alleen

Life | Zo vermaak je jezelf als je alleen bent!

maart 31, 2020

Nu een groot gedeelte van de wereld ineens veel meer thuis is of volledig alleen thuis zit, voel ik me ineens een expert. Ik heb door mijn ziek zijn de afgelopen jaren goed geleerd hoe ik me in mijn eentje kan vermaken en geef daar graag wat tips voor!

Alleen zijn

Ik ben opgegroeid met een tweelingzusje en we waren praktisch 24/7 samen. Dat ik het toen ik uit huis ging lasting vond om alleen te zijn, zal je dan ook niet verbazen. Ik heb echt moeten leren om alleen te zijn en toen ik een paar jaar geleden thuis kwam te zitten, werd het helemaal next level alleen zijn. Inmiddels vind ik het heus niet altijd leuk maar ik kan het alleen zijn ook wel waarderen en verveel me (oké wel mede dankzij mijn werk) bijna nooit. Als je niet gewend bent om alleen te zijn maar dat door corona nu ineens moet, heb je hopelijk wat aan mijn tips.

Probeer actief of productief te zijn

I know, het is vreselijk en het liefst wil je op de bank blijven liggen. Echter, als je iets actiefs gaat doen zoals het huishouden of een ander klusje, gaat de tijd veel sneller. Wat mij altijd helpt qua motivatie is muziek via oordopjes opzetten, op een of andere manier word ik dan veel actiever.

Ga Pinteresten

Als ik eenmaal in een flow zit op Pinterest, ga ik als een speer. Ik vind het heerlijk om interieur inspiratie op te doen én nieuwe creatieve hobbies te ontdekken. Pinterest staat vol met DIY-ideeën, spectaculaire recepten, doodles om na te maken en andere inspiratie. Volg je mij al op Pinterest?

Zoek je kleding uit

Zoek je kleding uit volgens de stapelmethode, knal alles wat je niet gaat houden meteen op United Wardrobe en je bent zo een dag bezig.

Orden de mappen op je laptop

Ik ben vast niet de enige die wel netjes mapjes heeft op zijn laptop maar vervolgens alles alsnog zomaar ergens neer pleurt. Alles ordenen, wegdoen wat je niet nodig hebt en indelen vind ik zo rustgevend werken.

Ga bewust Netflixen

Natuurlijk is productief zijn niet de enige manier om de tijd alleen door te brengen. Een dagje Netflixen is heerlijk, zolang je het maar bewust doet. Ik merk dat de hangerige dagen waarop ik veel Netflix kijk terwijl ik bedenk wat ik eigenlijk had moeten doen me totaal geen fijn gevoel geven. Als je gaat Netflixen, ga er dan ook volledig voor, denk niet aan je taken en geniet.

Verlies jezelf in een computerspel

Veel spellen, bijvoorbeeld The Sims, kun je tegenwoordig gewoon online kopen en direct downloaden. Zo kun je je tienertijd-verslaving weer volledig oppakken. Ik ben trouwens op zoek naar een legale download van Zoo Tycoon, iemand tips?

Spa time

Nu je niet naar de spa kunt, moet je die zelf maar in huis halen. Zet al je favoriete producten klaar in de badkamer en ga uitgebreid in bad of onder de douche. Scrub jezelf, neem een masker, scheer je benen en lak je nagels. Ook als je niet heel erg met je uiterlijk bezig bent, is het toch fijn; jezelf verzorgen is altijd goed omdat je letterlijk voor jezelf zorgt. Ben je dus niet zo van de maskers of de nagellak, was je dan gewoon lekker met je favoriete douchegel en geef jezelf een schoudermassage.

Doe een tutorial na

Zoek een uitgebreide, hysterische of misschien juist basic make-up tutorial en maak die na. Nu ik dit type, bedenk ik me dat ik dit echt vaker wil doen. Meestal heb ik allemaal nieuwe dingen geleerd na een tutorial en wil ik lekker met mijn make-up gaan spelen.

Leer een nieuwe taal

Duo Lingo vind ik een hele fijne app en site om andere talen te leren en bij te houden. Het voelt als een spelletje maar ondertussen leer je de betreffende taal echt, aanrader! Je kunt natuurlijk ook een nieuwe taal leren door op Youtube tutorials te zoeken, boeken te lezen of oefeningen te maken, die manieren werken voor mij echter minder goed.

Tot slot

Natuurlijk kun je nog duizenden andere dingen doen als je alleen bent zoals bijvoorbeeld lezen, aan je Instagram werken of je nagels lakken. In dit artikel probeer ik echter wat inspiratie te geven voor dingen die je misschien zelf nog niet bedacht hebt en deel ik de dingen die ik graag doe als ik alleen ben. Tot slot werkt het voor mij het beste om niet te gaan zitten balen als ik me alleen voel maar lekker bezig te gaan met iets en te genieten van de rust.

Wat doe jij graag als je alleen bent?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.