olaplex bond smoother

Hair | Olaplex Bond Smoother & Olaplex Bonding Oil

juli 23, 2020

Als je mijn stories op Instagram regelmatig kijkt, is het je wellicht niet ontgaan dat ik groot fan ben van Olaplex. Sinds ik de shampoo, conditioner en treatment gebruik, is de kwaliteit van mijn haar extreem vooruit gegaan en ik wil dan ook echt niet meer zonder. De afgelopen weken probeerde ik ook de Olaplex Bond Smoother en de Bonding Oil. Twee aanvullende producten die net als alle producten van Olaplex de gepatenteerde technologie hebben die voor die enorme verbetering van de kwaliteit van je haar zorgt.

olaplex bond smoother

Olaplex

Een aantal jaar geleden liet ik mijn haar bij de kapper kleuren. Olaplex werd toen gelanceerd en ik besloot het te proberen. Ik merkte al snel extreem veel verschil en ben inmiddels dan ook erg blij dat er zo veel verkrijgbaar is voor thuisgebruik. Olaplex heeft een speciale technologie die je zwavelbruggen herstelt en beschermt. Even heel simpel gezegd; kapotte zwavelbruggen zorgen voor beschadigd haar, intacte zwavelbruggen zorgen voor mooi haar. Bij onder andere het kleuren van het haar beschadigen deze zwavelbruggen en Olaplex is dan ook voor mij met mijn geblondeerde coupe een ideaal merk. Het systeem bestaat uit 7 stappen waarvan ik je in dit artikel de laatste twee laat zien.

Olaplex Bond Smoother

De Olaplex Bond Smoother is een leave in styling crème die de pluis in je haar vermindert en het haar herstelt en versterkt. Je gebruikt ´m op vochtig of droog haar en verdeelt een klein beetje over het midden en de haarpunten, hierna kun je het kammen en op je normale manier in model brengen. Hierna kun je nog een druppeltje Bonding Oil in je punten aanbrengen voor extra herstel, hierover later meer.

De Bond Smoother heeft, net als de treatment, een zoetige crème geur, niet te overheersend en erg lekker. De substantie is vrij dik en stevig maar laat zich makkelijk door het haar verdelen. Mijn haar voelt extreem zacht maar oogt niet vet, een fijne aanvulling op de andere producten.

Olaplex Bonding Oil

De Bonding Oil is een luxe olie die je haar niet zwaarder maakt maar wel intensief herstelt. Het verhoogt de glans, maakt je haar zacht, en beschermt tegen hitte. Je gebruikt ´m door een piepklein beetje over je haarlengtes en punten te verdelen, hierna kun je het verder stylen.

Ik ben altijd wat huiverig voor olie omdat ik bang ben dat het mijn haar vet maakt, deze olie voelt echter heel licht aan. Ik verdeel elke ochtend twee druppeltjes door mijn haar en het gaat daar zo mooi van glanzen maar wordt niet vettig.

Eindoordeel

Beide producten gebruik ik nu een aantal weken en ik vind het een fijne aanvulling op de voorgaande drie producten die ik al wat langer gebruik. De producten voelen luxe aan en als ik het een keertje vergeet, merk ik meteen dat mijn haar stroever is. Welk product wat exact doet qua herstellen vind ik lastig om te zeggen omdat ik bijna de hele lijn van Olaplex gebruik. Als je me wat langer volgt dan weet je wellicht dat mijn haar een enorme onzekerheid is. Het is de laatste maanden echter gezonder dan ooit en ik denk dat ik het over een paar maanden zelfs los durf te dragen als het zo doorgaat. Voor mij is Olaplex dus absoluut onmisbaar. Ik heb heel veel haarproducten geprobeerd maar niks komt ook maar een beetje in de buurt.

Verkrijgbaarheid en prijzen

Olaplex is niet goedkoop maar zoals ik al zei, niks komt hierbij in de buurt en je merkt zeker verschil. Ik was mijn haar één keer per week en doe erg zuinig met de producten; op die manier vind ik het geld het wel waard en al helemaal omdat ik al jaren zoek naar iets dat écht mijn haar verbetert. Dit setje met de Bond Smoother en Bonding Oil vind je bij Salontopper en kost daar €57,59, je kunt daar ook als particulier makkelijk bestellen en gebruik maken van de ¨SameDay Delivery¨ optie.

Ben jij al bekend met Olaplex?

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.