Hair | Guhl Kleurbehoud Conditioner & Masker

augustus 17, 2014
Sinds ik van 70cm lange extentions naar een Miley Cyrus kapsel ben gegaan (snik) verf ik mijn haar witblond, of dit laat ik doen sinds ik weet hoe slecht thuis verven voor je is.
Nu is mijn haar sinds het kort is ineens mega gezond, glanzend en sterk maar ontkleuren en blonderen is nooit goed. 
Mijn kleur blijft wel mooi maar ik heb toch het idee dat zonder extra verzorging het droog en dof word.
Voor de droogheid smeer ik iedere avond pure argan olie in mijn haar, voor de dofheid ben ik deze lijn van Guhl gaan proberen!
Handig van Guhl is dat iedere lijn zijn eigen kleur heeft; deze lijn is koraalkleurig, zo kun je alle producten uit de lijn makkelijk terugvinden in het schap.
Dat Goji bessen goed zijn om te eten weet iedereen denk ik inmiddels wel, dat het ook goed voor je haar is, is nieuw voor mij.
Goji bessen staan bekend om hun positieve invloed op je gezondheid. Wie Goji bessen eet (die voornamelijk in China groeien) kan ervoor zorgen dat het verouderingsproces van het lichaam vertraagd word, dit door de vele anti-oxydanten die de bessen bevatten.
Guhl over deze lijn;
De GUHL “KLEURBEHOUD & VERZORGING” lijn met goji-bes, beschermt gekleurd haar tegen vroegtijdig verlies van kleur en glans tot 12 weken lang en biedt intensieve verzorging, zonder het haar te verzwaren – voor een intensieve kleurglans net zoals pas gekleurd haar.
Klinkt veelbelovend en precies wat ik nodig heb toch?
Ik testte de conditioner en het masker om te kijken om Guhl haar belofte waar maakt.
Conditioner
De conditioner breng je aan op je haar na het wassen, even laten intrekken en dan goed uitspoelen.
Een handige flacon, zeker als je de afgelopen weken de solid conditioner van Lush hebt gebruikt. Geen gedoe meer met blikjes en te veel water. De geur is heerlijk, zoet, fris en bes-achtig. De substantie iets dunner dan ik gewend ben van conditioner, dit maakt het makkelijk te verdelen.
Mocht je wel lang haar hebben; geen conditioner in je haarwortels smeren; hierdoor kan je haar sneller vet lijken en sluik worden.

Ook even een blik op de ingrediënten; ik zie een aantal ingrediënten die sommige mensen absoluut mijden. Over de alcohol ben ik niet heel enthousiast, met de parabenen kan ik tegenwoordig leven, als het maar niet te vaak is. 
Alcohol kan je hoofdhuid uitdrogen, als je snel last hebt van roos of andere droge plekken is het beter een haarverzorging zonder alcohol te kiezen.
Mijn haar voelt na het uitspoelen zacht aan en is makkelijk doorkambaar. Oh en het ruikt zo lekker!
Masker
Dit masker gebruik je eigenlijk hetzelfde als een conditioner. Het trekt niet zoals de meeste maskers 15 minuten in maar doet in een paar minuten zijn werk. 
Waarom gebruik ik dan niet gewoon een conditioner?
Omdat dit masker net wat extra verzorging geeft die gekleurd (en zeker geblondeerd) haar  nodig heeft.
De pot vind ik niet echt handig, als je ‘m wilt gebruiken in de douche moet je altijd opletten dat er niet te veel water in valt.
 Vrijwel dezelfde ingrediënten als de conditioner, net een paar verschillen die zorgen dat het masker meer verzorgd.
Wat Guhl echt leuk heeft gedaan is de koraalkleurige rand als je de dop er af schroeft, mooi!
Het masker is ook wat dunner dan ik gewend ben, maar net iets dikker dan de conditioner. De geur is even lekker.
Na het masker glanst mijn haar en is het wat minder droog. Zeer positief is dat mijn haar na 2 dagen nog even zacht voelde!
Conclusie
Ik vind deze lijn fijn, vooral het masker. Jammer dat ik niet heel veel verschil merk tussen de conditioner en het masker. Ik heb ook het idee dat mijn kleur eigenlijk wel prima blijft en dat deze lijn meer geschikt is voor mensen met bijvoorbeeld rood gekleurd haar.
In principe zou ik het masker opnieuw kopen maar ik vind het ook leuk om andere dingen te proberen. De conditioner maak ik wel op maar koop ik niet opnieuw.
Mijn vriend was tijdens mijn gebruik van de Lush conditioner erg verontwaardigd; mijn haar rook niet meer naar Mira, na het gebruik van deze Guhl producten schijn ik weer helemaal naar mijzelf te ruiken:)
Een simpele tip om je haar een boost te geven is gewoon even wisselen van shampoo!
Welke producten van Guhl gebruiken jullie graag?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.