Instagram Slider

 • Ben jij een beetje sportief bezig de laatste tijd?
 • Ik probeerde de nieuwe groene KitKat en mijn review staat
 • Hoe was jullie dinsdag?
 • Pak allemaal ff een kotsbakkie want ik ga romantisch doenHet
 • Heb ik dan eindelijk d oplossing voor migraine gevonden?In het
 • TromgeroffelpadaboempatsVanaf NU is de Mira Mok voor 895 te koop
 • WINACTIE Win een Netflix giftcard twv 25 van
 • True Love
 • Roze robijnen van chocolade?Ik probeerde ze en vertel er graag
 • Er staat een nieuwe review online deze bijzondere parfum van

Hair | Eindelijk een zilvershampoo die echt werkt?

maart 21, 2018

Ik en mijn (nep)blonde haar zijn onafscheidelijk en ik pieker er dan ook niet over om mijn eigen haarkleur (heel donkerbruin) terug te laten groeien. Dat heb ik ooit gedaan en toen vroeg iedereen wat ik in godsnaam voor raars met mijn haar had gedaan, donker haar en ik zijn geen match. Ik ben dus blij met blond maar heb één terugkerend probleem wat veel blondines wel zullen herkennen; ik krijg de gele/oranje gloed maar niet goed weg. Ik experimenteer al jaren met verschillende zilvershampoos en sommige werken wel oké, alleen helemaal tevreden was ik nooit. De afgelopen weken ging ik aan de slag met deze mega fles van Schwarzkopf en ik laat je graag de resultaten zien.Ik heb eigenlijk een aantal terugkerende dingen waarover ik bij het gros van de zilvershampoos niet tevreden ben, deze punten zal ik dan ook kritisch bekijken bij deze nieuwe variant:
– het heeft geen effect
– het droogt mijn haar heel erg uit
– het werkt alleen in de punten
– ik krijg blauw haar wat niet met één wasbeurt op te lossen is (dit had ik bij Fudge).

Best wel wat eisen dus, maar ik had goede hoop in deze Goodbye Yellow Shampoo van Schwarzkopf die ik via Kapperskorting.com heb ontvangen. Wat me direct opvalt is dat de shampoo geen sulfaten bevat, iets wat ik niet eerder heb gezien bij een zilvershampoo en wat zou kunnen betekenen dat deze shampoo minder uitdrogend is dan andere varianten. Om een lang verhaal kort te maken; sulfaten zijn effectieve reinigers die wat aan de agressieve kant zijn, ze kunnen dus ook een uitdrogende of zelfs irriterende werking hebben.

Verder belooft de shampoo warme tinten te neutraliseren en voor een mooie, koele blonde coupe te zorgen.
Dit is het effect na twee keer wassen en ik moet zeggen dat ik in de spiegel al effect zag maar van de foto’s zo naast elkaar ben ik echt onder de indruk. Je ziet heel duidelijk dat links echt nog een hele warme, oranje gloed aanwezig is en dat de foto rechts een stuk koeler is.

De shampoo werkt bij mijn aanzet wat minder goed maar wel beter dan alles wat ik voorheen geprobeerd heb. Wat ik ook wel eens doe is de shampoo 5 minuten voor het douchen over de echt nog gele gedeelten smeren zodat het goed kan intrekken. Geen idee of kappers me uitlachen om deze truc maar voor mijn gevoel werkt het.


Bij deze een foto met los haar (waarschijnlijk een van de enigen die jullie ooit gaan zien) waarop je kunt zien dat mijn aanzet nog wel wat warm is na die twee wasbeurten, wel is echt het hele oranje weg.

In eerste instantie waren sommige plukjes (de wat meer beschadigde) wat blauw na het wassen, toen ik mijn haar met een ¨normale¨ shampoo waste, was dit eigenlijk meteen verdwenen.

Qua uitdrogen ben ik ook positief, net als eigenlijk op alle punten, ik heb geen uitdrogend effect opgemerkt en dit had ik bij voorgaande zilvershampoos eigenlijk tijdens het wassen al (mijn haar werd dan stroef). Ik heb wel echt een conditioner nodig na het wassen om alles een beetje onder controle te houden, de shampoo is verder niet verzorgend of zo.

Ik ben dus zeer tevreden en heel blij dat ik een product heb gevonden wat werkt. Je vindt de Goodbye Yellow van Schwarzkopf bij Kapperskorting.com, een fles van 1000ml kost €28,30. Mocht je een liter een beetje veel vinden, de fles is ook verkrijgbaar in 300ml en kost dan €15,95 (prijzen kunnen variëren).
Wat vinden jullie de fijnste zilvershampoo?

*Dit artikel betreft een samenwerking.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply