieren lijken te zitten. Ik heb absoluut geen sixpack en vind dat helemaal prima. Ik bewerk eigenlijk nooit foto´s, ook geen bikinifoto´s maar zorg wel dat er vanuit een hoek gefotografeerd word waar ik me prettig bij voel. Nep? Een beetje misschien, maar ik voel me niet comfortabel bij het showen van mijn vetrollen en cellulitis, als iemand anders die wel laat zien; ook helemaal prima. Weer een hele speech onder deze foto maar ik vind dit best een lastig onderwerp. Ik kreeg best veel hatelijke berichten over dat ik niet zo moet ¨showen¨ of juist mensen die vonden dat ik mijn benen wel had mogen bedekken. Ik snap oprecht niet waar mensen zich druk om maken, ook niet bij bikinifoto´s van anderen, of ze nou met of zonder vetrollen en putten zijn; lekker boeiend. Als we iedereen gewoon de foto´s laten plaatsen die ze zelf willen en niet over andermans lijf oordelen, dan komen we al een heel end. Nu ik toch op de spreekstoel zit wil ik ook even zeggen dat ik de comment ¨jij kan het hebben¨ (bij foto´s van eten) heel lief bedoelt vind maar ook best wel ongepast. Ik vind dat ook iemand die 2x mijn gewicht is ook prima 6 ijsjes op een dag mag eten, als hij of zij zich daar maar prettig bij voelt. Ik ben geen voorstander van obesitas maar ik voel me gewoon ongemakkelijk bij dat soort reacties.

Mijn Instagram onderging de laatste tijd ook best wel een metamorfose. Ik verwijderde en blokkeerde een paar duizend vreemde volgers én investeerde tijd in het laten maken van foto´s van mijzelf. Sinds kort maak ik ook gebruik van een preset, aanrader als je je feed wat meer wilt laten matchen.

In Tiel, mijn woonplaats, zit een hele leuke beautysalon waar ik deze maand te gast was. Naast een geweldig interieur hebben ze ook heerlijke behandelingen waar ik er eentje van onderging. Het was zeer zeker een spectaculaire behandeling en mijn ervaring kun je hier lezen.

Wellicht dat andere mensen met een lange relatie dit herkennen; je gaat zo snel langs elkaar heen leven. Wij proberen de laatste tijd echt bewust leuke dingen te gaan doen in het weekend in plaats van alleen maar thuis hangen. Mijn vriend ontdekte deze pluktuin in de buurt van Utrecht, Je kunt er bloemen, groenten, fruit en kruiden plukken en ik ging uiteraard voor de lavendel. Ik maakte van een deel van de lavendel speciale ijsthee en ben de rest aan het drogen voor een lekkere olie of geurzakjes.

In samenwerking met 5mmpaper gaf ik op mijn Instagram een práchtige sieradenset weg. De actie is inmiddels gesloten maar ik wil dit merk toch heel graag even in het zonnetje zetten. De Cosmic Jewellery collectie is echt heel er mooi en je hebt gegarandeerd een bijzonder sierraad in huis. De producten zijn zeer betaalbaar en van mooie kwaliteit, zeker de moeite waard!

NA-KD mailde of ik wilde samenwerken en dat wilde ik wel. Ik ben groot fan van deze shop en dan vooral van hun eigen merk. De items zijn betaalbaar (iets duurder dan H&M) en van mooie kwaliteit. Ik zocht onder andere deze toffe sweater uit die perfect bij dit zachte herfstweer past. Ik heb een kortingscode voor jullie die geldig is tot 16 september 2018, met ¨20mira¨ krijg je 20% korting op je bestelling. Ze verkopen ook vrij veel merkkleding dus op sommige items kan het kortingsbedrag flink oplopen.

Ik zit dus al bijna een jaar thuis en heb mijn studie onderbroken. Afgelopen week heb ik officieel besloten niet in september te beginnen aan het laatste jaar van mijn studie, qua gezondheid is dat gewoon echt nog niet te doen op dit moment. Best wel een heftig besluit want mijn hele toekomstplannen veranderen er mee en het levert mogelijk een flinke studieschuld op. Al met al heeft het allemaal best wel een impact, niet alleen praktisch gezien. Het afgelopen jaar heb ik veel nagedacht over manieren om thuis geld te verdienen en maakte ik flinke stappen met mijn blog en Instagram. Ik ben er van overtuigd dat het ook zonder diploma allemaal wel goed gaat komen (al heb ik ergens nog de hoop dat ik mijn studie nog gewoon kan afronden) en focus me heel erg op de dingen die wel goed gaan. Ik vind het leuk om me te verdiepen in online marketing en online geld verdienen. Ik startte daarom de rubriek ¨Blog Academy¨ waarin ik schrijf over online geld verdienen en zaken die met bloggen en social media te maken hebben. Het lijkt me fijn als ik over een tijdje genoeg geld verdien met mijn blog om ergens lekker in het buitenland te gaan zitten met mijn vriend en te genieten van de vrijheid. Absoluut niet wat ik bedacht had toen ik klein was, maar wie is er nou echt geworden wat ze vroeger al wilden?

 

Al met al best een heftige maand met veel gebeurtenissen, emoties en gedachten. Ik merkte dat ik vooral de laatste week best wel gefrustreerd ben omdat het allemaal zo lang duurt met mijn hart en de stappen zo langzaam gaan. Ook hakte de definitieve beslissing rondom school er best wel in, ondanks dat het natuurlijk niet uit het niks kwam. Ik heb de afgelopen week een stuk rustiger aan gedaan dan normaal qua werk en hoop na het weekend weer met hernieuwde energie aan de slag te gaan. Uiteraard bereik ik met piekeren niks en probeer ik me heel erg te focussen op wat wel goed gaat; mijn bedrijf. Uiteraard zullen er momenten blijven komen dat ik het even niet trek, maar die hebben we allemaal wel eens.

 

Volgens mij heb ik nog nooit zo veel persoonlijke dingen geluld in een artikel. Ik kies er heel bewust voor om niet alles te delen op social media, maar toch voelt het fijn om eerlijk te blijven over dingen. Ik besef me dat als je naar mijn Instagram kijkt, alles er vooral heel leuk en gezellig uit ziet en ik voel de behoefte om hier even te vertellen dat dat echt niet altijd zo is. Ik blijf me op Instagram wel gewoon lekker focussen op de leuke dingen want daar word ik zelf ook weer vrolijker van! Voor nu wil ik je graag nog even attenderen op de winactie die tot morgen (2 september) nog loopt op mijn Instagram. Je kunt een mok winnen met je eigen logo/afbeelding/foto, gemaakt door Sweetest Design.

Voor september heb ik eigenlijk nog niet echt plannen. Dit weekend is de zon weer even terug en daar ga ik lekker van genieten, daarna zien we het wel weer:). Uiteraard hou ik jullie weer op de hoogte via Instagram!
Hoe was jouw augustus?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Kirsty

  Wat naar dat je zo’n last hebt van je gezondheid. Hopelijk gaat het de komende tijd steeds weer iets beter. Ik moet zeggen dat ik het wel echt knap vind hoe je bezig bent met je eigen bedrijf! Herkenbaar trouwens ook dat je niet alles deelt op social media; daar voel ik mij ook niet zo prettig bij. Ik denk ook dat er tegenwoordig veel te veel wordt gedeeld en ik zou bang zijn daar spijt van te krijgen. Eerlijk zijn is ook belangrijk, maar op Instagram deel ik ook vooral de leuke dingen.

  september 1, 2018 at 12:40 pm Reply
 • Floortje

  Wat ben je een leuk persoon zeg! Ik kwam een comment van jou tegen op een oud blogartikel van mij en ik dacht: ‘ even kijken hoe het met haar gaat’. Vind het heel knap dat je zo open bent over je leven, en daar horen ups én downs bij. Ik vind het hoe dan ook fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die het soms lastig heeft. Ik weet zeker dat dit soort momenten juist dé momenten zijn die belangrijk zijn, waaruit we kunnen leren en waardoor we nóg sterker worden. Volgens mij ben je hartstikke goed bezig met je eigen business! En tja, mensen hebben altijd wel een mening,lekker bij jezelf blijven, dat is toch het belangrijkste? Liefs!

  september 4, 2018 at 2:44 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ah zo´n lieve reactie, dankjewel <3

   september 4, 2018 at 6:34 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.