tony´s puur candy cane

Food | Tony´s Chocolonely Kerstreep Puur 51% Mint Candy Cane

december 18, 2019

Als je mij kent dan weet je wellicht dat ik niet heel erg sta te springen om pure chocolade te testen. Ik wil liever puur eten omdat ik veel veganistisch eet maar ik vind het gewoon niet zo lekker, meestal dan. Pure Tony´s sla ik dan ook vaak over voor een review maar deze variant maakte me toch wel nieuwsgierig. In deze review de Tony´s Puur Candy Cane.

tony´s puur candy cane

Tony´s Puur Candy Cane

Na de glühwein reep van vorig jaar, is er nu dus ook een reep met candy cane. Het midden van de reep bevat een chocolade kerstboom die je kunt uitbreken en in de boom kunt hangen. Allereerst kwam ik daar pas achter toen de reep al half op was en ten tweede denk ik dat weinig mensen dat doen. Met 51% procent cacao is dit geen hele intense reep en de combinatie met pepermunt candy cane leek me wel wat. Ik vind After Eight ook altijd erg lekker en die smaak zou er toch wel een beetje op moeten lijken, kijkend naar de ingrediënten.

De vulling

Tony´s vult zijn repen doorgaans goed, het is nu ook niet zoeken naar een stukje candy cane; die zijn prima vertegenwoordigd. Het lijken ¨echte¨ stukjes die van een candy cane zijn afgebroken en geen nagemaakte snoepjes.

De smaak

Ik proef meteen heel veel pure chocolade, even wennen. Al gauw heb ik gelukkig een lekker hard brokje candy cane te pakken die de typische pepermuntsmaak heeft die ik er van verwacht. De pure chocolade vind ik ineens ook minder erg, deze combinatie is goed! Het doet me zeker denken aan After Eight maar de smaak is wat minder zoet en ook minder machtig (wie eet zich ook na elk kerstdiner weer misselijk?). Absoluut een lekkere reep en door het zoetige van de candy cane hoef je ´m niet meteen af te schrijven als je geen fan bent van pepermunt.

Eindoordeel Tony´s Puur Candy Cane

Puur zal nooit mijn favoriete chocolade worden maar in deze combinatie vind het absoluut een lekkere reep. Lekker zoet, niet te zoet, fris en absoluut kerstig. Een eenvoudige maar smaakvolle reep die er waarschijnlijk weer sneller doorheen gaat dan ik wil en die ik een fijne toevoeging vind aan de al bestaande kerstrepen. Je vind de Tony´s Kerstrepen onder andere bij vrijwel elke supermarkt maar natuurlijk ook bij de Wereldwinkel en online, één reep kost €3,55.

Zou jij deze smaak willen proeven?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • bychristiana

    Nee, ik denk dat ik deze maar over sla. Ik vind het altijd wel weer heel vernieuwend als ik zie wat Tony in de repen stopt, maar geef mij maar gewoon lekker een ouderwetse reep melk chocolade;-)

    december 19, 2019 at 8:34 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.