georganiseerd leven

Life | Georganiseerd leven? Doe dit aan het begin van de maand!

februari 13, 2020

In deze drukke tijd waar alles sneller en chaotischer gaat dan we willen, lijken steeds meer mensen behoefte te hebben aan georganiseerd leven. In dit artikel deel ik een aantal dingen die je aan het begin van de maand (of week) kunt doen voor een georganiseerde start.

Koop verjaardagskaarten en/of cadeaus

Kijk aan het begin van de maand wie er allemaal jarig zijn en wie je een kaart wilt sturen of een cadeau wilt geven. De kaarten kun je zelfs al schrijven en de cadeaus leg je ingepakt in de kast. Dit voorkomt last minute cadeaustress en je vergeet nooit meer een kaartje te sturen. Ook handig voor andere gelegenheden en er zijn zelfs sites waarop je een kaartje kun maken en inplannen wanneer ze ´m versturen.

Bedenk doelen

Als je vooruit wilt in het leven kan het handig zijn om doelen voor jezelf te stellen. Dit kunnen lange termijn doelen zijn maar voor mij werkt het goed om met dagdoelen te werken. Zo is mijn hoofddoel fitter worden en dan is het dagdoel in maart bijvoorbeeld elke dag 10 minuten oefeningen doen. Door je hoofddoel voor de maand op te delen in iets kleins wat je makkelijk elke dag kunt doen, bereik je je doel veel eenvoudiger.

Ruim je tas en auto uit

Zowel een handtas als een auto zijn plekken die continu troep aantrekken. Door aan het begin van de maand zowel je auto als je tas even grondig uit te ruimen en schoon te maken, begin je in elk geval fris en stapelt de nieuwe berg zooi zich niet op de oude. Het fijne aan een tas uitruimen vind ik ook dat je vaak van alles terug vind en zo weer een tientje aan losse muntjes te pakken hebt.

Check je voorraad- en koelkast

Ondanks dat we hier thuis ons best doen om dit te voorkomen, gooien we regelmatig nog eten weg. We vergeten dat we het gekocht hadden, het belandt achterin de koelkast en is uiteindelijk niet meer goed. Door aan het begin van de maand je voorraad- en koelkast op te ruimen en (helaas) weg te doen wat niet meer eetbaar is, begin je met een schone lei. In een opgeruimde koelkast die niet overvol is raak je minder snel dingen ¨kwijt¨ en is de kans kleiner dat je het vergeet op te eten. Qua voorraadkast is het ook handig om te kijken wat je in de komende maand op moet maken, dan kun je daar recepten mee bedenken en het eten voor het weg moet.

Plan!

Bedenk wat je aankomende maand écht wilt doen, of het nou met die ene vriendin afspreken is of een massage boeken. Plan alles wat je wilt meteen in zodat je niet continu blijft denken ¨volgende maand ga ik echt naar de sauna¨.

Stel je budget vast

Kijk naar je uitgaven van de afgelopen maand en wat je daar eventueel in wilt aanpassen. Naar aanleiding van je bevindingen stel je vast wat je de komende maand mag uitgeven aan bijvoorbeeld boodschappen, kleding en uitjes. Orde in je financiële situatie is ook orde in je hoofd en zo kom je niet voor verrassingen te staan aan het einde van de maand.

Tot slot

Door je maand te beginnen met wat grotere taken die je eigenlijk altijd uitstelt, ben je een stuk dichter bij een georganiseerd leven. Je komt in een positieve vibe die je hopelijk de rest van de maand kunt doorzetten. Ook als je maand verder wel een chaos wordt, heb je in elk geval die stomme klusjes maar gedaan.

Heb jij behoefte aan een meer georganiseerd leven?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Haydée

    Cadeautjes en kaartjes op voorhand kopen is inderdaad een hele goede tip. Uiteindelijk zijn zulke gebeurtenissen geen verrassingen hé. ?

    februari 13, 2020 at 9:55 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.