Instagram Slider

daith

Life | Update: mijn daith piercing na 6 maanden

april 8, 2021

Ruim een half jaar geleden liet ik een daith piercing zetten. Niet vanuit uiterlijke overwegingen maar omdat het voor sommige mensen helpt tegen migraine. Ik schreef al eerder dat mijn migraine echt wel wat minder is geworden maar vertelde ook dat het genezen een ramp was. Of nou ja een ramp; het geneest gewoon voor geen meter. In dit artikel praat ik jullie bij nu mijn, inmiddels geliefde, piercing er een half jaar in zit. Hoe de daith precies werkt, ga ik in dit artikel niet uitleggen maar kun je hier lezen. Hoe het zetten is gegaan, beschrijf ik hier.

Geneest het al?

Matig. Hij is nog steeds regelmatig geïrriteerd of aan het bloeden en echt genezen zou ik het niet willen noemen. Ik wist dat een kraakbeen piercing extreem lang kan doen over genezen maar dit had ik totaal niet verwacht. Ik heb een aantal dingen gebruikt die het genezen wat zouden kunnen helpen maar mijn kraakbeen heeft blijkbaar heel erg de tijd nodig. Eerdere piercings en wondjes genazen bij mij juist altijd extreem snel zonder gedoe en ik dacht dan ook dat het met de daith piercing wel goed zou komen. Het komt ook wel goed, daar ben ik zeker van maar fijn is anders. Oordopjes dragen gaat nog niet echt en ik hoop dat de hele boel wat normaler is voor we straks lekker kunnen zwemmen in de zomer.

Is de migraine minder?

Ja, ietsje. Ik heb nog steeds bijna dagelijks migraine maar het is van dagelijks naar bijna dagelijks gegaan en de aanvallen zijn soms wat milder. Geen rigoureus verschil maar elk verschil is mooi meegenomen. Of het tegen migraine werkt, verschilt per persoon dus wat voor mij geldt, kan voor jou totaal anders zijn. Ik ben overigens niet op zoek naar tips tegen migraine. Ik volg op dit moment een medisch traject waarvan ik uit privacy overwegingen niet alle details wil delen.

En nu?

Ik heb al een aantal keer op het punt gestaan om ´m er uit te halen als ik weer met een bloedend en pijnlijk oor wakker werd. Het wisselen bij de piercingshop was gedoe en ik heb een keer verkeerd advies gekregen dus ik wil eigenlijk geen nieuwe wissel voorlopig. Ik hou het al 6 maanden zo vol en als ik ´m er nu uithaal; voelt het alsof alles voor niks is geweest. Ik wil in elk geval doorzetten tot ´ie er een jaar inzit, dan zie ik dan wel weer verder. Ik heb alle vertrouwen in een goede genezing, het duurt nou eenmaal lang, vind dat kleine beetje minder migraine fijn én vind de piercing inmiddels erg mooi. Het gaat allemaal niet van een leien dakje maar spijt heb ik nog niet gehad; het was zeker het proberen waard en ook als het niks blijkt te zijn, heb ik het in elk geval een kans gegeven. Ik moet overigens bekennen dat ik piercings inmiddels heel tof ben gaan vinden en er zo een paar bij zou laten zetten als dat genezen niet zo´n gedoe was.

Tot slot

Realiseer je dat een piercing niet een vast gegeven is en dat elk lichaam anders werkt. Neem mijn ervaring mee ter kennisgeving maar bedenk ook dat het bij jou totaal anders kan gaan. Hoe het gaat, is helaas vooraf niet te zeggen maar ik hoop door mijn ervaringen te delen in elk geval wat informatie te geven.

Heb jij kraakbeenpiercings?

*De foto bovenaan dit artikel is niet vrij te gebruiken. Onrechtmatig gebruiken in welke vorm dan ook, is strafbaar.

Share:
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Rachel

  oh ik vind het ook zo’n mooie piercing, maar als ik dit lees dan twijfel ik toch wel enorm.. balen dat het zo slecht geneest 🙁

  april 11, 2021 at 3:23 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ja het is lastig maar besef wel dat iedereen echt anders is. Ik ken ook mensen waarbij het in 3 maanden helemaal goed was. Het lastige is alleen dat het vooraf totaal niet te voorspellen is.

   april 12, 2021 at 1:03 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.