Hair | Maria Nila Sheer Silver Shampoo & Conditioner

september 28, 2018

Zilvershampoo is een product wat ik eigenlijk altijd gebruik, naast andere shampoos. Mijn haar krijgt snel een gele gloed en met zilvershampoo probeer ik het geheel zo koel mogelijk te houden. Mijn ervaring met verschillende merken zilvershampoo komt eigenlijk neer op het volgende: echt goede zilvershampoos maken je haar heel koel, maar ook blauw en droog. De mildere en verzorgende varianten werken vaak minder goed, of in ieder geval minder snel maar maken je haar niet dood en ook niet blauw. De afgelopen periode probeerde ik een zilvershampoo en conditioner van het Zweedse cruelty free merk Maria Nila.

Maria Nila

Maria Nila Sheer Silver

Maria Nila is niet zo maar een haarverzorgingsmerk, het merk is 100% vegan en ontwikkeld en geproduceerd in Zweden onder gezonde werkomstandigheden. De producten zijn van hoge kwaliteit en duurzaam ontwikkeld en geproduceerd. De producten zijn uiteraard dierproefvrij maar ook vrij van sulfaten en parabenen. De verpakkingen zijn 100% Co2 gecompenseerd en Maria Nila werkt actief samen met klimaatprojecten over de hele wereld. Qua achtergrondverhaal zit het dus goed met dit merk, heel fijn om te merken dat er steeds meer duurzame en dierproefvrije merken bij komen. Ik ben (nog) niet vegan maar ik merk dat ik me erg prettig voel bij het gebruiken van vegan cosmetica en dat weinig keus of slechte kwaliteit tegenwoordig echt niet aan de orde is.


Sheer Silver Shampoo 350ml €19,50

Deze 100% natuurlijke zilvershampoo is, vanzelfsprekend, ontwikkeld om de warme tinten uit je haar te halen. Maria Nila doet dit met violet pigmenten en bramen extracten. Naast dat de shampoo je kleur aan pakt, wordt de glans, stevigheid en haarstructuur verbeterd. Het Colour Guard Complex zorgt er voor dat je haarkleur beschermd word zodat je zo lang mogelijk van je koele blonde kleur kunt genieten.

Bij het wassen geeft de shampoo wat minder schuim af dan ¨gewone¨ shampoos, iets wat ik wel vaker zie bij zilvershampoo en niet echt als hinderlijk ervaar. De geur is niet heel bijzonder en de structuur zoals verwacht; normaal en paars. Ik masseer de shampoo in op mijn hoofdhuid, laat het even intrekken en spoel het uit, dit herhaal ik vervolgens. Kort na het verven van mij haar laat ik de zilvershampoo ook wel eens 10 minuutjes voor het douchen intrekken op de aanzet van mijn haar, dit werkt erg goed.


Silver Sheer Conditioner 300ml €19,50

De conditioner werkt hetzelfde als de shampoo. Wel bevat deze meer verzorgende en voedende ingrediënten en minder reinigende. Violet en bramen dus waardoor je een paarse substantie krijgt die de warmte uit je haar ¨trekt¨.

De shampoo is verder qua ervaring vrij gewoon en laat mijn haar zacht en glad achter. Zowel deze conditioner als de shampoo zijn ook in kleinere formaten te koop vanaf €8,25.

Eindoordeel

Al na één keer gebruiken vond ik mijn haar fijn aanvoelen en er mooi uit zien. Het echte anti-geel effect merk ik echter nog niet. Na een aantal keer wassen begon de gele gloed langzaam uit mijn haar te verdwijnen. De producten zijn zeer mild voor je haar en drogen je coupe absoluut niet uit. Geen zilverproducten die snel werken, maar na een tijdje werken ze wel goed, zonder een blauwe gloed achter te laten. Het feit dat Maria Nila doet wat er belooft wordt gecombineerd met een fijne bedrijfsfilosofie en cruelty free producten maken dit zeker mijn nieuwe favoriete zilvershampoo. Geen budgetproduct, maar ik heb nog nooit een zilvershampoo van een paar euro gezien die mijn haar niet blauw en droog maakte. Daarnaast gebruik ik zilverproducten naast andere shampoos en doe ik echt een halfjaar met zo´n fles. Mega mega aanraders dus, met als enige nadeel dat ze niet meteen werken maar geduld loont. Je vind de producten van Maria Nila onder andere bij bol.com.

Wat is jouw favoriete zilvershampoo?

*De producten in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Sonja Van de Sande

    Ik ben echt dol op dit merk. Het is dat mijn haar nu niet meer rood is, dus wil ik nog een mooi product kopen dat mijn haar op kleur houd, donker bruin of zo.

    oktober 1, 2018 at 4:39 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.