Verbouwen

Life | Dingen die ik graag zou willen verbouwen aan ons huis

december 7, 2018

Mensen met een eigen woning zullen dit misschien wel herkennen: je huis is nooit af. Zeker als je in een oud huis woont zijn er altijd klusjes te doen en komt er altijd wel wat bij. Deze klusjes bijhouden is vaak al een hele opgave. Toch droom ik stiekem van een aantal verbouwingen die ons huis nóg fijner gaan maken. Ik vertel je graag wat ik zou willen verbouwen aan ons huis!

Ons huis

Sowieso vind ik dat we heel veel geluk hebben gehad met dit huis. Een jaar of 4 geleden waren we ons appartement zat en wilde we graag een ¨echt¨ huis. Via de woningbouw kregen we vrij snel de kans om bij dit huis te komen kijken. Ondanks dat er extreem veel moest gebeuren waren we meteen verliefd. Ik denk overigens dat we de renovatie flink onderschat hebben destijds maar het is het waard geweest. Anyway, we kregen het huis toegewezen omdat de mensen die op nummer 1 stonden niet hadden gereageerd. Wij blij en binnen een paar maanden (en héél veel klussen) woonden we er. Toen we er 2 jaar woonden mochten we het huis kopen tegen een gunstig tarief en met een handige regeling bij een eventuele verkoop. Inmiddels is dit fijne hoekhuis dus echt van ons. We hebben een relatief gewoon huis: 3 slaapkamers, gemiddelde grootte en een flinke tuin op het zuiden. We hebben fijne buren, de wijk is prima en de katjes kunnen hier veilig buiten rond lopen. Je hoort het al, voorlopig gaan we hier niet weg.

De keuken

Ik hou van koken en lekker bezig zijn, mits ik de ruimte heb. Onze keuken is prima, maar hij is wel klein en heel basic. Het liefst zou ik de muur naar de woonkamer willen slopen en de keuken compleet renoveren. Mijn droom is een groot kookeiland met zo´n prachtig granieten aanrechtblad. Dit is geen verbouwing die overdreven veel geld gaat kosten en ik weet dat mijn vriend dit ook wil, dus wie weet..

De badkamer

Net als veel oude (ons huis is zo´n 60 jaar oud) huizen hebben we een hele kleine badkamer. Met heel klein bedoel ik letterlijk een douche en een wasbak, that´s it. Ik zou graag een grote lichte badkamer willen met een mooi ligbad. Qua plaatsing zit onze badkamer een beetje onhandig, echt in een hoekje naast het trapgat. Qua verbouwing gaat dit dus wat meer in de kosten lopen en is het vooral praktisch een gedoe. Ik denk dat we dan één van de slaapkamers boven om zouden moeten bouwen, echter moeten de leidingen dan ook omgelegd worden. Niet iets wat ik op korte termijn zie gebeuren, maar wel iets waar ik graag over fantaseer.

Openslaande deuren

We hebben een prima woonkamer en vrij grote ramen, toch zou ik graag openslaande deuren naar de tuin willen. Het gaat ons huis net wat extra´s geven denk ik en het is zo fijn en gezellig in de zomer! Ook dit is een verbouwing die niet buitensporig duur is en vrij makkelijk te realiseren, misschien volgende zomer!

De zolder

Wellicht het grootste project uit dit rijtje en eigenlijk meerdere klussen. We hebben een hele grote zolder die vol staat met kerstspullen, snowboards en andere meuk. De zolder is nooit geschilderd, bevloerd of iets dergelijks en dient op dit moment alleen als opslag. Ik heb nu een kleine slaapkamer als kantoor ingericht, idealiter zou de zolder een perfecte plek zijn. Mijn foto´s maak ik nu weer in een andere kamer omdat mijn lampen vrij groot zijn, alles op één plek lijkt me prettig. Ik zie dan een vaste trap voor me in plaats van een Vlizo, een mooie dakkapel en uiteraard alles mooi geschilderd. De zolder is vooral qua tijd zo ontzettend veel werk dat ik niet denk dat dit snel gaat gebeuren. Het zou ons huis echter wel een flinke waarde boost geven vermoed ik.

Met winst verkopen

Op dit moment ben ik vooral bezig met kleine klusjes zoals het toilet renoveren, plinten plakken en dingen bijschilderen. Mochten we bovenstaande verbouwingen allemaal gaan uitvoeren dan weet ik zeker dat we bij de verkoop een flinke winst kunnen maken. We hebben het huis met een korting en in een gunstige tijd gekocht dus het is zeker de moeite om te investeren in verbetering.

Veiligheid

Toen wij ons huis kregen liepen we door de leeftijd wat veiligheid betreft tegen een aantal zaken aan. Veel oude huizen zijn gebouwd met asbest, iets wat nu absoluut niet meer gebruikt mag worden en je moet laten verwijderen. Als je vermoed asbest in je huis te hebben, ga dan niet zelf aan de slag maar laat het professioneel verwijderen. Als je zoekt naar asbestsanering kosten per m2 dan zijn er in elke woonplaats diverse bedrijven die dit snel, makkelijk en veilig voor je op kunnen lossen. Ook het dak is bij veel oudere huizen vaak iets wat als eerste vernieuwd moet worden. Een dak vernieuwen is vrij kostbaar maar als het goed gebeurt ben je er voor heel wat jaren vanaf.

Hele gekke en wilde plannen heb ik niet, ik denk dat de meeste mensen een grote keuken en badkamer willen. Ik vind het heerlijk om door Pinterest of Interior Junkie te neuzen en te fantaseren over het perfecte huis. We hebben in ieder geval een fijne basis nu! Als ik echt ga nadenken over een droomhuis dan komt er voor mij ook een zwembad bij, echter is dit op deze plek niet echt te realiseren.

Wat zou jij aan je huis verbouwen als alles kon?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

12 Comments

 • alexa

  Altijd leuk om in het huis bezig te blijven en dingen aan te passen

  december 9, 2018 at 10:17 pm Reply
 • Jorien Miss Musical

  Leuk om te lezen! Ik woon sinds een half jaar in een eigen huurappartementje in plaats van een studentenwoning, dus ik ben eigenlijk super tevreden 🙂 Alleen op mijn balkon wil ik nog een mooi tuintje maken.

  januari 3, 2019 at 3:12 pm Reply
 • Dorien

  Grote plannen 😀
  Ik zou heel graag een veranda aanbouwen. Met 2 kindjes hebben precies woonruimte te weinig. En een veranda zou dat oplossen 🙂

  januari 3, 2019 at 3:23 pm Reply
 • eline

  Hier staan ook enkele verbouwingen op het programma. We willen de badkamer renoveren, een nieuwe voordeur en we willen graag een waskot hebben. Veel plannen, waarvoor we nog veel moeten sparen.

  januari 3, 2019 at 4:28 pm Reply
 • Nicole Orriëns

  Ik zou de badkamer op een andere plek zetten en compleet vervangen. Het is nu een lelijk hok, zonder ramen!

  januari 4, 2019 at 8:25 am Reply
 • Nadia

  Wij zijn druk aan het verbouwen, al een aantal jaren. Het ontbreekt soms even aan geld of tijd. We hebben alles in huis moeten slopen en hebben het ook helemaal zelf weer opgebouwd. Erg leuk om te doen!

  januari 4, 2019 at 9:04 am Reply
 • Silkeblogs

  Ik ben een appartementje aan het huren, maar ik kan niet wachten om zelf een huis te kopen en volledig aan te passen aan mijn wensen!

  januari 4, 2019 at 11:00 am Reply
 • Danielle

  Ik heb nog zoveel plannen met betrekking tot verbouwingen aan het huis. Nu nog geld en zin 😉

  januari 4, 2019 at 1:47 pm Reply
 • MC Kleuver

  Mijn huis is gebouwd in de jaren ’60. Hierin is de badkamer ook niet al te groot. Met een wastafel en aan de overkant een douche.

  januari 4, 2019 at 3:30 pm Reply
 • Janet | thatonetime

  Wij hebben net ons eerste huis gekocht en krijgen over een paar maandjes onze sleutel. Er is niets leuker dan bedenken wat we allemaal willen en hoe we het willen hebben. Nu maar eens kijken wat we financieel gezien kunnen aanpassen en verbouwen. Leuk leuk!

  januari 4, 2019 at 10:04 pm Reply
 • Vincent Rondwijk

  Het is inderdaad oppassen met oude huizen, omdat asbest nog steeds gevonden wordt. Een asbestinventarisatie is dan ook aan te raden wanneer je een huis gaat verbouwen. Een vriend van mij heeft zijn woning ook laten nakijken en gelukkig bevatte het dak geen asbest en konden ze zelf de verbouwing voortzetten.

  februari 2, 2022 at 5:25 pm Reply
 • Marie de Jonge

  Wij zouden onze zolder ook graag willen verbouwen. Daarnaast is deze plek niet goed geïsoleerd en in de zomer wordt het daardoor erg warm. In de toekomst zouden we er ook graag slaapkamers willen maken.

  mei 12, 2022 at 3:17 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.