Blog | 7 Struggles als zwart je favoriete kleur is

januari 11, 2017
Ik hou van zwart, het is mijn lievelingskleur, voor kleding dan. Stop nu als je wilt zeggen dat zwart geen kleur is; ik vind het een kleur, een hele mooie welteverstaan en velen met mij. Mijn kledingkast bestaat voornamelijk uit zwart, aangevuld met grijs, wit en een sporadische pasteltint. Naast dat een zwarte garderobe geweldig is, levert het ook een aantal struggles op. Ik ben benieuwd of mede zwartlovers deze “struggles” herkennen;)

 
Heeft u deze ook in het zwart?
Als je een jurkje/shirtje/vestje vind wat precies jouw model en maat heeft maar de meest afzichtelijke kleur die je ooit gezien hebt kan je maar één ding hopen: hopelijk hebben ze het ook in het zwart!
Gothic
Als je van zwarte kleding houd, niet vies bent van een beetje eyeliner en ook nog eens je nagels bij voorkeur zwart kalkt word je al snel versleten voor de gemiddelde gothic. Niks tegen gothics maar het toch niet helemaal de stijl die ik wil uitdragen.
Tapijtje
Niet alleen mensen houden van zwart; dieren ook. Je favoriete zwarte trui is gegarandeerd binnen enkele minuten voorzien van een flinke laag kattenharen. Naast zwarte items zijn kledingrollers dus ook een geliefd item in het shoppingmandje.
Ik heb niks om aan te doen
Omdat ik het liefst iedere dag een zwarte broek aan heb zitten deze ook regelmatig in de was. Omdat mooie zwarte broeken vinden tegenwoordig vrij onmogelijk is heb ik al jaren hetzelfde model zwarte jegging van de Primark. Mijn kast telt inmiddels zo’n 5 exemplaren, toch krijg ik het voor elkaar om die allemaal tegelijk vies te laten zijn.Poederen
Bij een laag make-up hoort natuurlijk ook wat poeder om het af te toppen. Helaas zie je een klein beetje geknoeide poeder meteen op zwarte kleding, helaas is de enige optie dan bij sommige poeders wassen. Zonde als het nét uit de was komt of als je net je volledige outfit goed bedacht had.

Lichtzwart, grijszwart en donkerzwart
Een nadeel van zwart is dat het verkleurt, daar kan geen Black Velvet tegenop. Die verschillende tinten zwart passen vervolgens niet meer bij elkaar en matchen blijkt toch wat lastiger dan gedacht.
Zou je niet eens kleur aan doen?
Mensen associëren een voorliefde voor zwart schijnbaar met depressieve gevoelens en levensmoeheid. Ze vragen of je je wel goed voelt en of je niet een keertje kleur aan wilt, “dat staat zo lekker vrolijk.”
Naast deze “zware struggles” (jullie namen dit artikel niet bloedserieus hoop ik?), zijn er natuurlijk ook voordelen verbonden aan het zwartaanbidden. Zo weet ik als de beste welk wasmiddel je kleding het langste zwart houd (Fleuril of Robijn), matcht het grootste gedeelte van mijn garderobe bij elkaar en loop ik nooit in een kleur die “zo 2016 is”.
Hou jij ook van zwart?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.