alleen weg

Life | Alleen weg? Zo doe je dat!

augustus 17, 2020

Voor mijn vakantie begon, was ik een weekend alleen weg. Ik deelde dit op mijn Instagram stories en de vragen stroomden binnen. Sommige mensen vonden het raar maar de meeste reacties waren heel positief. In dit artikel heb ik de meest gestelde vragen verzameld en vertel ik wat voor mij werkt qua alleen weg gaan.

Gaat alles wel goed?

Deze vraag kreeg ik héél veel en dan vooral gericht op mijn relatie. Ik vind ´m heel lief bedoeld maar ook een beetje raar. Alleen een weekendje weg gaan heeft in mijn ogen (meestal dan) helemaal niks met je relatie te maken en het gaat dan ook helemaal goed in huize de Vries-Ennen.

Waarom zou je alleen weg willen?

Alleen er tussenuit gaan kun je om heel veel redenen willen. Misschien wil je even weg uit de drukte van je gezin, misschien wil je aan iets werken of misschien vind het gewoon heerlijk om alleen te zijn. Ik ging weg om te schrijven. Ik schrijf momenteel een boek en het leek me fijn om op een fijne locatie, zonder afleiding van Steven en de katjes lekker te gaan schrijven.

Waar ga je dan heen?

Je kunt een hotel boeken, in het huis van vrienden verblijven of bijvoorbeeld naar een mooi uniek huisje, afhankelijk van wat je behoefte is. Ik ben zelf naar het huis van familie gegaan die op vakantie was. Zij wonen aan het water en dat leek me een fijne en rustige omgeving om lekker te schrijven. Kies vooral een plek waar jij je op je gemak voelt, dat is altijd belangrijk natuurlijk maar als je alleen weg gaat misschien nog wel meer.

Wat doe je dan het hele weekend?

Ik heb vooral heel veel geschreven en lekker gezwommen maar je kunt natuurlijk volledig zelf bepalen wat je doet. Ik zou wel aanraden om niet hele dag op je telefoon te zitten en vooral tijd te nemen voor dingen waar je anders niet aan toe komt. Kijk vooral naar waar jij gelukkig van wordt, wat je doel is en wat je fijn vindt om te doen als je met niemand rekening hoeft te houden. Ik vond het vooral fijn om gebruik te maken van de andere omgeving en nul afleiding maar het fijne van alleen weg is: je moet niks.

En wat als ik niet durf?

Dan zou ik het toch proberen, als je wel de behoefte hebt natuurlijk. Ik vind alleen zijn soms lastig en ben als 29-jarige nog steeds geen held in het donker. Je gaat je ongetwijfeld even alleen voelen, je vervelen en niet de hele tijd blij zijn maar dat is niet erg. Probeer voorwaarden te creëren die voor jou werken. Zo zou ik nooit alleen in een huisje in het bos durven te zitten, doe ik de deuren ruim voor het donker wordt op slot en hou ik ´s nachts een lampje aan. Pas alles zoveel mogelijk aan aan je eigen angsten maar ga ze, tot in zekere mate, ook aan; wie weet wat je overwint!

Op zoek naar een leuke accommodatie?

Op AirBNB vind je talloze fijne huisjes en kun je makkelijk filteren op wat jij belangrijk vindt. Als je via mijn link boekt, krijg je €35 korting op je eerste reis en verdien ik €20!

Overige tips

 • Denk goed na over activiteiten waar jij blij van wordt of een doel dat je in je dagen alleen wilt gaan bereiken. Totaal willekeurig vertrekken werkt voor mij niet, ik vind het fijn om wel een invulling te hebben voor die alleen-tijd.
 • Zorg voor een lekkere gevulde koelkast. Persoonlijk voel ik me wat fitter als ik niet alleen maar suiker en vet eet dus ik heb gezorgd voor lekker makkelijk avondeten, gezonde lunch en lekkere snacks. Uiteraard ook chocoladerepen maar ook veel voedingsstoffen want dan voel ik me nou eenmaal wat energieker.
 • Neem ook wat me-time dingen mee. Voor mij is dat bijvoorbeeld een lekker masker of een goede bodylotion maar het kan ook een vers nieuw boek, een lekkere geurkaars of een spel zijn; zolang jij maar even tijd besteed aan jezelf.
 • Bedenk je dat je niet opgesloten zit. Als het echt vreselijk blijkt te zijn dan kun je altijd naar huis, je faalt nooit als je iets wat je spannend vindt probeert.
 • Probeer te genieten van het alleen zijn, ook als het heel erg wennen is voor je. Ik vond alleen zijn vroeger vreselijk maar heb echt geleerd ervan te genieten.

Op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg me op Instagram!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Anne

  Ik ben ooit alleen naar Parijs en alleen naar Londen geweest. Heeeerlijk! Zo fijn soms, om met niemand rekening te houden!

  augustus 17, 2020 at 9:01 pm Reply
  • Mira Ennen

   Jaaa alleen naar een stad vond ik ook altijd heerlijk, lekker alleen maar doen wat je zelf wilt!

   augustus 18, 2020 at 9:33 am Reply
 • Lianne - huismusjes.nl

  Het lijkt mij heel gaaf (en ook een beetje eng) om alleen op pad te gaan. Ik denk dat je er veel van leert. Mijn vriend zou het ook helemaal prima vinden en denkt er zelf ook weleens aan. Het gaat er ooit wel van komen, denk ik!

  augustus 17, 2020 at 11:23 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.