wagamama

Food | Restaurant review: Wagamama Utrecht!

juni 9, 2020

Eindelijk weer een restaurant review: vorige week mochten we dan eindelijk weer uit eten! Ondanks dat ik het door Corona extra spannend vond, zijn we toch gegaan. Uiteraard kozen we over ons favoriete restaurant waar we al maanden over ¨droomden¨: Wagamama in Utrecht.

Wagamama

Wagamama is al jaren ons favoriete restaurant en het liefst ging ik er elke week eten. Bij Wagamama eet je Aziatisch maar ik vind het met niks te vergelijken. In Nederland heb je eigenlijk geen vergelijkbare restaurants (die ik ken); het is geen ¨echt uit eten restaurant¨ maar ook geen fastfood. Ze hebben zich laten inspireren door de Ramen-bars die je in Japan veel ziet en het is echt een uniek concept. Je eet er dus Aziatisch maar geen sushi en ook geen Vietnamees-achtige gerechten. Eigenlijk is alles op de kaart extreem lekker en smaakt het alsof het met liefde bereid wordt.

Het restaurant

Wagamama kent verschillende locaties (check ze hier) en die zijn allemaal in dezelfde sfeer ingericht. Houten tafels en wat industriële details. Het is eenvoudig maar zeker niet ongezellig. Het kan voorkomen dat je, met ruimte er tussen, bij andere mensen aan een lange tafel komt te zitten (met Corona uiteraard niet) en je eten komt niet allemaal tegelijk. Iets anders dus dan ¨we¨ gewend zijn maar ze leggen het concept altijd goed uit tijdens het bestellen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het menu & de prijzen

Wagamama serveert onder andere heerlijke noodles, curry´s en een scala aan bijgerechten. Op dit moment hebben ze een tijdelijke kaart in verband met Corona maar normaal hebben ze een vrij uitgebreid menu en zelfs een apart vegan-kaart. Ook als veganist of vegetariër zijn er dus ontzettend veel opties. De prijzen vind ik normaal; voor een hoofdgerecht betaal je al gauw €15.

Dit aten we

Steven en ik bestellen altijd veel bijgerechten en beide één hoofdgerecht. Soms wat te veel maar kiezen is echt te moeilijk, vooral bij de bijgerechten.

Homemade Lemonade

Dit drankje bestellen we altijd maar ik weet niet exact wat er in zit, ik geloof iets van spa rood, munt en limoen. Het is verfrissend, niet te zoet en erg lekker.

Ebi Katsu

Gefrituurde gepaneerde grote garnalen met chilisaus, koriander en limoen. Deze zijn lekker en altijd goed; wel vind ik ze wat gewoontjes ten opzichte van sommige andere bijgerechten. De keren dat we ons eten niet op kregen, boden ze aan het in te pakken. Ik vind dat toch altijd prettig want ik voel me bezwaard om het te vragen maar vind het ook zonde als het weggegooid wordt.

Bao Bun Korean Barbecue Beef

Twee luchtige Aziatische broodjes met beef, rode ui, koriander en mayonaise. De buns bij Wagamama vind ik hemels; mijn favoriet is die met gepaneerde aubergine maar die hadden ze nu niet. Deze variant is smaakvol en zeker een aanrader!

Gyoza Yasai Groenten

Gyoza vind ik ook altijd lekker. Voor wie het niet kent; dit zijn een soort gevulde deegpakketjes. De variant met groenten vind ik prima, maar wel wat saai.

Kimchee

Ik bestel altijd graag kimchee of pickles bij mijn gerechten. Kimchee is een klein bakje met gefermenteerde kool, radijs en knoflook. Ik vind dit vooral lekker om bij wat mildere gerechten te eten omdat het een beetje pittig is. Bij pittige gerechten eet ik liever de pickles omdat die fris en zuur zijn.

Pad Thai Yasai Tofu

Ik koos dit keer voor de Pad Thai met tofu omdat ik die nog nooit op had bij Wagamama. Pad Thai word gemaakt met rijstnoedels en een hele berg groenten. Het is een toegankelijk, licht pittig gerecht dat bij vrijwel iedereen in de smaak zal vallen. Het is een wat simpeler gerecht en ik vind het erg lekker. De noodles zijn een beetje zoetig en de groenten en kruiden geven veel smaak.

Firecracker Garnalen

Steven bestelde deze pittige curry met garnalen. Hij had er weinig over te vertellen; hij vond ´m pittig maar wel heel lekker.

Corona-proof?

Uit eten gaan is altijd al een ding en met Corona vroeg ik me af of het niet te vroeg was. We zijn toch gegaan want het mocht natuurlijk niet voor niks weer én alle restaurants hebben talloze maatregelen. Bij Wagamama waren we op één andere tafel na de enige dus qua afstand zat het wel goed, als het drukker is, moet er nog steeds afstand gehouden worden natuurlijk maar dit voelde toch wel fijn. Alles werd continu gedesinfecteerd en schoongemaakt en in de toiletruimte mocht maar één persoon tegelijk naar binnen. Ook hing er desinfectie om te gebruiken; wat mij betreft heel Corona-proof dus en ik heb me geen seconde onprettig gevoeld.

Tot slot

Wagamama is niet voor niks ons lievelingsrestaurant; het is altijd heerlijk en ik krijg al een warm gevoel als ik er aan denk. Ook als je niet van exotisch eten houdt; is Wagamama toegankelijk. Het personeel adviseert je met plezier en er is genoeg keuze voor iedereen. Als je er nog nooit geweest bent; ga echt een keer want je weet niet wat je mist! Ik kijk nu al weer uit naar ons volgende etentje! Deze review is overigens niet gesponsord (i wish

Heb jij al eens bij Wagamama gegeten?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.