Hair | Andrélon Biotin Strength

maart 21, 2017
De laatste jaren merk ik meer dan ooit dat de staat mijn haar enorm samen hangt met welke producten ik voor mijn haar gebruik. Ik probeer mijn haar maar 1 of 2 keer in de week te wassen maar wil die keren wel een shampoo en conditioner gebruiken die wat goeds doet voor mijn haar. Voor het wassen gebruik ik graag een masker en na het wassen graag een olie, serum of crème of het allemaal wat soepeler en gladder te maken.

Biotine is een belangrijke vitamine voor je haar, het zorgt er voor dat je haar sterk en gezond is, en blijft. Als je haar mooi glanst, niet pluizig is en een gezonde look heeft dan kun je wel zeggen dat het gezond is. Mijn haar oogt voor mijn gevoel, zeker na de winter, niet heel gezond; het glanst wel maar ook pluist het enorm. Als je haar kwetsbaar en broos is, door bijvoorbeeld hitte of verven, kan het eerder afbreken en sneller uitvallen. Van beide punten heb ik last; mijn haar breekt flink en valt enorm uit, niet fijn.

Met deze lijn belooft Andrélon een powerboost met stralende lokken en minder haarbreuk als gevolg. Ik testte alle vier de producten uit de lijn; de shampoo, de conditioner, de versterkende crème en het masker.

Shampoo Biotin Strength 300ml €4,59
De shampoo reinigt en versterkt tegelijkertijd je haar. Je haar gaat zichtbaar minder uitvallen en ziet er van onder tot boven voller uit.
Opvallend vind ik allereerst de geur; mierzoet, echt als een snoepje maar niet heel storend of misselijkmakend. Verder vind ik de shampoo lekker zacht, lekker schuimend en voelt maar haar schoon en toch verzorgd aan. Niet per direct een hele unieke ervaring maar gewoon heel fijn.
Conditioner Biotin Strength 300ml €4,59
Deze conditioner verzorgt je haar zeer intensief en maakt het makkelijk doorkambaar.
Net als de shampoo ruikt ook deze substantie lekker zoet en is de ervaring niet heel uniek. Gewoon een goede conditioner die doet wat ik van een conditioner verwacht, én zoals belooft, is mijn haar heel erg makkelijk doorkambaar na gebruik en voelt het niet vettig.
Versterkende Crème Biotin Strength €4,59
Deze crème zorgt voor extra body en stevigheid van je haar. De crème is voedend en herstellend en makkelijk te gebruiken door het na het wassen in handdoekdroog haar aan te brengen.
Ook de crème heeft die zachtheid die ik van Andrélon gewend ben, maar voelt niet zwaar of vettig aan. Na het wassen heb ik steeds een pompje over mijn haar verdeeld, mijn haar pluist hierdoor minder, glanst mooi en oogt niet vet.
Versterkend Masker Biotin Strength 250ml €4,99
Dit masker geeft je haar na het wassen een intensieve verzorging. Aangeraden wordt om het masker 1 of 2 keer per week 5 minuutjes in te laten trekken, je haar zal dan sterker worden en dikker lijken.
De omschrijving na het wassen vind ik een beetje gek, ik ga geen masker na het wassen in laten trekken maar gebruik dit gewoon lekker voor het wassen. Wat mij betreft een heel fijn, dik en voedend masker dat mijn haar ontzettend zacht maakt.
Ik ben groot fan van deze lijn, vooral omdat de producten precies doen wat ik zoek in haarproducten. De shampoo schuimt goed en maakt goed schoon, de conditioner maakt mijn haar goed doorkambaar, de crème werkt tegen pluizen maar is niet vet en het masker geeft een extra boost. Ook de producten los vind ik fijn maar zo alles bij elkaar versterkt het effect wel voor mijn gevoel.
Of ik ook echt minder last heb van haaruitval vind ik moeilijk te zeggen. Ik heb veel last van haaruitval maar de ernst daarvan wisselt sowieso heel erg. Voor mijn gevoel is mijn haar wel wat sterker en mag ik hopelijk concluderen dat het ook minder uitvalt. Ondanks dat ik geen riant verschil merk met haaruitval vind ik het gewoon een hele fijne lijn met zeer prettige producten.
Je vind de lijn vanaf heden bij de drogist, wat is jouw favoriete lijn van Andrélon?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.