Hair | O´Right Golden Rose Color Care Shampoo

april 13, 2017
Eind maart was ik aanwezig bij een event van O´Right; een ¨groen¨ merk met fijne shampoos zonder zooi. Ik kreeg deze shampoo voor mijn geblondeerde coupe mee naar huis en probeerde ´m de afgelopen weken uitgebreid. In dit artikel vertel ik jullie graag meer over dit bijzondere merk en over mijn ervaring met de shampoo natuurlijk.

De informatie die we op het event over O´Right kregen was heel erg interessant, maar te veel om jullie hier allemaal te vertellen. Natuurlijk kan wat info over het merk niet wegblijven dus vertel ik jullie de highlights en de dingen die mij het meeste aanspreken. Samengevat zou ik zeggen dat O´Right heel erg groen is, dit zie je terug in bijna volledig natuurlijke producten, een milieuvriendelijk productieproces, recyclebare verpakkingen en proefdiervrije producten.

De fles is dus gemaakt van gerecycled plastic én heeft wat extra’s waar ik je later in dit artikel meer over vertel, de dop is van bamboe en de bedrukking is gedaan met soja inkt.

De shampoo bevat geen siliconen en schuimt door een combinatie van kokos- en tarwekiemolie. Met dit laatste was ik heel blij, ik hecht namelijk veel waarde aan een schuimende shampoo maar mis dit vaak bij ¨groene¨ merken wel.

Deze variant is dus uitermate geschikt voor gekleurd haar, dit is vaak wat meer beschadigd en je wilt je kleur natuurlijk ook mooi houden. De shampoo bevat essentiële oliën en een formule met onder andere wasabi en aloë vera om je kleur te beschermen. O´Right beloofd soepel en glanzend haar met een kleur die lang mooi blijft.

Bij de presentatie werd er gezegd dat de shampoos zo zacht zijn dat een conditioner niet nodig is, hier was ik benieuwd naar want ik zweer bij conditioner. Bij het wassen merkte ik dat de shampoo inderdaad extreem zacht was, ik zou mijn haren gewoon door kunnen kammen zonder conditioner. Qua verzorging vind ik het toch prettiger om wel gewoon een conditioner te gebruiken maar echt onmisbaar is het niet. Met het schuimen zit het ook wel goed; wel vind ik de opening niet heel handig. De opening laat meteen veel shampoo door en de shampoo is vrij dun, hierdoor moet je het meteen op je haar kwakken, anders valt het op de grond. Natuurlijk wil ik niet dat ze verdikkingsmiddel in de shampoo stoppen maar het is wel iets wat je even moet weten om te voorkomen dat je veel shampoo verspilt.

Ik had jullie een extraatje beloofd en there it is: onderin de fles zit een klein reservoir met zaadjes van acaibomen, mijn moestuinhart gaat hier veel sneller van kloppen. Als de shampoo op is, kun je de fles gewoon in je tuin planten, het plastic verteerd dan binnen een jaar en je zaadjes groeien, hopelijk uit tot bomen.
Omdat je echt maar een klein beetje shampoo nodig hebt, ga ik nooit het geduld hebben om te wachten tot ´ie op is. De zaadjes wil ik echt al eerder ga planten en hopelijk kan ik jullie dan over een hele tijd trots mijn boompjes tonen.
Ik zou jullie nog wel duizend dingen willen vertellen over dit merk en de andere producten maar ik wil dit artikel ook niet te lang maken, kijk zeker eens op de website, daar zijn de producten ook te bestellen.
De shampoo vind ik fijn en echt een groot verschil met eerdere ¨groene¨ shampoos die ik geprobeerd heb. Mijn haar voelt zacht aan en ziet er prima uit, of mijn kleur echt langer mooi blijft weet ik niet, die blijft eigenlijk altijd wel mooi. Je koop de shampoo voor €14,95/250ml online of bij de aangesloten salons. Ik vind de prijs-kwaliteit verhouding op het eerste gezicht gewoon prima, als ik kijk naar hoe weinig je nodig hebt om veel schuim te creëren vind ik het zeker aan de goedkope kant voor een natuurlijk product (96%) product waar je zo lang mee doet.
Zijn jullie al bekend met O´Right? Als je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebt, stel ze vooral dan zal ik ze onder dit artikel allemaal beantwoorden:).
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.