Nivea Micellair Shampoo

Hair | Nivea Micellair Shampoo

februari 26, 2018
Micellair water kennen we inmiddels allemaal wel denk ik, en dat is niet voor niets populair. Het werkt als een magneet voor vuil en make-up en is daardoor heel effectief, niet gek dus dat er nu nóg een product op de markt is gekomen met de populaire micellair-technologie. Nivea komt met de Nivea Micellair Shampoo die dankzij micellen doeltreffend reinigt en mild is voor je haar en hoofdhuid, ik testte beide varianten uit. De shampoos zijn overigens al sinds half januari te koop, echter was ik maar 1 keer per week mijn haar waardoor shampoo testen soms een beetje sloom gaat.

Nivea Micellair Shampoo

Nivea had al snel door dat de micellair technologie voor gezichtsproducten erg populair was, en besloot deze technologie ook toe te gaan passen op het gebied van haarverzorging. Door de micellen in de shampoos wordt je haar efficiënt gereinigd en krijgt je hoofdhuid een milde behandeling. Micellen zijn piepkleine olie-moleculen, ingekapseld in water, die als een magneetje werken. Micellen omsluiten vuildeeltjes en overtollig talg waardoor het eenvoudig en grondig verwijderd wordt wanneer je je haar uit spoelt. Het klinkt misschien ingewikkeld maar het komt er heel simpel gezegd op neer dat hele kleine magneetjes het vuil uit je haar oppakken en het mee het afvoerputje in nemen wanneer je je haar uit spoelt. Natuurlijk spoel je met een ¨gewone¨ shampoo je haar ook schoon, echter is er dan geen sprake van een magnetische werking en dat kan verschil maken.
Omdat elk haar weer anders is en andere verzorging nodig heeft, zijn er twee verschillende varianten van deze shampoo op de markt gebracht. Beide formules zijn vrij van siliconen en beschermen de natuurlijke pH-balans van de hoofdhuid.

 

Purifying Micellar Shampoo

Deze variant is verrijkt met verfrissend citroen-melisse -extract en speciaal geschikt voor normaal tot vet haar. De shampoo reinigt snel en zorgt er voor dat je haar lang schoon en fris blijft.
De geur van deze shampoo vind ik geweldig, het ruikt een beetje naar een mojito! Hij schuimt prima en spoelt ook weer makkelijk uit. Opvallend vind ik dat mijn haar mega schoon voelt, maar niet stroef. Ik gebruik meestal een hele verzorgende verzorgende shampoo en dan voelt mijn haar toch wat vetter na het wassen, bij een niet zo verzorgende shampoo vind ik het vaak heel schoon, maar wel stroef en klitterig.

Comforting Micellair Shampoo

Deze variant bevat waterlelie-extract en is speciaal gemaakt voor kwetsbaar haar en een gevoelige hoofdhuid. De formule irriteert de hoofdhuid niet en zorgt voor sterker haar met meer elasticiteit.

De geur van deze shampoo vind ik niet zo geweldig als ze andere, hij is vrij gewoontjes en wat bloemig. Ook hier ervaar ik weer dat schone gevoel zonder stroefheid. Qua ervaring vind ik mijn haar na deze variant net wat vettiger aanvoelen. Ik bedoel dan niet dat het er vet uit ziet maar het voelt wat zachter, deze lijkt meer te verzorgen. Ik vond bij deze variant wel dat mijn haar wat sneller vet leek te worden dan bij de groene variant, maar dat zal wel aan de verzorging liggen.

Eindoordeel Nivea Micellair Shampoo

Vooraf had ik eigenlijk niet hele goede verwachtingen. Ik dacht dat de shampoos prima zouden werken maar vond het hele Micellair verhaal meer een marketing-truc. Ik had dan ook niet verwacht qua ¨schoonheid¨ echt zo´n verschil te merken ten opzichte van andere shampoos. Zeker bij de roze Comforting variant vond ik dat prettig omdat ik daar ook voldoende verzorging van mijn haar ervoer. De groene Purifying variant vond ik ook prima maar vooral geweldig door de heerlijke geur. Eigenlijk jammer dat die wat minder bij mijn haartype past. Beide goede shampoos en ook wel duidelijk een verschil qua haartypes, aanraders! Je vind ze dus nu bij de drogist en online voor €4,99 per stuk.

Heb jij deze shampoos al geprobeerd? 

*Dit artikel betreft een samenwerking.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.