daith tegen migraine

Life | Een daith tegen migraine, helpt dat?

november 24, 2020

Sidenote: ik ben in dit artikel niet op zoek naar tips tegen migraine. Ik deel mijn persoonlijke ervaring met migraine en een daith piercing. Een tijdje geleden liet ik een daith tegen migraine zetten. Ik schreef al een uitgebreid artikel over deze keuze, hoe het werkt en hoe het zetten ging. Omdat ik hier geen dubbel artikel van wil maken, verwijs ik je voor die info door naar dat artikel. In dit artikel zal ik verder in gaan op het effect van een daith tegen migraine. Ik heb de piercing nu bijna 3 maanden en kan dus goed wat vertellen over mijn ervaring.

Sidenote 2: op dit moment krijg ik tientallen aanvragen per dag om mee te werken aan interviews en profielwerkstukken. Omdat ik helaas ook nog geld moet verdienen en met niet de hele week bezig kan houden met aanvragen van anderen, ga ik op één voorstel per week in. Mocht je geen reactie krijgen dan is dat niet persoonlijk bedoeld, maar iedereen helpen gaat helaas niet. Op mijn blog vind je diverse artikelen rondom de daith waarin vrijwel alle vragen die ik in de interviews en werkstukken terug zie komen, al beantwoord worden.

Hoe is het genezen gegaan?

Niet goed. In de eerste paar weken heb ik hard mijn piercing gestoten tegen een deur en daardoor is er waarschijnlijk iets scheef gegaan. Dit in combinatie met een te groot ringetje, zorgde er voor dat ik kleine vochtbultjes en wondjes kreeg die maar niet verdwenen. Die te grote ring is overigens geen fout van de piercer maar komt regelmatig voor bij kraakbeenpiercings; zoiets weet je alleen door het te ervaren. Omdat ik na twee maanden nog geen vermindering zag in de bultjes en irritatie, heb ik een foto gestuurd naar de piercing shop; zij gaven aan dat ik langs kon komen om mijn piercing te wisselen voor een kleiner sieraad en dat het probleem daarmee hopelijk verholpen kon worden.

Hoe ging het wisselen?

Niet echt soepel; ik dacht ze klikken het er uit en er in maar dat bleek niet het geval. Het er uit halen ging soepel en vrijwel pijnloos maar het nieuwe ringetje bleek wat lastiger dan gedacht. Waarom dat niet goed lukte is me niet volledig duidelijk, ik geloof dat ze heel voorzichtig wilde doen i.v.m. de irritatie én dat het met het nieuwe ovalen ringetje gewoon een gepriegel is. Uiteindelijk moest er een stretchnaald door mijn oor; niet heel prettig in een gat dat al geïrriteerd is maar goed; wat moet dat moet en het is gelukt. Na deze hele toestand heeft mijn oor die dag flink pijn gedaan maar dat was de volgende dag gelukkig alweer over. Ik ben helemaal blij met het mooie nieuwe sieraad en hoop zo dat het gedoe nu over is. Op de foto zie je overigens nog het oude sieraad omdat ik graag wil wachten met het nieuwe sieraad fotograferen tot de rode bultjes weg zijn.

Geneest het al?

Nu ik dit typ is het dinsdag en heb ik afgelopen zaterdag de piercing laten wisselen; ik kan dus qua genezing nog niks zeggen. Het voelt wat rustiger en de irritatie is in elk geval niet erger geworden maar de komende week zal denk ik wel uitwijzen of de vochtbultjes gaan verdwijnen.

Heb je minder migraine?

Ja! Absoluut! Voor mijn piercing had ik bijna elke dag migraine en lag ik regelmatig hopeloos in bed omdat ik na 15 jaar niet meer wist wat ik nog kon proberen. Elk medicijn, talloze dokters en tientallen alternatieve middeltjes hadden geen effect gehad en ik was dan ook zeer gefrustreerd. Sinds mijn piercing heb ik gemiddeld nog een keer of 3 in de week migraine en zijn de aanvallen wat milder. Of dit placebo is of dat het door dat drukpunt (zie vorige artikel) komt, weet ik niet en het maakt me ook niet uit; ik ben er dolblij mee. Ik hoop dus vooral daarom dat de piercing nu mooi gaat genezen want terug naar elke dag migraine wil ik echt niet meer.

Mocht dit wel met je hart?

Ik heb heel vaak de vraag gekregen hoe het zit als hartpatiënt omdat piercings dan eigenlijk worden afgeraden. Bij (goede) piercing shops moet je voor het piercen een formulier invullen waar je onder andere dingen verklaart over je gezondheid. Ik heb voor het zetten overleg gehad met mijn huisarts en die voorzag geen problemen in combinatie met mijn hartklachten. Dit heb ik gemeld bij de piercing shop en die vonden dat verder prima; dat formulier is niet om je te pesten maar om je te helpen. Hoe het voor jou persoonlijke medische situatie zit, kan ik niet inschatten want ik ben geen dokter. Raadpleeg bij twijfel of als je al weet dat je een risicogroep bent altijd je eigen arts en luister ook naar dat advies.

Tot slot

Dit artikel gaat over mijn persoonlijke ervaring en die is voor iedereen anders. Voor veel mensen helpt deze piercing maar voor veel mensen ook niet. Ik vond het zelf absoluut de moeite van het proberen waard. Het is geen heftig sieraad, kost geen fortuin, kan doorgaans geen kwaad én ik ben niet bang voor naalden of pijn. Of de daith blijft, hangt af van de verdere genezing maar daar hou ik jullie natuurlijk van op de hoogte.

Update februari 2022: Na een aantal maanden merkte ik toch dat mijn migraine weer op het oude niveau was. Hoe dat kan, weet ik niet. Of, hoelang en waardoor de daith tegen migraine werkt, is bij iedereen anders. De piercing is in mijn geval na 1,5 jaar nog steeds niet volledig genezen maar ook nooit gaan ontsteken.

*De foto bovenaan dit artikel is niet vrij te gebruiken. Elke vorm van overname/kopiëren/gebruiken, is strafbaar.

PS. Ik vind het superleuk als je me volgt op Instagram, daar deel ik vrijwel dagelijks insides over mijn leven als ondernemer en tips om ook je geld te verdienen met Instagram, bloggen en online ondernemen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Amina

  Ik ben zo blij voor je dat het heeft geholpen! Migraine is echt zo naar. Hopelijk gaat de genezing nu voorspoedig. Liefs!

  november 24, 2020 at 11:14 pm Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel!

   november 29, 2020 at 5:19 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.