2022

Life | Dit wil ik in 2022..

december 31, 2021

Ik heb dit artikel al drie keer geopend om vervolgens tien minuten naar mijn scherm te staren omdat ik niet weet wat ik moet typen. Overal om me heen online zie ik mensen gewichtige lijsten maken met allerlei grote doelen en wensen maar ik weet het niet zo goed. Ik weet heel goed wat ik wil maar soms vraag ik me af of ik niet te weinig wil. Neem ik niet te makkelijk genoegen met dingen en moet ik groter wensen? Aan de andere kant wil ik nou eenmaal wat ik wil en gaat het er bij mijn wensen om dat ikzelf tevreden ben, iemand anders heeft immers zijn eigen wensen.

Genieten van kleine dingen

Ik ben iemand die enorm kan genieten van kleine dingen. Zo ben ik altijd al geweest maar toen ik een aantal jaar geleden ziek werd en een brood kopen bij de supermarkt al een gigantische uitdaging werd, is dat alleen maar gegroeid. Ik zie dat zelf als iets heel positiefs: hoe fijn is het als er zoveel is om van te genieten en je niet per se gewichtige grote gebeurtenissen nodig hebt? Aan de andere kant is het ook een soort zelfbescherming en gemak. Ik kan zo weinig dat ik maar beter van veel kleine dingen kan genieten, anders is er zo weinig om van te genieten. Anyway, ondanks dat het dus geen gewichtige lijst wordt, bij deze mijn wensen voor 2022.

Een hele warme zomer

Ik wens toch wel het allermeest een hele goede zomer. De zomer is 2021 was niet om over naar huis te schreven en ik ging dan ook vol deceptie de herfst in. De zomer is absoluut mijn favoriete seizoen en ik kan zo genieten van zonnen, zwemmen en warmte. Ik kijk er naar uit weer lekker in de tuin te kunnen liggen, dit jaar wel buiten te kunnen zwemmen (dit kon afgelopen jaar wel een paar keer maar toen was ik niet vrij) en heel veel ijsjes te kunnen eten.

Augurken kweken

Twee jaar geleden ging ik voor het eerst aan de slag met augurken in de tuin en ik vond het geweldig. Zo leuk om ze van zaadje tot zuur potje te zien gaan en je eigen gekweekte lievelingseten te kunnen eten. Door de slechte zomer dit jaar, was het met de augurken ook een stuk minder dan voorheen. Augurken zijn net zo dol op zon en warmte als ik dus ze groeiden niet mega hard. Aansluitend op die wens voor een warme zomer, hoop ik dus ook op heel veel augurken uit de tuin.

Nog meer groeien op mentaal en zakelijk gebied

Het afgelopen jaar maakte ik mentaal een enorme verandering door. Ik werd gelukkiger, blijer, positiever en veel minder gestresst. Voor mij had dat absoluut een direct effect op mijn bedrijven. Ik ben in 2021 explosief gegroeid qua omzet en dat heb ik in mijn beleving 100% te danken aan mijn mentale groei. Het klinkt dramatischer dan ik het bedoel maar ik ben in 30 jaar eigenlijk nooit heel blij en gelukkig geweest; het ging altijd wel prima maar ik ging zeker niet jubelend door het leven. Het afgelopen jaar was ik echter blijer dan ooit en had ik bijna constant een heel tevreden gevoel. Iets wat ik echt niet kende bij mezelf en waar ik ontzettend blij mee ben.

Het aankomende jaar wil ik me dus nog meer focussen op een goede mentale gezondheid en lekker knallen met mijn bedrijf. Knallen betekent voor mij niet zo veel mogelijk werken maar wel de dingen doen die ik leuk vind, andere ondernemers helpen, mensen inspireren en ja ook veel geld verdienen want dat vind ik nou eenmaal ook leuk.

Barbecuen op het strand

De afgelopen twee jaar gingen Steven en ik lekker barbecuen bij Solbeach in Scheveningen en dat vonden we zo leuk dat we het in 2022 weer willen doen. Lekker eten met je voeten in het zand en uitzicht op de zee; warm zonnetje erbij en wij zijn tevreden.

Op vakantie

De afgelopen jaren was vakantie lastig. Niet onmogelijk maar door de pandemie wel dusdanig lastig en onzeker dat we besloten niet te gaan. Nu zijn er wel ergere dingen in het leven dan niet op vakantie gaan maar ik hoop toch dat we aankomende zomer lekker met de auto naar Frankrijk kunnen gaan. Ik kijk er enorm naar uit om weer in de zee te zwemmen, veel uit eten te gaan en even in een andere omgeving te zijn dan altijd maar thuis.

Tot slot

Mijn lijst lijkt absoluut op die van vorig jaar maar ik kan gewoon niet echt nieuwe dingen bedenken die ik graag wil. Ik was de afgelopen jaren heel blij met bovenstaande dingen en wil die dan ook graag herhalen. Ik hoop vooral dat er weer veel fijne momenten komen om van te genieten en dat ik net zo veel plezier in mijn werk blijf houden als nu en natuurlijk dat het hier thuis allemaal gezond en gezellig blijft. Op naar een heel fijn jaar; ik wens jullie allemaal een prachtig 2022 toe!

PS. Een kijkje achter de schermen? Volg mij op Instagram!

Share:
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.