tony´s roos framboos

Food | Tony´s Chocolonely Melk 32% Roos Framboos

februari 5, 2020

Speciaal voor Valentijnsdag komt Tony´s Chocolonely met een nieuwe reep: Tony´s Roos Framboos. Deze romantische melkreep proefde ik met plezier maar er is ook een kritische noot.

Tony´s Roos Framboos

De nieuwe tijdelijke reep van Tony´s is een combinatie van klassieke (of cliché) Valentijns ingrediënten: melkchocolade, roos en framboos. Vooral roos sprak me aan, dit leek me bijzonder maar ook zeker lekker. Klein kritiekpuntje op Tony´s: het gros van de tijdelijke repen is melk en met steeds meer mensen die (meer) veganistisch eten vind ik het bijna niet meer van deze tijd om dan alleen maar melk uit te brengen. Ik zou bijvoorbeeld voor puur gaan als er een keuze was en ik denk dat ik zeker niet de enige ben. Natuurlijk doet Tony´s ook heel veel goed met hun slaafvrije missie maar als we dan toch kritisch mogen zijn dan vind ik dit een punt.

Verkrijgbaarheid

De Valentijnsreep is vanaf heden tijdelijk verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, Bijenkorf, de Wereldwinkel en natuurlijk hun eigen shop. Prijzen verschillen wat per winkel maar Tony´s zelf vraagt €3,70 voor een reep.

tony´s roos framboos

De smaak

Als ik de reep in stukjes breek zie ik voornamelijk rode stukjes waarvan ik denk dat het framboos is. Later ontdek ik ook nog roze balletjes, dit moet dan de roos zijn. Bij de eerste hap proef ik al direct veel framboos, inclusief pitjes. Om de roos te proeven moet ik echt wel mijn best doen en dan nog vind ik het vrij subtiel. De framboos overheerst duidelijk en dat maakt het een vrij zoete reep.

Eindoordeel

De reep smaakt anders dan verwacht, ik hoopte op meer roos en die is wat mij betreft echt te veel op de achtergrond. Toch vind ik het wel een lekkere reep, echter had van mij de framboos best weggelaten mogen worden omdat roos al romantisch (en lekker) genoeg is. Leuke romantische reep wel maar qua smaak zou ik ´m geen tweede keer kopen.

Heb jij deze nieuwe reep al geproefd?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • bychristiana

  Goh, bij die Tony´s Chocolonely verzinnen ze wel steeds super originele dingen zeg! Ik zou er niet opgekomen zijn. Leuk hoe uitgebreid je dit soort reviews altijd schrijft, ik kan hem bijna zelf proeven;-)

  februari 6, 2020 at 9:01 am Reply
 • engelina

  Hij ziet er lekker uit maar ik vind het meer een soort gimmick reep met de minimale hoeveelheid aan roos.
  Als hij puur was had ik hem sowieso niet geproefd, maar ook deze laat ik liggen. (lactose intolerantie).
  Wel vind ik het een leuk idee van Tony’s

  februari 6, 2020 at 10:20 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.