wereldsmaken utrecht

Food | All You Can Eat Review: Wereldsmaken Utrecht

november 26, 2019

Onlangs was het tijd voor een nieuwe all you can eat review; dit keer gingen we naar Wereldsmaken Utrecht. Ik vertel graag hoe dit bevallen is en wat lekker was of juist niet.

Wereldsmaken Utrecht

Wereldsmaken Utrecht bevindt zich in de Foodspot en is één van de grootste wereldrestaurants in Nederland. Je eet er doordeweeks voor €30,95 onbeperkt zonder tijdslimiet. Fris, koffie, thee, bier en wijn zijn inbegrepen. In het weekend betaal je €4 meer, kinderen zijn, afhankelijk van de leeftijd, een stuk goedkoper. Reserveren kan makkelijk online, daar vind je ook een overzicht van alle acties en actuele prijzen.

Het restaurant

Het is een groot en ruim restaurant wat niet heel bijzonder is ingericht. Ik vind het neutraal, niet spectaculair maar ook geen hoog vreetschuur gehalte. De temperatuur in de ruimte vond ik echt bovengemiddeld koud. Ik zat niet te rillen maar het deed wel af aan het comfort, ik droeg overigens gewoon een dikke trui.

De keukens

De keukens bij Wereldsmaken zijn wat standaard, maar prima. Ze hebben geen hele spectaculaire bijzondere dingen maar dat zegt uiteraard niks over de kwaliteit van het eten. Onze indruk bij vrijwel al het eten is dat het mooi, netjes en vers oogt.

Salade Eiland

Hier vind je 9 verschillende verse salades en een tapas hoekje met vleeswaren, kaas en gedroogd fruit. Dat laatste vond ik niet echt tapas, eerder charcuterie of een kaasplank maar leuk is het wel. Lekkere toevoeging en ook fijn voor de mensen die graag wat hartigs eten als toetje. De salades zagen er goed vers uit en smaakten prima.

Voor en bijgerechten

Hier vind je lichtere hapjes zoals brood, soep en de all time favoriet: carpaccio. Hier pakten we wat losse hapjes en die bevielen prima. Er stond een kleine sushi bowl tussen en die was echt bovengemiddeld lekker; ik heb er drie gegeten.

Wok Eiland

Hier vind je de klassieke ingrediënten die je kunt laten wokken met een sausje naar keuze. We hebben hier dit keer niks geprobeerd. Niet omdat het er niet goed uit zag maar omdat onze voorkeur uit ging naar andere gerechten.

Grill Eiland

Bij het grillgedeelte van het restaurant kon je diverse stukjes vlees of vis bestellen. Steven bestelde een lamskoteletje dat wat aan de vette kant was, maar wel lekker. Hij ging ook voor de spare ribs en die vond ´ie zeer geslaagd. Dat zegt wel wat want spareribs vindt ‘ie, buiten onze vaste stek om, zelden heel goed.

Pizza/Pasta Eiland

Hier kon je zelf je pasta samenstellen of een lekkere pizza kiezen. Een heel groot pluspunt vond ik dat de pizza´s pas werden afgebakken als je er een uitgekozen had. Zo had je altijd een verse en warme pizza.

Sushi Eiland

Hier vond je sushi en schelp- en schaaldieren. De sushi was buitengewoon goed, beter dan elk all you can eat restaurant wat ik ken en echt alsof je het bij een écht sushi restaurant haalt. Ik wilde natuurlijk ook wat oesters proberen; die waren vers en smaakvol.

Buffet Eiland

Hier kon je diverse Aziatische en vegetarische gerechten opscheppen. Alles was qua smaak écht goed, echter waren de warme gerechten verre van warm.

Dessert Eiland

De toetjes waren voor ons een positieve verrassing. Anders dan bij veel andere restaurants leek hier niet de complete Sligro leeg getrokken te zijn en stonden er diverse lekkere gebakjes en zachte toetjes. Volgens de website maken ze de toetjes zelf en dat geloof ik, afgaande op de smaak, absoluut. Je kon hier uiteraard ook kiezen uit diverse soorten ijs en er zijn wafels en crepes. Mijn favoriete combi: een crepe met dame blanche ijs, slagroom en aardbeien.

Pluspunten

 • Geen tijdslimiet.
 • Alle koude gerechten waren zeer smaakvol en vers.
 • Kwaliteit van het eten is bovengemiddeld ten opzichte van andere all you can eat restaurants.
 • Duidelijk tegen voedselverspilling. Overal staat aangegeven dat je maar 2 stuks tegelijk mag pakken (van bijvoorbeeld de oesters) en verspilling wordt bestraft. Ik vind dit echt heel erg goed want ik zie zo vaak mensen half volle borden op tafel laten staan omdat ze veel te veel gepakt hebben. Heel erg zonde en ik vind elk all you can eat restaurant hier zijn verantwoordelijkheid in moet nemen.
 • Prima keus in vegetarische gerechten, veganistisch wel beperkt.

Minpunten

 • Warm eten niet warm. Hiermee doen ze zichzelf absoluut tekort omdat de smaken bovengemiddeld zijn.
 • Wat minder keus ten opzicht van andere restaurants.
 • Bij veel gerechten stonden geen naambordjes. Dat was wat onhandig, nu lusten wij bijna alles maar is het wel leuk om te weten wat bepaalde gerechten zijn.

Eindoordeel

Wereldsmaken Utrecht is een goed all you can eat restaurant met eten van bovengemiddelde kwaliteit. Er zijn wat minpuntjes die ze in mijn ogen makkelijk kunnen verbeteren door bijvoorbeeld de thermostaat warmer te zetten en te zorgen dat warme gerechten beter verhit worden. Het feit dat er geen tijdslimiet is vind ik een enorm pluspunt, dat eet zo veel relaxter. De ietwat beperkte keus vind ik jammer, ik ben dan ook wel iemand die graag veel verschillende en bijzondere gerechten eet. Als ik het vergelijk met Food Explore, dat er praktisch tegenover zit, vind ik het lastig om een favoriet te kiezen. Het hangt echt af van wat je wilt: Food Explore is prima, heeft veel keus maar wel een tijdslimiet. Wereldsmaken is heel goed (als ze het eten warmer maken helemaal), heeft minder keus maar geen tijdslimiet.

Zou jij bij Wereldsmaken Utrecht willen eten?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

 • Mariska

  Van wat ik nu lees zou ik er wel willen eten ja, haha. Moet dit soort dingen ook niet laat op de avond met honger gaan lezen eigenlijk 😛

  november 27, 2019 at 12:52 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.