Verse Groente Shots

Food | Albert Heijn Verse Groente Shots

februari 13, 2019

Update april 2022: Inmiddels zijn deze shots niet meer verkrijgbaar, wel vind je in diverse supermarkten vergelijkbare shots en sapjes. Ik drink zelf op dit moment al ruim een jaar de sapjes van Juicexpress naar volle tevredenheid. Vandaag een keer geen bijzondere chocolade of een lekker recept maar daadwerkelijk iets gezonds. Ik probeerde de afgelopen weken de Verse Groente Shots van Albert Heijn. Ik wilde deze sapjes om diverse redenen testen en ik vertel je daar graag meer over.

Verse Groente Shots

Deze flesjes koop je per 6 bij Albert Heijn voor €5,95, je krijgt 3 verschillende smaken. Bij sommige filialen zijn de sapjes ook los te koop voor €1,03 per stuk. Elk flesje bevat 75 gram groente en de ingrediënten zijn zo geblend dat de voedingsstoffen en vezels zo veel mogelijk behouden zijn gebleven. In het verleden heb ik wel eens sapkuurtjes gedaan en ik vond het opvallend hoe fit ik dan altijd was. Ook was het opvallend dat ik minder migraine had, iets waar ik normaal bijna dagelijks last van heb. De sapjes die me destijds zo goed bevielen zijn een stuk duurder (en groter qua inhoud), dit maakte het lastig om ze echt dagelijks te nemen, dat zou toch al gauw zo´n €150 per maand kosten. Op zich te doen, alleen wel een forse uitgave. Deze shots van Albert Heijn zijn betaalbaarder en ik was dan ook benieuwd of ze me hetzelfde effect zouden gaan opleveren.


Crazy Carrot

Crazy Carrot bestaat voor 49% uit wortel, 23% pompoen, 20% zoete aardappel en 8% mango. Ik proef zelf vooral wortel en zoete aardappel. Niet heel erg lekker, zeker beneden verwachting voor een oranje sapje maar ook niet onsmakelijk. De substantie is duidelijk dunner dan bij de andere sapjes en deze zou ik dan ook als mijn favoriet aanmerken.


Pretty Purple

Pretty Purple bestaat voor, je raadt het al, 57% uit rode biet, 20% appel, 10% avocado, 8% venkel en 5% banaan. Je proeft eigenlijk vooral biet en laat dat nou net één van de weinige smaken zijn die ik echt afschuwelijk vind. Ik weet dat het mega gezond is dus ik drink dit sapje met dichtgeknepen neus tegen heug en meug weg. De substantie is vrij dik en klonterig. Zonde, want er blijft echt heel veel achter in het flesje zo. Erg lekker voelt het ook niet aan in je mond, zeker in combinatie met de smaak. Omdat ik geen bietenfan ben, heb ik Steven mee laten testen voor een beetje een neutraal oordeel. Hij vind ´m qua smaak ook zeker niet lekker maar wel prima te doen.


Green Goodness

Green Goodness bestaat voor 60% uit spinazie, 18% appel, 15% avocado, 5 % banaan en 2% citroen. Ik proef hier heel veel verschillende smaken maar het vettige van de avocado overheerst. Ik ben dol op avocado maar in sapjes vind ik het vaak niet geslaagd, tenzij het echt goed gecombineerd en gedoseerd is. Ook hier weer een klonterige substantie waardoor er veel residu achter blijft. Prima weg te drinken maar echt geen lekker sapje. Zonde, want groene sapjes kunnen juist zo lekker zijn.

 

Eindoordeel Verse Groente Shots

Op smaakgebied krijgt Albert Heijn van mij een zware onvoldoende. Het is in mijn ogen echt niet nodig om gezonde sapjes zo vies te maken, ik ken echt héél veel sapjes die lekker smaken en meer of evenveel groente bevatten. Leuk idee maar wat mij betreft mogen ze de verhoudingen echt nog even gaan heroverwegen. Ook de klonterige substantie is niet oké, even wat beter blenden en je krijgt á meer binnen en b, je gooit minder weg.

Wat fitheid betreft echt een dikke 10. Ik voel me fitter en wonder boven wonder heb ik al 2 weken geen migraine meer, iets wat de afgelopen 10 jaar nog nooit is voorgekomen. Deze sapjes zijn voor mij echt een enorme aanvulling op mijn, al redelijk gezonde, eetpatroon en ik wil niet meer zonder. Ik neem 1 sapje per dag en eet daarnaast gewoon normaal. Steven testte mee en die is voornamelijk een stuk energieker, maar ook vrolijker. Al met al wel een aanrader dus, ondanks de smaken. Ik kan hier wel mee leven omdat het maar een paar slokken zijn en het me verder zó enorm veel oplevert. Voor 6 shots betaal je dus bijna €6, ze zijn te vinden bij de verse sapjes in het schap.

Zou jij de Verse Groente Shots willen proberen?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Anne

    Oh wow! Wat gaaf dat het je zoveel oplevert!

    februari 14, 2019 at 9:31 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.