gelukkig leven

Life | Gelukkig leven? Zo doe je het niet!

november 8, 2019

Foto door Josh Felise op Unsplash.
Een fijn en gelukkig leven willen we allemaal wel denk ik? In dit artikel vind je een lijstje met dingen die je beter niet kunt doen als je wat van je leven wilt maken. Of juist wel natuurlijk als je streeft naar een puinzooi.

Wachten op het juiste moment

Als je altijd maar wacht op het juiste moment in je leven om dingen te doen, zul je ervaren dat dat juiste moment vaak niet komt. Wacht dus niet met je bedrijfsplan, het beginnen met sporten of een nieuwe hobby. Het perfecte moment komt in de meeste gevallen nooit dus verspil je tijd niet met wachten.

In de slachtofferrol kruipen

Natuurlijk maken we allemaal dingen mee die klote zijn, vaak ook nog eens buiten onze eigen schuld om. Echter gaat in de slachtofferrol kruipen en over de situatie klagen je niet helpen. Je kan niet kiezen wat er met je gebeurt, je kan wel kiezen hoe je daar mee om gaat. Ik ben absoluut geen ¨miss positivity¨ maar heb wel ervaren dat klagen sowieso niks oplost en er het beste van maken wel.

Overal in blijven hangen

We doen allemaal wel eens iets doms wat achteraf niet zo handig was. Je mag je daar best even slecht over voelen maar blijf er niet in hangen. Iedereen maakt fouten en je weken of maanden slecht voelen over iets wat je toch niet meer kunt veranderen is zonde van je energie.

Je te veel aantrekken van andermans mening

Jij vind niet iedereen leuk en niet iedereen gaat jou leuk vinden, zo werkt het nou eenmaal. Ga alsjeblieft geen nachten liggen piekeren om iets wat iemand anders vindt of gezegd heeft. Niet iedereen denkt hetzelfde als jij en dat accepteren maakt het voor jezelf een heel stuk makkelijker. Ik las ooit iets interessants; als jij drie dagen piekert over een stom klasgenootje die een gemene opmerking heeft gemaakt, laat je haar eigenlijk drie dagen in je huis zitten. Zou je haar drie dagen om je heen willen hebben, in je eigen fijne huis? Waarschijnlijk niet. Laat haar dus niet ¨in je huis¨ door er met je gedachten de hele tijd aandacht aan te besteden.

Stom werk blijven doen

Natuurlijk moeten we allemaal werken voor ons geld en besef ik me dat er soms geen andere optie is. Echter is het niet handig om bij een baan te blijven hangen waar je ongelukkig van wordt. Ontslag nemen of solliciteren is een risico, zeker als je een vast contract hebt maar toch zou ik het altijd doen als de mogelijkheid er ook maar een klein beetje is. Het is spannend en onzeker maar als je nog 60 jaar moet werken, kun je dat maar beter op een plek doen waar je het naar je zin hebt.

Akkoord gaan met iemand in de liefde

Als je op latere leeftijd nog single bent, betekent dat niet dat je maar akkoord hoeft te gaan met de eerste de beste die je enigszins leuk vind. Of je nou 16 ben of 46, ga altijd voor iemand die echt bij je past en waar je helemaal gek op bent, settle nooit voor minder omdat je bang bent om alleen te blijven.

Alles als vanzelfsprekend zien

Als je een relatie hebt, een fijn sociaal leven of een goede gezondheid, waardeer dat dan en zie het niet als vanzelfsprekend. Vaak realiseren we ons dit pas op het moment dat zoiets belangrijks als bijvoorbeeld je gezondheid wegvalt. Zie niks als vanzelfsprekend, blijf werken aan je relaties en waardeer ook kleine dingen.

Met anderen vergelijken

Vergelijk je leven niet met dat van anderen maar kijk naar wat je zelf hebt. Door continu te kijken naar wat anderen hebben en jij niet, vergeet je wat je zelf hebt. Ook heeft vergelijken totaal geen nut, het gaat jouw eigen situatie niet veranderen en je voelt je er misschien alleen maar rot door.

Tot slot

Bovenstaande dingen zijn allemaal zaken die veel van ons (te) veel doen. Ze gaan ons niet helpen bij een gelukkig leven dus kunnen we ze maar beter afleren. Dat gaat het ene moment makkelijker dan het andere, maar beseffen dat sommige dingen je geluk niet ten goede komen, helpt al een heel eind. Door alles wat er de afgelopen jaren gebeurd is en door mijn gezondheid heb ik echt geleerd dat piekeren over dingen die niet te veranderen zijn heel zonde is. Dat betekent niet dat ik dat nooit meer doe, maar wel dat ik het probeer minder te doen omdat ik me liever focus op de dingen zie ik wel heb in mijn leven.

Wat staat voor jou een gelukkig leven in de weg?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.