tony´s melk honeycomb tijm

Food | Tony´s Chocolonely Melk Honeycomb Tijm

september 25, 2019

Er zijn weer nieuwe Tony´s! Vroeger probeerde ik altijd álle nieuwe smaken van dit fijne slaafvrije chocolademerk. Inmiddels koop ik alleen de smaken die me aanspreken en zo belandde ik dit keer bij Tony´s Melk Honeycomb Tijm.

Limited Editions

Zoals elk jaar rond deze tijd kwam Tony´s onlangs weer met drie tijdelijke repen. Ik kijk altijd vol verwachting uit naar de nieuwe varianten en ben benieuwd wat ze nu weer voor bijzonders bedacht hebben. Dit jaar zijn er de volgende limited editions:

 • Melk 32% Honeycomb Tijm
 • Puur 51% Chili Fudge Roze Peper
 • Wit 28% Kurkuma Chai Kokos

Ik vind het leuke en originele repen. Om me heen hoorde ik veel mensen die de repen wel héél apart vonden. Ik vind de keuzes inderdaad wat gewaagd, maar na de wat veiligere edities van vorig jaar kan dit in mijn ogen best.

tony´s melk honeycomb tijm

Tony´s Melk Honeycomb Tijm

Deze reep bevat naast Tony´s melkchocolade knapperige honeycomb en frisse tijm. Tony´s omschrijft zelf tijm als fris maar ik ervaar zelf tijm niet echt als een frisse smaak. Ik vind honeycomb vaak wat aan de zoete kant maar wel lekkere knapperig. Tijm vind ik erg lekker en ik ben benieuwd hoe deze smaak gaat zijn in combinatie met chocolade.

tony´s melk honeycomb tijm

De reep

De onderste laag van de reep is goed gevuld met honeycomb. De tijm is wat minder aanwezig maar ik zie her en der een sprietje.

De smaak

Ik proef de vertrouwde Tony´s smaak en heel veel zoete honeycomb die iets minder knapperig is dan verwacht. In eerste instantie denk ik dat ik een stukje folie mee heb gehapt maar dat blijkt de tijm te zijn. Niks mis mee, dat is nou eenmaal de structuur van tijm maar handig om even in je achterhoofd te houden. Ik vind de reep erg zoet, ik denk zelfs iets te zoet, als zorgt dat er ook weer voor dat ik ´m niet in één keer op eet. De honeycomb vind ik door het zoete en het gebrek aan knapperigheid niet van toegevoegde waarde. De tijm proef je erg goed en die vind ik heerlijk in combinatie met de chocolade. Het is precies die kruidige tijmsmaak die echt wat bijzonders toevoegt aan de reep, heel lekker.

Eindoordeel Tony´s Melk Honeycomb Tijm

Ik vind het een lekkere reep die wel wat aan de zoete kant is, de honeycomb had van mij niet zo nodig gehoeven. De tijm vind ik top, smaakvol, origineel en echt een goede smaak in combinatie met chocolade. Ondanks het mega zoete wel een aanrader, ook omdat het misschien maar beter is om geen hele reep in 5 minuten weg te werken. Je vindt de nieuwe Tony´s onder andere bij de Wereldwinkel en online, ze kosten €3,35 per stuk.

Zou jij deze smaak willen proeven?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Tessa

  Bijzondere smaakcombinatie

  september 25, 2019 at 5:27 pm Reply
 • bychristiana

  Wat innovatief weer! Ik had vorig jaar eens iets van een kruidnotenreep van dit merk en die vond ik wel echt verrukkelijk. Maar ik moet zeggen dat je mij toch het meest blij maakt met een gewone melkchocolade reep. Haha, lekker origineel;-)

  september 26, 2019 at 9:30 am Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ooh die heb ik nog nergens gezien!

  oktober 1, 2019 at 5:30 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.