Pil

Life | Een halfjaar gestopt met de pil, hoe gaat het nu?

augustus 28, 2017
In mei schreef ik er al eens een artikel over; stoppen met de pil. Inmiddels ben ik een half jaar gestopt en leek het me tijd om eens te kijken naar hoe het nu gaat. Ik pak mijn artikel van een paar maanden terug er bij en kijk naar de voor- en nadelen hoe ik die nu ervaar.

Even een recap

Na zo´n 12 jaar besloot ik te stoppen met de pil en niet omdat ik zwanger wilde worden. Ik heb altijd veel last gehad van migraine, sommige periodes zelfs dagelijks. Ik hoorde veel positieve verhalen over stoppen met de pil en het effect daarvan op migraine. Buiten dat het voor veel mensen op migraine gebied een verbetering was als ik verhalen mag geloven, voelden veel vrouwen zich ook fitter, blijer en fijner zonder pil. Net als ik mijn vorige artikel wil ik jullie vragen om weg te klikken als je niet tegen ongesteldheidsverhalen of andere vrouwelijke details kunt, die horen nou eenmaal bij het verhaal.

Na 2 maanden

Oke, ik was een maand of twee gestopt en schreef een artikel. Je kunt het volledige artikel hier terug lezen maar als je daar geen zin in hebt: mijn migraine was niet minder, ik voelde me wat fitter en blijer en mijn huid was een drama.

Na een half jaar

Helaas kan ik zeggen dat ik nog steeds veel last heb van migraine en daar vrijwel dagelijks medicijnen voor slik. Nu besef ik me ook dat ik redelijk afhankelijk ben van die pillen en eigenlijk moet afkicken. Het lastig is dat afkicken niet binnen een paar dagen is gebeurd. Zonder pillen  kan ik niet veel meer kan dan kotsend boven de wc hangen. Ik moet dus een moment vinden waarin ik twee weken niks hoef te doen en het aan durf. Ik probeer nu als ik een dag vrij ben niks te slikken en op die manier te kijken of ik kan minderen. Van de migraine word ik erg moedeloos, ergens had ik echt wel verwacht dat het minder zou worden.
Fitter voel ik me niet ten opzichte van mét pil. Ik voelde me de laatste tijd futloos en het positieve verschil in fitheid van het begin is verdwenen. Wel merk ik dat ik meer emoties heb, zowel positieve als negatieve. Ik voel me over het algemeen blij en tevreden. Wel merk ik dat ik zonder pil sneller moet huilen, alsof de emoties wat intenser zijn. Ik ervaar dit eigenlijk niet als negatief of positief, meer als iets wat gewoon zo is. Mijn huid was nog steeds een drama, maar dat heb ik inmiddels onder controle. Verder is mijn ongesteldheid prima. Ik heb meer krampen dan voorheen, maar in vergelijking met migraine zijn die te doen. Er is ook geen sprake van enorme bloedbaden zoals sommige andere vrouwen wel hadden, alles is vrij normaal. Ik hou mijn cyclus bij in een app (Maya) en die is vrij normaal. Ik word precies ongesteld wanneer het hoort en dat is prettig. De eerste maanden was het meer onregelmatig en zat er veel tijd tussen, inmiddels doet de natuur gewoon zijn ding.

En nu?

Ik ben teleurgesteld qua migraine. Wel vind ik ook dat ik daar geen oordeel over kan hebben als ik mijn medicatie nog slik. Ik had denk ik gewoon heel erg gehoopt dat het eindelijk wat minder zou worden. Verder voel ik prima zo zonder pil en is het meer gevoelsmatig dat ik niet meer zou willen beginnen. Ik ga dus gewoon lekker verder zonder pil en hopelijk binnenkort ook zonder dagelijks medicijnen. Mocht er iets noemenswaardigs veranderen in mijn ervaring, dan kom ik weer bij jullie terug met een update:).

Hebben jullie ervaring met stoppen met de pil?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.