Instagram Slider

adams wereldkeuken

Food | ´t Zusje Zaltbommel: All You Can Eat Restaurantreview

februari 18, 2020

In ons rondje restaurantreviews was het hoog tijd om eens bij iets anders langs te gaan dan bij een buffetrestaurant. We wilden toch graag een all you can eat restaurant omdat je daar lekker veel kunt testen, in tegenstelling tot een á la carte plek. Afgelopen week togen we naar het meest aangevraagde restaurant voor een review ooit: ´t Zusje in Zaltbommel. Warning: als je het vervelend vindt om over vleesgerechten of zuivel te lezen; die komen voor in dit artikel.

´t Zusje

Bij ´t Zusje eet je voor €30,80 zonder tijdslimiet onbeperkt tapas inclusief toetjes, drinken reken je wel extra af. Reserveren is, zeker in het weekend, een must en kan alleen telefonisch. Online kun je wel zien wat de beschikbaarheid is in jouw filiaal op de gewenste datum, telefonisch geef je dan door wanneer je wilt komen. Sommige vestigingen zijn wel voor een maand volgeboekt, wij hadden geluk en konden op maandag terecht toen we op zondag belden.

Het restaurant

´t Zusje wil gezelligheid uitstralen, gaat voor een huiselijke sfeer en doet graag een stapje extra voor haar gasten. Het restaurant zag er geweldig uit en absoluut huiselijk maar niet saai. De inrichting deed mij denken aan een chique landhuis maar dan niet te chique maar wel gezellig en warm. Mijn interieur-omschrijf-skills zijn niet de beste maar het was dus gewoon top; echt een fijne plek om te zitten en 0 vreetschuurgehalte. Wij bezochten ´t Zusje in Zaltbommel maar ze hebben inmiddels heel wat filialen, waar allemaal precies dat kun je hier vinden.

De kaart

Online vond ik deze menukaart maar die week wat af van wat we in het restaurant te zien kregen. Er was onder andere een heel stuk met uitsluitend vegetarische gerechten waarin ze je absoluut proberen te stimuleren maar daarover later meer. Op de kaart vind je vrij veel toegankelijke en wat meer gewone tapas maar ook bijzondere en unieke dingen, die laatste vind ik altijd het leukst. We waren met meerdere mensen eten en hebben dus redelijk wat van de kaart kunnen proeven, maar niet alles. Per persoon mag je 2 gerechtjes per ronde bestellen en er is geen limiet aan het aantal rondes. Friet en salade mag altijd als extra bijbesteld worden en vooraf krijg je een mandje brood met smeersels op tafel. Hier onder bespreek ik bijna alle tapas die op tafel gekomen zijn en wat we daar van vonden.

Ham met meloen, cumberlandsaus en een kruidencrumble

Meloen met ham is eigenlijk altijd wel prima maar de saus en crumble vonden we in dit geval geen toevoeging. Niet heel onsmakelijk maar ook niet heel lekker, de klassieke variant heeft dan toch de voorkeur.

Krabsalade met rivierkreeftjes, gemarineerde champignons en pikante Srirachasaus

Dit was een lekker gevuld bakje salade waarin alle ingrediënten goed in balans waren. De pittige saus deed het erg goed in combinatie met de zeevruchten en de marineerde champignons waren verrassend lekker.

Carpaccio volgens Zusje´s recept

Niks mis mee en niks bijzonders aan; carpaccio is altijd goed.

Salade met gekarameliseerde brie, stoofpeer en spekjes

Niet spectaculair maar wel goed.

Salade met pulled oats, zoetzure komkommer en courgette met een BBQ-saus

Lekkere salade! Koude pulled oats vond ik wel even wennen en de zure komkommer was iets te veel maar de smaakcombinaties waren verder top.

Pitabroodje doner, een met vegan doner gevuld pitabroodje met verse acar ketimun en rode salsa

Het vegetarische vlees was niet per se lekker maar de salsa was top. Steven vulde dit broodje aan met de aioli die we in het begin bij de broodes kregen en dat was een goede toevoeging.

Kaaskroketje met mosterdsaus en frisse bloemkoolsalade

Ze gaven per ongeluk de Black Angus kroket in plaats van die met kaas, hij was echter goddelijk. De bloemkoolsalade was verrassend lekker en met een kaaskroket was dit denk ik top geweest.

Groentefrietjes met Heks´nkaas

Een simpel bakje frietjes met de welbekende kruidendip. De (ik denk) pastinaakfrietjes vond ik wat taai en niet super qua smaak, de zoete aardappelfrietjes waren zoals altijd fantastisch.

Speklapje geserveerd met uiencompote en sperzieboontjes

Heel lekker, de speklap was vrij dik en de compote was super.

Peppersteak met een romig pepersausje

Heel lekker gebakken, echt top.

Gegrilde varkensmedaillon met appelstroop-madeirasaus en bospaddestoelenrisotto

Heel lekker gebakken weer, goed sausje en de risotto was niet de ¨paddestoelerig¨.

Chicken & waffles (Amerikaans soul food, een eigenzinnige combinatie van zoet en hartig)

Een bijzondere combinatie die al een tijdje op het probeer-lijstje stond. Dit gerechtje werd geserveerd met bacon die in stroop gedompeld leek te zijn en wat een top aanvulling was op de sowieso al verrassend goede combinatie van kip en wafels. Kritiekpuntje; het stukje wafel was wel erg klein ten opzichte van de kip.

Javaans kalkoensateetje met acar ketimun

Prima sateetje maar niet bijzonder.

Belgische bierstoof met hete bliksem en een bitterbal van knolselderij

Prima stoof maar niet bijzonder, de bitterbal was wat melig en viel tegen.

Gegrilde tongfilet met een tuinkruidenroomsaus

Verrassend gerechte dat geserveerd werd met spaghetti, qua smaak niet bijzonder maar wel prima.

Miljuschka´s Cheesecake van brownie en chocolate chip cookies

Lekker, niks mis mee.

Citroensorbetje met lemonschuim

Vooral het lemon schuim was heel erg lekker, fijn fris toetje.

Warme brownie met vanille-ijs

Deze viel wat tegen, de smaak deed wat diepvriezerig aan en zowel de brownie als het ijs deden onder voor de andere dingen die we geproefd hebben.

Sjoom: vers geperste jus d´orange met een bolletje vanille-ijs en schuim van mandarijn

Mij kon je wegdragen bij dit toetje en ik heb het dan ook meerdere keren besteld: geweldig. De combinatie van frisse sinaasappelsap met dat zoete bolletje ijs en dat lekkere schuim, ik kan het niet eens uitleggen maar dit wil je echt proeven. Texturen, smaken en balans: douze points.

Donut met bananenroomijs en chocoladesaus

Een redelijk ¨saai¨ toetje want het is allemaal wat gewoontjes maar de drie ingrediënten zijn stuk voor stuk toppers en daarmee kan je ook nooit mis zitten.

Overige toetjes

Meer toetjes hebben we niet geproefd (we klapten uit elkaar) maar de volgende drie kreeg ik online héél veel getipt:

  • Marsmousse met witte chocosaus
  • Bastogneparfait met een druppie karamelsaus
  • Mislukte appelcake

Dieetwensen

Sowieso zijn er aparte invulstrookjes (om je tapas door te geven) beschikbaar voor een glutenvrij, notenvrij of lactosevrij dieet én voor zwangere vrouwen. Vegetarisch eten wordt flink gestimuleerd maar qua veganistische keuzes is er niet heel veel standaard beschikbaar. Echter zijn ze ontzettend vriendelijk en denken ze mee, als jij een gerechtje wilt dat makkelijk ¨geveganized¨ kan worden, doen ze daar niet moeilijk over. Als je volledig vegan eet dan is dit denk ik niet het restaurant van je eerste keuze. Als je met bijvoorbeeld familie of vrienden gaat eten en vegan eet dan kom je echter de avond prima zonder honger door.

Week zonder vlees

Ik gaf hier boven al aan dat er een extra segment vegetarische gerechten op de kaart stond en dat gestimuleerd werd om een ¨rondje groen¨ te doen. Ook doet ´t Zusje van 9 t/m 15 maart mee aan de Nationale Week Zonder Vlees, ze hebben dan een aparte kaart met alleen gerechten zonder vlees of vis en de normale kaart is ook niet te bestellen. Een fantastisch initiatief en wat mij betreft zou elk restaurant dit moeten doen, echt heel erg goed. Een leuk extraatje was dat ze tijdens ons etentje een gerechtje van die tijdelijke kaart kwamen brengen ter promotie. Het was een frietje stoofvlees alleen dan zonder vlees maar met jackfruit. Heel erg lekker en ik ben nu wel heel erg nieuwsgierig naar de rest van die speciale kaart. Wellicht dat we nog terug gaan ergens in die week!

Conclusie

We vonden de ervaring echt top, douze points. Het restaurant is ontzettend gezellig, het personeel is bovengemiddeld vriendelijk en het eten is lekker. Wel snap ik de complete hysterie niet. Of nou ja complete hysterie; meerdere mensen in mijn omgeving zeiden dat het het lekkerste restaurant was waar ze ooit gegeten hadden, dat vond ik zelf niet. Het was allemaal top hoor en ik heb niks te klagen maar door alle lyrische verhalen had ik misschien meer spektakel verwacht. Sommige gerechtjes waren gewoon goed en lekker maar niet spectaculair. Dat is natuurlijk al veel beter dan bij veel andere restaurants maar je hebt natuurlijk ook altijd te maken met verwachtingen. Anyway zou ik ´t Zusje absoluut aanraden en gaan wij zeker (hopelijk snel) nog een keer terug!

Heb jij wel eens bij ´t Zusje gegeten?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Jouvence

    Wij gaan altijd naar ‘t Zusje in Nijmegen! De bastogneparfait is echt een aanrader en de gegrilde Duitse biefstuk 😉

    februari 18, 2020 at 1:42 pm Reply
  • Leave a Reply