Hair | Eindelijk een zilvershampoo die echt werkt?

maart 21, 2018

Ik en mijn (nep)blonde haar zijn onafscheidelijk en ik pieker er dan ook niet over om mijn eigen haarkleur (heel donkerbruin) terug te laten groeien. Dat heb ik ooit gedaan en toen vroeg iedereen wat ik in godsnaam voor raars met mijn haar had gedaan. Donker haar en ik zijn geen match. Ik ben dus blij met blond maar heb één terugkerend probleem wat veel blondines wel zullen herkennen; de gele/oranje gloed. Al jaren experimenteer ik met verschillende soorten zilvershampoo en sommige werken wel oké, alleen helemaal tevreden was ik nooit. De afgelopen weken ging ik aan de slag met deze mega fles van Schwarzkopf en ik laat je graag de resultaten zien.

 

Mijn eisen aan een zilvershampoo 

Ik heb eigenlijk een aantal terugkerende dingen waarover ik bij het gros van de zilvershampoos niet tevreden ben, deze punten zal ik dan ook kritisch bekijken bij deze nieuwe variant:
– het heeft geen effect
– het droogt mijn haar heel erg uit
– het werkt alleen in de punten
– ik krijg blauw haar wat niet met één wasbeurt op te lossen is (dit had ik bij Fudge).

Goodbye Yellow Zilvershampoo

Best wel wat eisen dus, maar ik had goede hoop in deze Goodbye Yellow Shampoo van Schwarzkopf die ik via Kapperskorting.com heb ontvangen. Wat me direct opvalt is dat de shampoo geen sulfaten bevat. Iets wat ik niet eerder heb gezien bij een zilvershampoo en wat zou kunnen betekenen dat deze shampoo minder uitdrogend is dan andere varianten. Om een lang verhaal kort te maken; sulfaten zijn effectieve reinigers die wat aan de agressieve kant zijn, ze kunnen dus ook een uitdrogende of zelfs irriterende werking hebben.
 
Verder belooft de shampoo warme tinten te neutraliseren en voor een mooie, koele blonde coupe te zorgen.
Zilvershampoo

Na twee keer wassen

Dit is het effect na twee keer wassen. In de spiegel zag ik al effect maar van de foto’s zo naast elkaar ben ik echt onder de indruk. Je ziet heel duidelijk dat links nog een warme, oranje gloed aanwezig is en dat rechts veel koeler is.
 
De shampoo werkt bij mijn aanzet wat minder goed maar wel beter dan alles wat ik voorheen geprobeerd heb. Wat ik ook wel eens doe is de shampoo 5 minuten voor het douchen over de echt nog gele gedeelten smeren zodat het goed kan intrekken. Geen idee of kappers me uitlachen om deze truc maar voor mijn gevoel werkt het.
 

Het resultaat 

Bij deze een foto met los haar (waarschijnlijk een van de enigen die jullie ooit gaan zien) waarop je kunt zien dat mijn aanzet nog wel wat warm is na die twee wasbeurten. Het echte oranje is wel verdwenen.
 
In eerste instantie waren sommige plukjes wat blauw na het wassen. Toen ik mijn haar met een ¨normale¨ shampoo waste, was dit meteen verdwenen.

Eindoordeel Goodbye Yellow Zilvershampoo

Qua uitdrogen ben ik positief, ik heb geen uitdrogend effect opgemerkt en dit had ik bij andere zilvershampoos wel. Ik heb wel echt een conditioner nodig na het wassen om alles een beetje onder controle te houden.
 
Ik ben dus zeer tevreden en heel blij dat ik een product heb gevonden wat werkt. Je vindt de Goodbye Yellow van Schwarzkopf bij Kapperskorting.com, een fles van 1000ml kost €28,30. Mocht je een liter een beetje veel vinden, de fles is ook verkrijgbaar in 300ml en kost dan €15,95 (prijzen kunnen variëren).

Wat is jouw favoriete zilvershampoo? 

*Dit artikel betreft een samenwerking.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.