l'epicerie du cirque

Food | Restaurant review: Under The Palmtrees Antwerpen

oktober 20, 2021

In mijn artikel over ons tripje naar Antwerpen vertelde ik al dat we zo bijzonder uit eten waren geweest dat ik er een aparte review over wilde schrijven. Die review van Under The Palmtrees Antwerpen vind je in dit artikel. Ik neem je graag mee langs de gangen die we geserveerd kregen en vertel wat meer over deze toffe plek.

Under The Palmtrees Antwerpen

Aan de Volkstraat 13 vind je dit tentje dat er van buiten niet per sé speciaal uitziet, we kwamen er dan ook terecht via Google en niet op de bonnefooi. Het restaurant is klein maar gezellig en sfeervol ingericht. Je eet er modern Vlaamse cuisine, gebaseerd op streek- en seizoensproducten. Bijzonder aan Under The Palmtrees is dat ze geen menu hebben om uit te kiezen; er is een vast menu met seizoensgerechten van (in ons geval) 5 gangen voor €65. Voor ons een wat hoger segment dan waar we normaal eten maar ik kan alvast vertellen dat ik het geweldig vond en met plezier wat extra’s heb uitgegeven.

Is het menu vooraf te zien?

Een soort van. Online vind je een voorbeeldmenu, het menu varieert echter aan de hand van het aanbod van de leveranciers. Je kunt natuurlijk altijd bellen als je per sé het menu wilt (of moet ivm allergie) weten maar ik vind die verrassing juist leuk. Als je eenmaal aan tafel zit krijg je trouwens wel het menu te zien, al moet ik eerlijk bekennen dat wij dan nog steeds niet wisten wat we precies gingen krijgen.

Wat als je vegetarisch eet?

Wij hebben geen enkele wens aangegeven maar ik dacht te horen dat een tafel verderop iemand vegetarisch at en dat dat geen enkel probleem was, doorgaans is dit bij vaste menu’s nooit een probleem en zijn ze daar gewoon op ingesteld. Als je tig wensen en allergieën hebt wordt het natuurlijk wat lastig maar overleggen kan naar mijn mening altijd.

Wat als je het niet lust?

Ik ben een makkelijke eter en in mijn ogen is, zeker door een goede chef bereidt, eten nooit zo vreselijk dat het niet eetbaar is. Er zaten ook in dit menu zeker dingen die ik niet zelf zou uitkiezen maar waar ik toch van genoten heb. Ik wil je absoluut uitnodigen om open te staan voor onbekende dingen maar als je een extreem moeilijke eter bent; is zo’n verrassingsmenu wellicht niet helemaal je ding. Mijn ervaring is dat verrassingsmenu’s ook zelden heel gek zijn; het is vaak wel speciaal maar toch toegankelijk.

Dit aten we

Ik zat nog net niet te stuiteren aan tafel want ik vind het zo leuk om elke gang weer verrast te worden. We begonnen met een biertje voor Steven en een alcoholvrije cocktail voor mij en zaten vol spanning te wachten op de eerste gang. Disclaimer: de foto’s in dit artikel zijn gemaakt met mijn telefoon. Ik wilde volledig bezig zijn met genieten van dit bijzondere etentje en niet met een spiegelreflex boven de tafel hangen terwijl het eten koud werd.

under the palmtrees
Gang 1 Bisque aardappel/Chinese bieslook & Zeeuwse mossel/avocado/selder

De eerste gang bestond uit twee mini gerechtjes waarvan ik er één (de mossel) al op had voor ik bedacht dat ik foto’s wilde maken. De mossel was heerlijk, ik proefde wat zoets en er waren zo veel smaken tegelijk; jammer dat het er maar eentje was. De bisque was een minuscuul soort soepje in een koffiekopje die we, zo vertelde de ober, in één keer op moesten drinken. Ik proefde aardappel, iets romigs, bieslook en nog wat kruidigs. Lekker ook en heel tof om zo eens te proberen. De eerste gang zette meteen de toon; heel speciaal en erg lekker.

under the palmtrees
Gang 2 Makreel/boerenkool/karnemelk

Als volgende gang kregen we een vrij nat bordje geserveerd met daarop een stukje makreel en groenten. De vis was lekker, niet heel overdadig qua smaak en combineerde goed met de boerenkool, een groente waar ik normaal verre van dol op ben. Die witte blokjes was volgens mij knolselderij en was een lekkere aanvulling. Wederom een bijzondere gerecht; lekker maar niet mijn favoriet. Ik zal eerlijk bekennen dat ik op dit punt ook dacht: als de volgende 3 gangen ook zo klein zijn, moet ik op de terugweg langs de Mac. Gelukkig werd dat de volgende gangen helemaal goed gemaakt en gingen we met volle buikjes naar huis.

Gang 3 Buikspek/rode biet/dashi/hennep

Het restaurant was vrij donker en sfeervol; gezellig en romantisch maar de fotograaf in mij gaat dan toch automatisch bedenken hoe al die prachtige gerechten er in een mooie lichte setting uit zouden zien. Alles was zo mooi opgemaakt en dat komt er met een telefoon toch niet echt uit. Anyway; de volgende gang was de gang die me op papier het minste aansprak. Ik hou namelijk helemaal niet van rode biet en ook niet van buikspek. Het warme geurige gerecht nodige echter wel meteen uit tot proeven en tot mijn verbazing was het heerlijk. De bietjes waren door de dashi (een Aziatische bouillon) warempel lekker en het buikspek was niet vet en slijmerig maar smaakvol en wat steviger van textuur. Heerlijk gerecht, mega goede combi en ik heb ervan genoten. Smaken omschrijven blijft wel een ding en zeker als ze zo bijzonder zijn; bijna niet vast te leggen op papier.

epicerie du cirque
Gang 4 Noir de Pietran/knolselder/lavas

Op ons bord lag een stukje oervarken met romige saus en wat groenten. Ik ben verre van een vleeseter maar heb toch genoten. Het vlees was mals zonder stevigheid te verliezen, zoet, zout en hartig tegelijk; erg goed. De saus was een fijne romige aanvulling en de groenten (ik ben dol op knolselderij) waren een lekkere combi. Wederom een leuke verrassende gang; ik zou dit nooit zelf uitkiezen maar vond het toch erg lekker.

under the palmtrees
Gang 5 Rijstpap/cremeux/chocolade

Rijstpap is nou niet iets waar ik direct enthousiast van word. Ik ben dol op rijst maar liever niet als toetje, dacht ik. Ik bleek het flink mis te hebben want dit was het lekkerste toetje dat ik ooit at. De rijstpap (die helemaal niet klef en zompig was), was gecombineerd met munt ijs (hemels) en chocolade crème. Het water loopt me in de mond als ik er alleen al aan denk; geweldige combinatie en een fantastische afsluiter van het diner.

Under The Palmtrees – Tot slot

We rekenden zo’n €155 af voor het eten, twee drankjes per persoon en een fles water. Veel geld, dat besef ik me, maar voor ons zeker deze bijzondere ervaring waard. Dat we genoten hebben moge vast staan, wat een geweldige ervaring. Het eten was goed, de bediening vriendelijk en deskundig en de sfeer was intiem. Wat mij betreft is het logisch dat niet alles direct aanspreekt wanneer je de gerechten niet zelf uitkiest en heb ik zeker favorieten (de mossel en het toetje) maar het genieten zit ‘m voor mij dan ook grotendeels in de verrassing, het bijzondere van de gerechten, de passie waarmee alles is klaargemaakt en de algehele ervaring. Het is toch een feest om elke gang weer een bijzonder kunstwerk vol smaak voorgeschoteld te krijgen? Ik ben enorm dankbaar dat we dit konden doen en hoop zeker nog eens terug te gaan; ik zou ervoor naar Antwerpen rijden!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.