Instagram Slider

the harbour club

Food | Restaurant Review: The Harbour Club Vinkeveen

juli 17, 2020

The Harbour Club stond al een tijdje op het lijstje om eens te gaan eten voor een review, dat dat al zo snel zou gebeuren, had ik echter niet verwacht. Vorige week waren we, vrij onverwachts, te gast bij The Harbour Club voor een Movie Night. We besloten het feest compleet te maken en de volgende dag te reserveren voor een luxe lunch.

The Harbour Club

Bij The Harbour Club eet je niet alleen, het is een beleving. Ze hechten veel waarde aan sfeer en het eten is van zeer goede kwaliteit. Ze staan bekend om uitbundige feestjes waarbij de oesters en dure flessen champagne over de tafel rollen. Ook als je, zoals ik, niet helemaal fan bent van dat soort feestjes kun je er prima terecht. Ze schijnen perfecte sushi te hebben en een snelle blik op het online menu, maakte me al enthousiast: alles leek lekker.

De locatie

Wij waren in Vinkeveen, aan de Vinkeveense plassen en wat is dat een prachtige locatie zeg. Binnen heb ik niet echt bekeken maar buiten hebben ze een mooi ruim terras aan het water; iets wat absoluut bijdraagt aan de fijne ervaring. Alles ziet er strak en luxe uit maar toch gezellig; ik hou er van.

Het Menu & Prijzen

Het menu vind je hier, het is niet mega uitgebreid maar ik kan me bijna niet voorstellen dat je er niet enthousiast van wordt. Er is onder andere redelijk wat sushi op de kaart te vinden, oesters, vis en luxe gerechten zoals krab en kreeft. De veganistische en vegetarische opties zijn wat beperkt maar de koks zullen nooit moeilijk doen over een kleine aanpassing. Qua lunch zijn er een paar opties maar mag je ook gewoon van de dinerkaart bestellen; genoeg te kiezen dus. De prijzen zijn best wel bovengemiddeld en met twee man zit je al snel aan de €100 zonder dat je iets geks doet.

Dit aten we

Virgin Mojito

Ik vind een virgin mojito altijd zo feestelijk en bestel ze altijd op speciale momenten. Bij The Harbour Club betaal je er €10 voor, fors maar ik ben wel gewend dat je er bijna de prijs van een normale cocktail voor neertelt. Hij werd geserveerd in een mooi dun glas, smaakte perfect en droeg bij aan de fijne ervaring. Uiteraard kun je ook gewoon een biertje of cola bestellen maar ik hou nou eenmaal van wat extra´s als ik er dan toch ben.

Oesters

Ja oesters jongens, ik hou er van. Vorig jaar in Frankrijk probeerde ik ze voor het eerst en sindsdien ben ik fan. Nu at ik vooral oesters bij all-you-can-eat-restaurants en dat is natuurlijk niet te vergelijken met oesters van goede kwaliteit. Ik ging voor de kleinste variant, Blanc de Normande, omdat ik oesters met heel veel vlees net wat te heftig vind. We kregen er twee heerlijke dressings bij, die met mango was echt hemels. Een combinatie die ik nog nooit had gezien bij oesters maar die echt heel goed was; lekker!

Leafy Salad

Ik ging voor de salade met onder andere spinazie, gamba´s, radijsjes, wortel en een soort uiensaus; die was heerlijk. De smaken waren goed in balans, de (ik denk) zuur ingemaakte radijsjes waren goddelijk en ik zou er zo nog een bord van op kunnen (ik vond de portie wat aan de kleine kant). Enorme aanrader en niet zo´n salade waarvan de helft bestaan uit ijsbergsla en je na drie happen al het lekkers al op hebt.

Steak Sandwich

Steven koos voor de steak sandwich met gekarameliseerde ui en blauwe kaasdressing. De dressing zit er normaal overheen maar kunnen ze ook in een bakje serveren als je bang bent dat het te heftig is. Jullie weten inmiddels wel dat ik nooit heel veel informatie uit mijn mede tester losgeweekt krijg maar hij vond ´m erg lekker.

Death By Chocolate

Ik was nog lang niet klaar met chique lunchen en wilde ook nog een toetje. Uiteraard iets met chocolade en dit toetje bestond uit chocolade marshmallow, passievrucht karamel en witte chocolade-ijs. Bij het serveren kreeg ik totaal iets anders dan verwacht en dat was niet per sé slecht. Ik kreeg een soort zachte brownie met ijs, een soort mousse waarvan ik denk dat het naar passievrucht smaakte en het witte chocolade ijs wat als enige duidelijk herkenbaar was. Ondanks dat ik iets anders verwachtte, was het heerlijk, vooral die soort brownie in combinatie met het ijs en de vruchtjes. Lekker toetje, goed in balans en niet te heftig.

Tot slot

Voor deze chique lunch betaalden wij bijna €90. Veel geld, daar ben ik me bewust van, maar je je zit dan ook geen saucijzenbroodje weg te schuiven bij de HEMA. Qua prijsklasse geen plek waar wij wekelijks zouden lunchen (als het kon wel) maar wel een mega aanrader. Het was een geweldige ervaring en het is echt iets anders dan ¨gewoon een lunch¨. Ik snap dat er mensen zijn waarvoor dit soort plekken normaal zijn alleen ik denk dat dat voor het gros van de mensen niet het geval is. Ik hou van luxe eten, van kwaliteit en van goede service en ik vind het dan ook niet erg om daar meer dan gemiddeld voor te betalen; als ik maar geniet. Wat mij betreft gaan we zeker terug voor een feestelijk of speciaal moment. Je zit fijn, de kaart is heerlijk en de service is top, ik ben fan.

Heb jij wel eens bij The Harbour Club gegeten?

*Foto is niet gemaakt bij The Harbour Club maar door American Heritage Chocolate via Unsplash.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.