Instagram Slider

Implanon

Life | Mijn Implanon is er uit en dat ging niet echt zoals verwacht..

oktober 11, 2018

Sommige lezers zullen misschien denken: ¨komt ze weer met haar Implanon avonturen¨. Toch krijg ik bijna dagelijks vragen over mijn Implanon en worden de oudere artikelen die ik het afgelopen halfjaar schreef nog veel gelezen. Vandaag (gisteren als dit artikel online komt) ging mijn Implanon er uit en dat was iets heftiger dan verwacht. Momenteel zit ik privé even in een stressvolle situatie en dan ook nog zo´n gebeurtenis als vanochtend maakt dat ik het fijn vind om even mijn verhaal aan ¨jullie¨ te doen. Wederom de waarschuwing: als je niet tegen bloederige details of verhalen over ongesteldheid kunt; lees dit artikel niet.

Waarom is mijn Implanon er uit?
Ik vertelde in mijn vorige update al dat het allemaal niet echt lekker liep en dat ik al vanaf juni ongesteld ben. De afgelopen weken kreeg ik echter zo´n extreme buikpijn dat de maat vol was en ik een afspraak maakte om de Implanon te laten verwijderen. De klachten die ik in de laatste weken het meest ervoer waren:
– non stop ongesteld
– monsterlijke stemming
– slechte huid
– buikpijn

Deed het verwijderen pijn?
Nee, echt totaal niet. Je voelt een klein vervelend prikje van de verdoving en daarna gerommel, geduw en getrek maar geen pijn. Ik vermoed dat het morgen en de komende week als een beurse plek zal aanvoelen, als dat heel anders is laat ik het jullie weten. Het hele geduw en getrek vond ik an sich niet vervelend, het werd pas vervelend omdat het zo ontzettend lang duurde.

Hoe ging het verwijderen?
Niet echt zoals verwacht. Normaal maken ze een klein sneetje en trekken ze de Implanon er met een tangetje uit. Echter schoot mijn Implanon steeds weg en duurde het vrij lang voordat ze ´m te pakken hadden. Toen ze met twee man sterk eindelijk dat rotding hadden, bleek die te vast te zitten en werd er geduwd, getrokken en gesneden om ´m los te krijgen. Wat ze exact allemaal deden weet ik niet, want ik ben niet zo heldhaftig om mee te kijken. Wat ze ook deden; dit leek uiteindelijk écht niet te lukken en er werd gesproken over een doorverwijzing naar de chirurg (ik smeekte ondertussen de Implanongoden omdat kloteding er alsjeblieft uit te rukken). Toen de assistente wegliep om een andere huisarts te halen en de overgebleven arts nog even door pielde, schoot ´ie er gelukkig ineens uit.

Maar toen..
Ik zat amper goed overeind toen de huisarts zich per ongeluk verwondde aan het mesje waarmee ze zojuist mijn arm had doorklieft. Omdat dit voor besmetting van HIV en Hepatitis C kan zorgen, volgde er uiteraard een heel protocol met prikken en testen. Ik kan jullie in ieder geval het heugelijke nieuws mededelen dat ik geen HIV heb, op de test voor Hepatitis C moet ik nog even wachten. Om eerlijk te zijn ben ik niet echt bang dat ik deze ziekte heb, maar kan ik me voorstellen dat dit voor een arts best schrikken is. De hele ervaring was al niet vlekkeloos en dit maakte het nog even wat erger. Al met al was het een enerverende ochtend en ging ik met een flink verband en een spannend verhaal voor verjaardagen weer naar huis.

Nooit meer een Implanon?
De Implanon is voor mij dus totaal niet zo bevallen als gehoopt en de hele ervaring met het verwijderen was wat heftiger dan verwacht, mede door dat incident natuurlijk. Ik ben nog steeds voorstander van de Implanon, maar besef me wel dat dit gewoon echt niet voor iedereen is weggelegd en dat het rotdingen zijn om te verwijderen. Het enige wat je zelf kunt doen is vragen of de betreffende huisarts de ingreep al vaker heeft gedaan, dat is natuurlijk geen garantie maar misschien wel prettig. Of het de eerste of de honderdste keer was van mijn arts weet ik niet en ik wil ook verder niet inhoudelijk ingaan op hoe ik de ¨behandeling¨ op persoonlijk gebied ervaren heb. Ik ben blij dat ´ie er uit is en ga nu rustig afwachten hoe mijn lijf gaat reageren. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte en mag je me alles vragen:).

Welke anticonceptie gebruik jij?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

15 Comments

 • alexa

  ahh dat is wel heftig en geen fijne ervaring, maar kan natuurlijk gebeuren. Zelf heb ik een spiraal en heb nog een implanon overwogen, maar deze sloot niet geheel aan bij mijn verwachtingen. Ga je nu terug naar de normale pil?

  oktober 11, 2018 at 8:24 am Reply
  • Mira Ennen

   Ja precies, we gaan er maar vanuit dat artsen altijd de beste bedoeling hebben! Ik ga eerst even kijken hoe het loopt zonder pil of iets en dan eventueel terug naar de normale pil!

   oktober 12, 2018 at 6:57 am Reply
 • Lieke van Veen

  Dit lijkt me dus helemaal niks om zo’n staafje in je arm te hebben. Vooral niet als ze het moeten verwijderen lijkt het me totaal niet prettig.

  oktober 11, 2018 at 2:00 pm Reply
  • Mira Ennen

   Van het staafje in je arm voel je gelukkig echt helemaal niks. Alleen dat verwijderen gaat geloof ik vaker moeizaam dan makkelijk:(

   oktober 12, 2018 at 6:56 am Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ben ik blij dat hier bij mijn man alles is gesteriliseerd. Af en toe denk ik weleens, iets te veel weggehaald, hahaha hij is door deze ingreep wat ‘gevoel’ kwijt geraakt, ook erg vervelend kan ik je zeggen.
  Maar ik denk niet dat ik, mocht mijn man dus liever niet gesteriliseerd worden, aan een pil of spiraal zou gaan. Ik denk dat ik zelf de grote ingreep zou doen.

  Ik had mij eerlijk gezegd nooit zo in de Implanon verdiept. Wat erg zeg deze horror story.

  oktober 11, 2018 at 4:52 pm Reply
  • Mira Ennen

   Oh dat is ook niet ideaal nee! Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen. Zonder pil was ik twee weken per maand ziek en met was ook geen grandioos succes, handig zo´n lichaam hihi

   oktober 12, 2018 at 6:55 am Reply
 • Claudia

  Ik zweer bij mijn spiraaltje, nooit meer ongesteld. Geen humeur veranderingen en ik heb pas mijn 2de laten zetten. Eruit was even beetje vervelend, maar voor 5 jaren weer vooruit, zeker het drie dubbel waard. Sterkte lieverd met alles. X

  oktober 12, 2018 at 8:07 am Reply
  • Mira Ennen

   Thanks lieve Clau <3

   oktober 12, 2018 at 8:25 am Reply
 • Kelsey

  Ik had eerder al gereageerd op je implanon verhaal dat die bij mij ook niet werkte. Vind de implanon maar een onding.
  Mij in maart laten steriliseren met ook geen succes afgelopen donderdag mijn beide eileiders moeten laten verwijderen door het verkeerd zetten van de klemmen. Helaas nu definitief onvruchtbaar maar ach heb al 2 lieve Kids.

  Je schrijft er wel goed over! Lees je blogs regelmatig!

  oktober 13, 2018 at 7:31 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ja als ie werkt is het top maar hij lijkt toch bij heel veel mensen slecht te werken he:(
   Wat een ramp zeg, stom dat ze dat verkeerd zetten en je daar de dupe van bent! En thanks voor je lieve compliment <3

   oktober 13, 2018 at 8:01 pm Reply
 • José

  Oei dit klinkt niet heel prettig. Gelukkig is dat rot ding eruit!

  oktober 19, 2018 at 3:24 pm Reply
 • Martine

  Beste Mira
  Ook ik heb vrijdag na veel drama mijn implanol laten verwijderen. Eerst zou de huisarts dit doen, maar zij kon hem niet duidelijk genoeg voelen. Door verwezen naar het ziekenhuis. Die dokter kon er zonder echo ook niets mee, dus afgelopen vrijdag voor de 3e keer naar een arts. Eerst een echo laten maken en daarna op de dagbehandeling laten snijden incl. hechting. Ik neem nooit meer de implanon. Nu maar even hormonenvrij door het leven.

  oktober 27, 2019 at 8:58 pm Reply
  • Mira Ennen

   Oh bah wat een ramp. Je zal wel heel blij zijn dat dat ding er uit is!

   oktober 28, 2019 at 9:30 am Reply
   • Martine

    Zeker. Nu is het alleen nog lekker blauw, haha

    oktober 29, 2019 at 9:27 pm Reply
    • Mira Ennen

     Ah ja daar ontkom je niet aan. Ik merkte gelukkig wel snel dat de hormonen weg waren, hopelijk jij ook!

     oktober 29, 2019 at 9:54 pm Reply

  Leave a Reply