Frankrijk

Life | Dit wil ik gaan doen in Frankrijk!

mei 30, 2019

Half juni gaan we, net als vorig jaar, richting Frankrijk en daar heb ik enorm veel zin in. Voorpret is bij mij een enorm onderdeel van de vakantie en ik ben dan ook al maanden regelmatig aan het Googlen naar leuke uitjes, mooie stranden en lekkere restaurants. In dit artikel deel ik mijn “verlanglijstje” voor deze vakantie.

Winkelen bij Sephora

We rijden in twee dagen naar onze bestemming. Het is zo’n 10 uur rijden en omdat alleen Steven een rijbewijs heeft én vakantie rustig aan hoort te zijn, splitsen we dat op. Vorig jaar ontdekten we tegen het einde van de eerste dag rijden het stadje Tours met daarin een Sephora. Jullie begrijpen vast dat ik lichtelijk hysterisch was en met veel plezier heb gewinkeld. Ook dit jaar maken we een kleine stop in Tours zodat yours truly naar de Sephora kan. Ik kan me daar nu al op verheugen en heb stiekem al een verlanglijstje gemaakt.

Uit eten

Vorig jaar durfde ik door alle drama met mijn hart nog maar net op vakantie en uit eten vond ik nog doodeng. Inmiddels zijn we een jaar verder en gaat het niet echt van harte, maar wel beter. Het lijkt me dus heerlijk om, in plaats van alleen maar thuis te eten, lekker wat Franse restaurants te gaan proberen.

Zwemmen in de zee

Frankrijk is natuurlijk een risico qua weer. Ik probeer niet obsessief elk uur het weerbericht voor half juni te bekijken maar ik hoop zó op zon. Uiteraard kijk ik wel obsessief elk uur en de verwachtingen lijken nu best prima. De zee kan in deze periode nog vrij koud zijn en 20 graden met bewolking stimuleert mijn enthousiasme nou ook niet echt. Ik duim dan ook voor veel zon en opgewarmd water zodat ik uren in een donut kan dobberen met mijn nieuwe badpak aan. Toffe badpakken shop ik onder andere bij OTTO, betaalbaar en lekker veel keus. De komende 2 weken (23-24) hebben ze 20% korting op alle badmode, extra goede reden om wat nieuws uit te zoeken dus!

Struinen door de supermarkt

Jullie weten inmiddels wel dat ik van bijzonder eten hou. Dat ik de enorme Franse supermarkten geweldig vind, zal dan ook geen verrassing zijn. Vlakbij ons huisje zit een MEGA supermarkt en ik verheug me er nu al op om langs de schappen te slenteren en te kijken wat ze voor bijzonders hebben. Aanraders zijn welkom!

Genieten

Omdat het vorig jaar een stuk slechter ging dan nu en ik het hele idee van vakantie al doodeng vond, was de vakantie soms meer overleven dan genieten. Ook dit jaar ga ik niet helemaal gezond en ontspannen die kant op, maar ik weet wel waar ik terecht kom en dat het vorig jaar ook goed is gekomen. Ik hoop dan ook op iets meer ontspanning zodat ik echt kan genieten en weer fris en fruitig terug kom!

Wat ik niet wil doen

We zijn natuurlijk vorig jaar ook al naar deze plek geweest en hebben toen best wel wat dingen in de omgeving gezien. Een aantal dingen daarvan hoef ik niet nog een keer te doen (of vind ik zelfs afraders).

  • Bordeaux. Geen afrader maar ik hoef niet per se nog een keer. Ik ben niet zo’n cultuur of wandeltype en vind een stad vooral leuk om te winkelen. Bordeaux vond ik een geweldige winkelstad. Het was alleen zo extreem druk dat ik bijna een nieuwe vakantie nodig had om bij te komen.
  • La Rochelle. Wij bezochten het stadje La Rochelle op een regenachtige dag en dat speelt wellicht mee. Op de Sephora na was er weinig leuks te bekennen. Als je van historische steden of op het terras zitten houdt, kan je deze plek wellicht meer waarderen.
  • La Phade de Baleine. Vorig jaar bezochten we deze vuurtoren op het prachtige Ile de Ré. Ik vond het mooi om te zien, maar een tweede keer is wat mij betreft niet nodig. Het eiland zelf vond ik prachtig maar omdat het best ver rijden was, denk ik dat we op zoek gaan naar een mooie plek dichterbij.

Op naar Frankrijk!

Ik ben enorm toe aan vakantie en ben momenteel echt de dagen aan het aftellen. Mocht je zelf ook wel eens naar onze regio (Royan) geweest zijn, laat dan vooral je tips achter!

Heb jij leuke plannen voor de zomervakantie?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.