Love Beauty And Planet

Hair | Love Beauty and Planet Citrus & Camellia Droogshampoo

november 9, 2018

Al jaren gebruik ik dezelfde droogshampoo, tot ik een tijdje geleden de geruchten ontdekte dat ze onder valse voorwendselen claimden dierproefvrij te zijn. Nou zijn geruchten voor mij niet per se een reden om met een merk te stoppen, echter vind ik echt zo debiel als merken over dit soort dingen liegen dat mijn enthousiasme automatisch minder wordt. Nu had ik al een tijdje een pakket van Love Beauty and Planet in huis waar ook een droogshampoo in zat. Ik besloot deze er eens bij te pakken en te gaan proberen en vertel je er vandaag meer over!


Love Beauty and Planet is nieuw in Nederland maar in het buitenland al mega populair. LBAP biedt simpel gezegd een uitgebreide collectie vegan, duurzame en cruelty free producten voor mooie prijsjes. Het merk wil mooie beauty producten aanbieden, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet. Deze duurzaamheid wordt toegepast bij de ontwikkeling van de producten, de ingrediënten en het complete productieproces inclusief verpakkingen. Alle producten van Love Beauty and Planet zijn vegan en qua formule biologisch afbreekbaar. Ook bevatten ze geen parabenen, siliconen en kleurstoffen. De verpakkingen zijn, op de dop na, volledig gemaakt van gerecycled plastic. Waar we ¨vroeger¨ zagen dat duurzame producten vaak veel geld kostten is dat tegenwoordig gelukkig niet meer zo, voor het duurste product van LBAP betaal je €11,99.


Ik probeerde dus de droogshampoo met citrus en camellia. Deze droogshampoo is uitermate geschikt voor fijn haar en belooft volume, stevigheid en ¨bounce¨. Ideaal om te gebruiken als je het wassen van je haar nog even uit wilt stellen. Ik gebruik zelf vrij veel droogshampoo aangezien ik maar één keer per week mijn haar was. Ik vind het belangrijk dat een droogshampoo mijn haar opfrist, mijn haar niet te stug maakt en dat ´ie lekker ruikt. Aangezien ik droogshampoo meerdere dagen achter elkaar gebruik vind ik het ook belangrijk dat mijn haar niet gek en vies gaat aanvoelen doordat er te veel residu achter blijft. Ik let ook altijd wel op een witte waas maar aangezien ik heel licht haar heb is dit voor mij niet van heel groot belang.


Het eerst wat me op valt is de geur, ik dacht dat andere droogshampoos lekker roken maar niks komt in de buurt van deze. Het ietwat muffe wat bij veel droogshampoos door de geur heen komt is nergens te bekennen. Ik ruik een hele frisse, ietwat bloemige geur die ook echt blijft hangen. Mijn vriend zeurt altijd over mijn geur als ik droogshampoo gebruik en dat heeft ´ie bij deze geen enkele keer gedaan, goed teken dus.

Verder komt er een flinke spray uit de spuitbus en zie ik niet direct een hele witte waas. Na het verdelen en uitborstelen lijkt mijn haar wel een ietwat mat en dof laagje te hebben, verder oogt het schoon en voelt het heel fris. Mijn haar voelt glad en schoon, zeer zeker niet stug of plakkerig. Het schone gevoel én uiterlijk verandert niet als ik de droogshampoo meerdere dagen achter elkaar gebruik, van het beloofde volume merk ik vrij weinig al lijkt mijn haar wel wat steviger.


De droogshampoo doet wat ´ie moet doen: mijn haar voelt en oogt lang schoon zonder een stugge of plakkerige laag. Er is ietwat sprake van een witte waas waardoor ik dacht dat deze variant wat minder geschikt zou zijn voor mensen met heel donker haar. Echter heb ik een paar mensen met donker haar laten sprayen en was er niks wits te bekken, voor iedereen geschikt dus! Qua geur ook echt ontzettend lekker en dat in combinatie met de werking én de filosofie van het bedrijf maakt dit tot mijn nieuwe favoriet. Met €8,99 is ´ie een tikje duurder dan de droogshampoo die ik normaal gebruik. De producten van Love Beauty and Planet worden verkocht bij Etos, Albert Heijn en Bol.com, grote kans dus dat ze af en toe in de aanbieding zijn en je wat minder betaalt. Op het moment van schrijven is de droogshampoo bij Bol.com bijvoorbeeld in de aanbieding voor €6,74
Wat is jouw favoriete droogshampoo?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

12 Comments

 • Rosanne

  De reden dat ik liever geen droogshampoo gebruik, is omdat ik ze vaak heel chemisch vindt. Maar dit lijkt een goede oplossing! Ik ben benieuwd.

  november 9, 2018 at 11:51 am Reply
 • Nicole Orriëns

  Ik vind het idee niet zo fris om droogshampoo te gebruiken. Ik was dan liever mijn haar. Maar deze klinkt wel heel prettig.

  november 9, 2018 at 11:56 am Reply
  • Mira Ennen

   Ja wassen is wel het ultieme frisse gevoel natuurlijk, alleen weer veel meer werk hihi

   november 9, 2018 at 11:57 am Reply
 • Evelien

  Net het filmpje gekeken van Naoki, erg nuttig. Ik schrik er wel van! Dit product is gelukkig wel een mooie vervanger, zo te lezen. Ik ben benieuwd naar de geur! Ik was zelf élke dag m’n haar, omdat ik niet tegen ‘vettig’ haar kan, dus ik ben daar heel spastisch mee.

  november 9, 2018 at 2:01 pm Reply
 • Melissa

  Vele droogshampoo geprobeerd maar kreeg juist heel vettig haar van steeds. Dus gebruik liever niet dn wel

  november 9, 2018 at 8:30 pm Reply
 • Leslie

  Ik heb nog nooit een droogshampoo gebruikt, maar het lijkt me wel interessant. En de voordelen die je van deze opnoemt vind ik zeker pluspunten. Ik ga het eens uitproberen.

  november 9, 2018 at 9:23 pm Reply
 • Iris

  Ik heb 2 weken geleden voor het eerst droogshampoo geprobeerd… En rara het was deze 🙂 .. ook de enige die ze in de Delhaize hadden.
  En ik moet zeggen dat mijn haar één droge koek werd. Alle plukken plakten aan elkaar :/
  Misschien komt het omdat ik teveel gespoten had?

  november 10, 2018 at 7:39 am Reply
  • Mira Ennen

   Ja te veel of van te dichtbij gespoten misschien? Hopelijk is je volgende ervaring beter <3

   november 11, 2018 at 7:16 pm Reply
 • Dhini

  Droogshampoo is ideaal voor onderweg of vakantie of drukke leven hebben, vind ik. Dit klinkt een fijne product

  november 10, 2018 at 12:52 pm Reply
 • The lemon kitchen

  Oh altijd super benieuwd naar de geur hiervan!?✨

  november 11, 2018 at 7:50 am Reply
 • Saskia

  Ik gebruik zelden droogshampoo. Alleen op de camping heb ik een klein busje staan omdat ik daar niet altijd in de gelegenheid ben mijn hoofd onder een kraan te duwen en soms toch wel verlang naar schone haren 🙂

  Mocht dat busje ooit op zijn hou ik dit merk even in gedachten. Want alles wat beter is voor de planeet is alleen maar goed.

  november 11, 2018 at 12:23 pm Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ik gebruik ook droogshampoo omdat ik niet altijd mijn haar wil wassen, ondanks dat ik best veel sport.
  Ik koop die van een ander merk,… deze ook eens proberen!

  november 12, 2018 at 7:22 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.