tony´s melk spijs nootjes

Food | Tony´s Cocolonely Melk 32% Spijs Nootjes

februari 28, 2020

¨Mira, wil je de Tony´s Melk Spijs Nootjes Paasreep testen?¨, kreeg ik de afgelopen weken zo´n 200 keer te horen. Natuurlijk vond ik het niet erg om me wederom op te offeren voor het testen van een nieuwe reep en heb ik in dit artikel dan eindelijk de review.

Tony´s Melk Spijs Nootjes

Deze nieuwe paasreep van Tony´s bevat, naast romige melkchocolade, amandelspijs en nootjes en heeft in het midden een ei die je uit kunt breken. Hetzelfde concept als bij de kerstrepen maar dan met een ei. De reep is eigenlijk een soort paasstol alleen dan zonder stol. Wat mij betreft waren stukjes paasstol in de reep ook leuk geweest, maar ze zullen vast een reden hebben gehad om dat niet te doen. Overigens vind ik stollen zonder nootjes véél lekkerder dan met, echter snapte ik na het proeven heel goed waarom ze voor de toevoeging van nootjes in de chocolade hebben gekozen.

In de reep

Sorry voor de vingerafdrukken maar dat was onder de hete fotolampen, zelfs met folie om mijn vingers, niet meer te voorkomen. De reep is echter goed gevuld met flinke hompen spijs en her en der wat nootjes. De nootjes zijn stukjes amandel maar helemaal safe zit je met een allergie niet; de reep kan sporen van o.a. pinda´s bevatten.

De smaak

Ik was wat huiverig voor de spijs. Spijs vind ik lekker, maar ook snel te veel. Het is echter perfect in balans; je proeft ´m goed maar hij is niet te zoet en aanwezig. Sowieso blijkt de spijs een hele fijne combinatie met de chocolade en denk ik dat ook niet-spijs-liefhebbers deze reep kunnen waarderen. De nootjes zijn wat subtieler aanwezig maar geven de reep een goede bite, zonder was het wat saai geworden. Eigenlijk precies een paasstol alleen dan met chocolade in plaats van stol.

tony´s melk spijs nootjes

Eindoordeel Tony´s Melk Spijs Nootjes

Ik kocht deze reep voornamelijk omdat Steven een serieuze verslaving aan kerst- en paasstollen heeft. Uiteraard moest hij ook even mee proeven en ook door de mega-stollen-fan is de reep goedgekeurd. Ik was blij dat de spijs niet te zoet en aanwezig was, dat hebben ze qua balans heel goed gedaan. De nootjes zijn een top toevoeging en het is echt een lekkere paasreep; leuk voor bij het paasontbijt (of alle dagen daar omheen). Puntje van kritiek: beide paasrepen zijn dit jaar melk, daar had van mij voor de afwisseling en voor de vegan Tony fans wel een pure reep bij mogen zitten. De reep kost €3,46 en is te koop bij de meeste supermarkten, de Wereldwinkel en natuurlijk bij Tony´s zelf.

Zou jij deze reep willen proberen?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Joyce - SomedayTodayNL

  Ik ben heel benieuwd naar deze reep! Binnenkort eens kijken of ik ‘m kan vinden!

  februari 28, 2020 at 9:45 am Reply
 • J. Jonker

  Lijkt me lekker. Dan gaan we deze proberen en we gaan er ergens eentje in een tuin verstoppen!

  februari 28, 2020 at 4:42 pm Reply
 • Simone

  Klinkt lekker!

  februari 28, 2020 at 4:49 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.