Hair | Lush American Cream Conditioner

januari 19, 2017
Achteraf gezien had ik deze week beter als Lush week kunnen bestempelen, het is in ieder geval één groot feest want vandaag voor de derde dag op een rij een review van Lush. Dit keer een conditioner die onder andere belooft je haar te laten glanzen.

Ik had al eerder gehoord dat American Cream fijn was alleen sprak de geurcombinatie van vanille en aardbei mij totaal niet aan. Ik ben geen megafan van vanille en ook niet van hele zoete geuren. Toen ik mijn haarbehandeling had bij Lush, gebruikte de medewerkster deze conditioner en raadde ze ´m mij aan omdat mijn haar flink wat extra verzorging nodig heeft door het blonderen.

Vanille en aardbeien room dus, net een milkshake. Verse aardbeien helpen om je haar schoon te maken en bevatten bergen vitamine C. Sinaasappelsap brengt je haarschubben weer in positie, met als resultaat dat je haar meer gaat glanzen. Lavendel en scharlei (een geurig kruid) zorgen voor een lekker geurtje en kalmeren je hoofdhuid. Tot slot zorgen vanillestokjes nog voor een flink zoete waas.

Oke, to be honest, de geur is niet helemaal mijn ding. Ik vind ´m niet vies en ook niet zo mierzoet als verwacht maar ik ruik vooral vanille en dat is nou eenmaal niet een favoriet in huize Mira. Verder verwacht ik van een conditioner dat ik met volledig geknoopt haar kan gaan douchen en dat het dan door de conditioner precies weer goed en glad naar beneden glijdt. 
Helaas wordt dat laatste niet helemaal waar gemaakt, mijn haar is zacht, maar zelfs niet zo zacht dat ik het met mijn handen kan uitkammen, ik heb echt een borstel nodig. Ik kan natuurlijk ook gewoon mijn haar kammen voor het douchen maar, dit is nou eenmaal mijn graadmeter. Er is toch ook niks fijner dan als je klitten gewoon verdwijnen zonder enige moeite?

Ondanks mijn gematigde enthousiasme hierboven vind ik het best een prima conditioner en glanst mijn haar wel mooi. Ik kam nu mijn haren voor het douchen en dan werkt het allemaal prima, mijn haar lijkt ook echt gevoed te worden. Ik maak ´m op met een klein beetje plezier maar zou deze niet nog een keer kopen. Daar wil ik wel even de kanttekening bij plaatsen dat sommige mensen hier lyrisch over zijn, of ´ie fijn is, kan dus echt afhangen van waar jou haar behoefte aan heeft.
Voor mij geen favoriet dus, helaas. Mocht je ´m willen proberen, hij kost €14,75/250gr en is niet getest op dieren.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.