Handbagage

Life | 10 dingen die je moet weten als je met alleen handbagage reist

juli 4, 2018

Vorig jaar, schreef ik met veel plezier dit artikel en kreeg ik er veel positieve reacties op. Omdat het vakantieseizoen weer is begonnen, besloot ik ´m nogmaals te plaatsen!Onlangs maakte ik een tripje naar Roemenië, een gedeelte van mijn bagage ging mee met de auto, maar het meeste nam ik mee in het vliegtuig, als handbagage. Nu heb ik mensen in mijn omgeving die gerust 2 weken op vakantie gaan met alleen handbagage, ik verklaarde hen altijd voor gek, dat kan toch niet? Omdat mijn ticket vrijwel dezelfde prijs was als een koffer bijboeken, besloot ik de uitdaging aan te gaan, en deel ik graag mijn tips op het gebied van handbagage met jullie!

  • Ga er allereerst niet vanuit dat je koffer de juiste maten heeft, maar check dit goed. Bij sommige maatschappijen kan een halve centimeter te veel al zorgen voor een bijbetaling van €50, erg zonde.
  • Investeer in een goede koffer, met slot. Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar een harde koffer, ze willen nogal eens smijten met je koffer op de luchthaven en ik wil graag dat alles heel blijft. Ook heb ik graag een slot op mijn koffer en voelt het prettig om naast mijn eigen cijfercode een TSA slot te hebben, dit is een speciaal slot die de douane wereldwijd kan open maken, zonder je koffer te beschadigen. Zo hoef je je ook geen zorgen te maken als je koffer alsnog het ruim in moet (zie onderstaande). Ik kreeg van Bagageonline dit prachtige koffertje van SuitSuit en die is echt perfect bevallen. Er past veel in, er zitten een aantal vakjes in die handig zijn voor bijvoorbeeld ondergoed of opladers en hij rolt lekker makkelijk met je mee, absolute aanrader! Wat ik overigens niet wist, is dat je naast zo’n trolley nog een redelijk grote tas mag meenemen. Ik had een gewoon formaat rugzak mee en die paste gewoon binnen de richtlijnen, hier kon ik nog best wel wat in kwijt, maak dus gebruik van deze ruimte en kijk welke tassen je nog hebt als extra die gewoon gratis mee mogen.
  • Als je haast heb na je vlucht, omdat je bijvoorbeeld een trein of een andere vlucht moet halen, dan kan ik je aanraden priority boarding te boeken (ca. €5 per vlucht). Sommige maatschappijen hebben geen plek in de cabine voor alle handbagage. Als je dus als een van de laatste het vliegtuig binnenkomt, kan het zo zijn dat ze je koffer gratis mee willen nemen in het ruim. Op zich prima, maar als je haast hebt niet, door het reserveren van een stoel (ca. €11) of het boeken van priority boarding, voorkom je dit. Als nog 90 andere mensen ook priority boarding boeken kun je alsnog een probleem hebben maar dit komt vrijwel niet voor. Disclaimer: de regels bij Ryan Air zijn momenteel aan verandering onderhevig. Volgens mij is het nu zo dat geen één koffer meer mee mag in de cabine, en dat je sowieso moet betalen voor een gereserveerde stoel. Regels en tarieven kunnen dus afwijken van dit artikel, check altijd je luchtvaartmaatschappij om up to date te zijn.
  • Doe je grootste kleding en schoenen aan en rol de rest van je kleding op. Als je echt meer mee wilt nemen dan in eerste instantie past, doe je kleding in vacuüm zakken, dit scheelt heel veel ruimte. Op de terugweg moet je dan wel even een stofzuiger lenen van housekeeping, maar ik denk dat ze daar nergens moeilijk over doen.
  • Let op je vloeistoffen! Dit lijkt een domme tip maar vrijwel altijd als ik bij de douane sta, zie ik meerdere mensen om me heen die parfum, dure crèmes of andere producten weg moeten gooien. Je flesjes mogen maximaal 100ml per stuk bevatten, ook als je maar 100ml in een fles ter grootte van een liter hebt zitten, mag dit niet. De totale hoeveelheid vloeistoffen mag maximaal 1 liter zijn.
  • Een scheermesje mag je gewoon meenemen, mits het kapje om de mesjes zit. Nu doen ze vaak niet moeilijk maar als je geen risico wilt lopen, doe dat plastic hoesje er gewoon omheen.
  • Als je een laptop of andere apparatuur mee neemt, zorg dat je hier snel en makkelijk bij kunt. Je wilt niet door bergen ondergoed en zakken tampons graven omdat je bij de douane je laptop los in het bakje moet stoppen.
  • Bereken goed wat je nodig hebt. Nu vind ik het net als heel veel anderen leuk om 20 outfits mee te nemen voor een week, maar met alleen handbagage moet je streng zijn. Broekjes kunt je best twee dagen aan en qua shirtjes neem ik meestal 1 shirt per dag mee en 2 extra. Ook qua schoenen moeten er selecties gemaakt worden. Ervaring leert me dat ik 90% van mijn vakantie door breng op slippers, ik neem hiernaast vaak alleen All Stars o.i.d. mee.
  • Kijk natuurlijk wat bij je past, zowel qua verzorging als qua kleding. Welke spullen kun je echt niet missen, en over welk gemis kun je je eventueel wel heen zetten? Zo overleef ik thuis geen dag zonder blusher, maar laat ik deze op vakantie achterwege. Nu is een blusher maar klein, maar als ik met alles zo denk dan heb ik minstens 10 handbagage koffers nodig.
  • Is er een mogelijkheid dat je op de plek van bestemming nog gaat winkelen? Hou wat ruimte over in je koffer, het is super jammer als je niks extra’s meer mee terug kunt nemen. Sowieso heb ik voor de terugweg vrijwel al mijn verzorgingsproducten achtergelaten, dit scheelde weer ruimte waar ik mijn vers geshopte spulletjes in kon stoppen.

Mocht jij nog tips hebben voor het inpakken van bagage, deel ze vooral in de comments!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.