handgemaakte geurkaarsen

Lifestyle | Wil jij een mysterie geurkaars?

juni 1, 2022

De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het ontwikkelen en verkopen van mijn handgemaakte geurkaarsen. Het was superleuk, heel leerzaam maar niet echt winstgevend. In dit artikel vertel ik er wat meer over én deel ik natuurlijk ook wat die mysterie geurkaas nou precies is..

Hoge kosten

De kosten van goede handgemaakte geurkaarsen vielen me enorm tegen; zonder iets geks te doen, zit je al gauw op €10 als kale kostprijs, hierbij niet meegerekend dat je ook kosten hebt voor experimenteren, testgeuren en mislukte kaarsen.  Ik verkocht mijn kaarsen tussen de €14,95 en €19,95 en dat klinkt misschien als leuke winst maar realiseer je dat de helft van het bedrag dat binnenkomt, naar de belasting moet. Met één geurkaars was ik gauw een uur bezig in ruil voor geen tot een paar euro winst. Daarnaast kreeg ik veel feedback op de verkoopprijs. Ondanks dat de kaarsen uitverkochten (dankjulliewel <3), vonden mensen het een erg hoog bedrag, zeker nog als er verzendkosten bij kwamen. Een snelle berekening leert echter dat ik op een kaars waar €2 winst op zit, niet de verzendkosten van €6,95 zelf kan bekostigen. Helemaal begrijpelijk dat mensen het veel vonden maar voor mij helaas dus niet anders aan te pakken zonder kaarsen van hele slechte kwaliteit te gaan leven. Super leuke hobby dus maar niet helemaal passend bij wat ik binnen mijn bedrijf wil.

Geen kaarsen meer, of toch wel?

Na de tweede kaars, besloot ik dat het mooi geweest was. Ik vond het enorm leuk om te doen maar als business model, werkt het gewoon niet en kan ik mijn tijd beter in andere dingen steken; ik ga dus geen nieuwe geurkaars meer verkopen in mijn shop. Op Instagram kreeg ik echter diverse aanvragen van bedrijven die een gepersonaliseerde geurkaars wilden voor hun klanten of relaties; een heel tof idee. Grotere partijen maken voor serieuze bedrijven die graag wat uit willen geven voor hun klanten; is voor mij veel rendabeler. Ik word er nog steeds niet rijk van maar het zijn wel leuke bijprojecten. Daarnaast vind mijn creatieve geest het geweldig om samen met bedrijven de perfecte kaars te ontwikkelen en daar ben ik momenteel dan ook lekker mee bezig.

De mysterie kaars

Tijdens het ontwikkelen van mijn kaarsen heb ik veel geëxperimenteerd om tot de juiste geuren te komen. Daarbij heb ik kaarsen gemaakt die heerlijk ruiken maar gewoon niet waren wat ik bij GOLF. en GURK. in gedachten had. Om deze kaarsen toch nog een leuk huisje te geven; verkoop ik ze tegen de prijs van de materiaalkosten: €10. Hoe ze ruiken, weet je niet als je bestelt maar ze zijn allemaal erg lekker! Er zijn nog een paar mysterie geurkaarsen over (en een paar GURK.-kaarsen.) en die kun je shoppen via deze link.

Gefaald?

Zie ik dit project als gefaald? Absoluut niet. Ik wist al snel dat ik hier weinig tot niks mee ging verdienen maar vond het ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Naast het vele laptopwerk wat ik doe, is het heel fijn om iets te maken. Het proberen, leren en nieuwe dingen bedenken is juist wat ik zo fijn vind aan ondernemen. Ik heb ook echt geleerd anders te kijken naar handgemaakte producten. Veel mensen (ook ik) bestempelen die vaak als duur terwijl ze geen idee hebben wat het qua materiaalkosten en tijd kost om iets goeds te maken. Het was dus een mooi avontuur waar ik niet verder mee ga maar wel mooie opdrachten aan heb overgehouden. Deze zomer focus ik me vooral op mijn diensten en digitale producten en wie weet wat er in de toekomst nog gaat komen..!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.