maastricht

Life | Hersenspinsels #3 Over de vakantienasleep, schijt aan Corona en Maastricht

augustus 24, 2020

Tijd voor een nieuwe ¨Hersenspinsels¨ waarin ik op papier zet wat er zit allemaal in mijn hoofd bevindt. Dit keer over de nasleep van mijn vakantie, schijt hebben aan Corona en Maastricht.

Vakantie

Ik had na 1,5 jaar vakantie en dat was heerlijk. We gingen geheel onverwacht naar een huisje van familie die aan het water woont, geen slechte combinatie met de hittegolf. Steven heeft vanuit daar gewerkt en ik heb gezwommen en boeken gelezen. Van mijn vakantieplannen thuis kwam dus helemaal niks doordat we ineens weg waren maar dat was niet erg. Ik heb enorm genoten, ook van het weer, en het was fijn om, op die twee uurtjes per dag na, helemaal niet met werk bezig te hoeven zijn. Ik had er bewust voor gekozen om twee uur per dag wel te werken aan de webshop en aan social media omdat een complete week alles negeren te veel ellende/omzetverlies zou opleveren. Dat beviel eigenlijk prima en volgende keer zou ik het ook weer zo doen. Idealiter werk ik natuurlijk helemaal niet in mijn vakantie maar continu met stress zitten over financiën en opdrachten is ook niet echt rustgevend dus deze middenweg is top.

De nasleep

De nasleep van de vakantie was qua werk best pittig, halverwege de maandag was ik weer toe aan een nieuwe week vrij. Ik had duizenden berichten om te beantwoorden, nieuwe ideeën in mijn hoofd en samenwerkingen die opgepakt moesten worden. Inmiddels ben ik zo goed als bij en keert de rust weer een beetje terug in mijn hoofd en planning. Vandaag ben ik op mijn dooie gemakje bezig met creatieve werk dingen die ik fijn vind en heb ik net een wandelingetje gemaakt daar de brievenbus voor alle bestellingen van het weekend.

Corona*

Ik heb het al vaker gezegd hier maar ik vind het hele ¨negeren van de voorschriften-ding¨ zeer frustrerend. Ik snap oprecht niet hoe je jezelf en je eigen plezier belangrijker kunt vinden dan mensen die dood gaan en ik snap ook niet hoe afstand houden zo´n enorme beperking op je leven kan zijn. Er kan echt heel erg veel nog wel binnen de regels. Soms voelt het alsof we hier thuis voor niks ons best doen om overal op te letten. Wat maakt het nog uit als er zo veel mensen schijt hebben? Maar goed, je hebt alleen invloed op je eigen gedrag dus tot tien tellen en hopen dat de mensen die schijt hebben geen mensen besmetten die daar doodziek van worden of overlijden. Kijk, ik snap heus wel dat je maanden perfect gedragen voor niemand mogelijk is maar er is wel een grens tussen een feestje met een man te veel en elke week in overvolle kroegen hangen.

Maastricht

Halverwege september hebben we een werktripje Maastricht gepland staan en ik twijfel enorm door corona. We houden ons aan de regels qua afstand etc. en blijven in het hotel als het te druk is (we gaan gelukkig doordeweeks) maar toch voelt het raar. Kun je wel een citytrip maken in deze situatie? Natuurlijk zijn er zat mensen die op vakantie gaan en alles doen maar ook veel mensen komen alleen buiten als het echt noodzakelijk is. Ik weet het nog niet helemaal. Momenteel neig ik naar gewoon gaan omdat de overheid niet adviseert om zo veel mogelijk binnen blijven en we niet meer in de drukke schoolvakantie zitten.

Anyway, of we nou gaan of niet, ik heb er heel veel zin in. We gaan naar een hotel dat al jaren op mijn verlanglijstje staat en ook Maastricht zelf heb ik nog nooit gezien. Leuke tips zijn uiteraard heel erg welkom!

Aankomende week

Ik merk dat ik het weer heel erg omschakelen vind. Dat grijze en regenachtige doet mijn humeur niet goed en ik hoop dat we nog wat zon gaan krijgen de komende weken! Qua werk is het lekker druk; ik heb veel Adviesgesprekken en een leuk aantal deelnemers aan het Groeiprogramma (er is nog een plekje voor september). Op werk na zijn er eigenlijk geen plannen omdat we nog steeds voorzichtig zijn daarmee; lekker rustig.

Nog een kleine tip

Voor de mensen die Rita op Netflix ook geweldig vonden; er staan een nieuw seizoen online! Ik ben gisteren begonnen en het is weer even fantastisch als de vorige seizoenen. Mega aanrader!

Hoe gaat het met jou?

*Disclaimer: Ik besef me dat Corona een gevoelig onderwerp is en dat er veel over gediscussieerd wordt. Dit artikel bevindt zich op mijn blog en gaat dus over mijn mening en mijn visie op dingen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.