30

Life | Dingen die ik op mijn 30e niet meer wil

maart 16, 2021

Vorige week ben ik 30 geworden. Toch best een bijzondere leeftijd en het valt me op dat veel mensen vragen hoe ik me daar bij voel. Om eerlijk te zijn heb ik er niet zo veel emoties bij, ik vind het wel prima. Wel zet zo´n moment me altijd aan het denken en weet ik wel wat ik het komende jaar en de jaren daarna niet meer wil.

Me veel zorgen maken

Ik ben een enorme stresskip en kan me uren of soms zelf dagen zorgen om iets maken, 9 van de 10 keer zijn dit dingen waar ik totaal geen invloed op heb en dat wil ik niet meer. Ik wil niet meer stressen om dingen waar ik toch niks aan kan veranderen. Dat is zonde van mijn energie en die negatieve vibe is helemaal nergens goed voor: weg er mee!

Altijd maar werken

Mijn onderneming is gestart vanuit een hobby en dat betekent, in mijn geval, dat ik meestal 7 dagen per week werk. Dat is totaal onnodig, het slaat nergens op en het is niet goed voor me. Natuurlijk is er binnen een bedrijf altijd wel wat te doen en is het nou eenmaal anders dan een ¨normale¨ baan. Ik wil echter echt stoppen met dat altijd maar werken en meer vrije tijd nemen. Niet meer elk weekend en elke avond achter de laptop maar gewoon even vrij en desnoods helemaal niks doen.

Veel te weinig bewegen

Ik ben niet echt bezig met mijn gewicht maar wel met hoe ik in mijn vel zit. Het voelt gênant om te zeggen maar veel doordeweekse dagen, red ik de 200 stappen niet eens en dat is natuurlijk niet echt gezond. Nu ben ik dus niet iemand die erg bezig is met getallen maar ik weet wel dat die 200 extreem weinig is. Ik vind dat ik minimaal 20-30 minuten per dag moet bewegen en in welke vorm dat dan is, maakt voor nu niet uit.

En verder?

Verder heb ik weinig concrete dingen die ik niet meer wil. Ik wil me lekker focussen op ontspannen werken, me fijn voelen en met leuke dingen bezig zijn, that´s it.

Denk jij wel eens na over dit soort dingen?

Share:
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.