Hair | OGX Renewing Argan Oil Of Morocco Shampoo & Conditioner

januari 10, 2017
 In Amerika is OGX al jaren extreem populair, ik probeerde een hele tijd terug een keer een tester en die was zo fijn dat ik het merk altijd onthouden heb. Deze lijn met argan olie is ontwikkeld voor droog en beschadigd haar zonder het vettig of zwaar te maken. Omdat argan olie gemaakt wordt door de pitjes koud te persen, heeft het een droge textuur maar heeft het toch de intensief verzorgende eigenschappen van een olie. Leuk om te weten: de verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal.

Shampoo €10,99
De shampoo belooft je gekleurde of beschadigde haar te herstellen, glans te geven en dringt diep door in de haarwortels. Naast argan olie vind ik in de ingrediënten onder andere ook dimethicone, dit legt een laagje om je haren heen waardoor ze er zachter uitzien en zachter aanvoelen.
De shampoo ruikt wat zoetig en tropisch maar ook redelijk neutraal. Ik hoorde dat anderen de geur bloemig vinden maar dat herken ik zelf niet. De shampoo schuimt goed, heeft een prettige structuur en maakt mijn haar goed schoon. Ik had echter wel verwacht dat mijn haar wat gladder en zachter zou zijn tijdens het douchen al, dat valt wat tegen maar met een fijne conditioner is dit prima op te lossen.
Conditioner €10,99
De conditioner is wat dikker dan de shampoo en belooft net als de shampoo mijn haar ontzettend zacht te maken. In de ingrediënten zie ik diverse oliën maar ook cacaoboter en dat lijkt me veelbelovend.
De geur is wat voller maar ook nog redelijk neutraal, ik vind het eigenlijk wel prima, alles beter dan die echte, niet zo fijne argan olie geur. De producten die zo geuren zijn vaak wel ontzettend goed, maar toch fijn als een product gewoon lekker ruikt. Qua werking valt de conditioner me erg tegen. Ik vind het fijn als ik onder de douche al door mijn haren heen kan glijden zodat ik achteraf niet zo hard door de klitten heen hoef te borstelen. Mijn klitten verdwijnen helaas niet en mijn haar voelt, volledig tegen verwachting, wat stroef aan. Als mijn haar eenmaal weer droog is, voelt het zacht en verzorgd aan, het kammen was helaas wel echt een ding.
De shampoo vind ik heel fijn, maar door de conditioner ben ik erg teleurgesteld en die gebruik ik eigenlijk ook niet meer omdat mijn haar gewoon echt niet door te kammen is anders na het wassen. De shampoo gebruik ik met veel plezier, hierdoor zou ik in de toekomst nog wel andere lijnen van OGX proberen, het liefst dan wel eerst een tester van de conditioner. Je vind de producten bij Kruidvat voor €10,99 per stuk, regelmatig zijn er aanbiedingen waarbij ze de helft of 1 + 1 gratis zijn.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.