solbeach scheveningen

Food | Restaurant Review: Solbeach Scheveningen

augustus 4, 2020

Afgelopen weekend sloten we af met een strandwandeling en gingen we uit eten. Ik had eigenlijk geen review (lees hier de vorige) gepland maar jullie vroegen er massaal om dus bij deze. Dit keer een best speciaal etentje; we gingen namelijk barbecueën op het strand bij Solbeach Scheveningen.

Negatieve review

Wie Solbeach Scheveningen op zoekt op internet, zal wellicht niet meteen enthousiast worden. Er staan namelijk vrij veel negatieve reviews online. Ik had in maart via Ticketveiling een barbecue voor twee personen gekocht en ging deze week eens kijken naar ervaringen. Om eerlijk te zijn schrok ik een beetje; het leek vrij dramatisch en zowel de slechte service als het matige eten werden meerdere malen genoemd. Ik kan alvast vertellen dat onze ervaring gelukkig helemaal niet dramatisch was. Ja, er zijn absoluut verbeterpunten maar we hebben heerlijk gegeten en fijn gezeten. Ik benoem dit er specifiek even bij om te laten zien dat je niet altijd blindelings af moet gaan op negatieve reviews.

Solbeach Scheveningen

Solbeach Scheveningen is een strandtent vlakbij De Pier in Scheveningen. Qua sfeer is het wat mij betreft een klassieke strandtent; het is gezellig en er staat gelukkig geen kneiterharde muziek. Solbeach ligt op 5 minuten lopen vanaf de parkeergarage bij het Kurhaus en ook met het OV eenvoudig bereikbaar.

Menu & Prijzen

Het menu is prima; niet heel bijzonder en ook niet heel gek, alle gerechten kun je hier vinden. De prijzen zijn ten opzichte van normale restaurants wat bovengemiddeld maar voor een strandtent en kijkend naar de locatie heel gewoon. Voor €18,5 eet je een bord saté en een cola kost €3.20. Wij hadden via Ticketveiling een bon voor een barbeque voor twee personen, normaal kost die barbecue €24,90 per persoon en als je niet voor vlees of vis gaat wat goedkoper. Tip: deze veiling is nog steeds beschikbaar! De barbeque is te doen vanaf 2 personen en verkrijgbaar in vlees, vis, mix of vegetarisch. Je mag per persoon kiezen dus als jij vegetarisch eet maar de ander wel graag vlees wilt, is dat geen probleem.

Dit aten we

Virgin Mojito

Zoals altijd probeerde ik een Virgin Mojito (€8), die was niet geweldig. Hij was gemaakt van 7Up met limoen en munt en dat heeft toch niet het echte mojito-gevoel. Overigens stonden de ingrediënten gewoon netjes op de kaart, is wist dus wat ik bestelde maar zou het niet nog een keer doen.

Barbecue

Voor de barbecue hadden we gekozen voor een mix van vlees en vis. We kregen hier pastasalade, koolsla, maiskolfjes en wat saus bij. Frietjes kun je zelf bijbestellen maar daar hadden we niet zo´n zin in, we bestelden er wel een portie halloumi (aanrader!) bij. We kregen diverse soorten vlees en vis; niet heel bijzonder allemaal maar ook geen basic diepvries spul. Steven vond het biefstukje erg lekker en ik ben vooral los gegaan met de vis. De vis smaakte vers en goed maar was een beetje saai; wat knoflook of kruiden had wonderen gedaan want het was wat kaal zo. Wat we beiden wel geweldig vonden was het bakje mosselen. Die waren extreem lekker gemarineerd en smaakten heel goed van de barbecue. Als je er gaat eten en je gaat niet voor de vis, zou ik sowieso vragen of je een bakje mosselen kunt bijbestellen. De hoeveelheid van de barbecue was voor ons genoeg en we zijn geen kleine eters; we zaten lekker vol maar hadden nog wel ruimte voor een toetje.

BBQ-toetjes

Wat wij niet bestelden maar wat ik wel de moeite waard vind om te vermelden zijn de toetjes voor op de barbecue. Je kunt namelijk marshmallows bestellen of een kleine chocoladefondue, geweldig toch?

Coupe

Als toetje gingen we beide voor de Coupe (€7) ; vanille-ijs met chocoladesaus en slagroom aldus de menukaart. We kregen een vrij grote bak met 4 bollen ijs, chocoladesaus, slagroom én vers fruit. Een leuke verrassing zo en erg lekker.

De service

De service was prima, ze zijn inderdaad niet allemaal mega gastvrij maar dramatisch vond ik het ook niet. We werden snel geholpen als we iemand riepen en zowel het eten als drinken werd snel geserveerd. Het ¨gebrek¨ aan gastvrijheid zat ´m in kleine dingetjes. Zo kwam er meerdere keren iets naar onze tafel wat niet voor ons was en werd er een beetje geïrriteerd gereageerd als we aangaven dat dat niet onze bestelling was. Ook werd alles voor de barbecue wat onhandig op tafel gezet en moesten we zelf nog een gloeiend hete barbecue met onze messen proberen te verschuiven zodat de borden op tafel konden. Dat zijn kleine details waar ik me, zeker als ik met mijn voeten in het zand zit, niet zo aan kan storen maar wel dingen die eigenlijk niet horen. Je merkt dat het personeel niet heel erg achterna word gezeten op vriendelijkheid en gastvrijheid en dat is iets wat in mijn ogen zonde en onnodig is. Het is een leuke plek met een leuke kaart en het concept van de barbecue is geweldig, een klein beetje aandacht voor details zou een hoop negatieve reviews schelen denk ik.

Corona-proof?

Nee, om eerlijk te zijn niet echt. De afstand tussen de tafels was denk ik net anderhalve meter, wij waren er op een redelijk rustig moment en daar was ik blij mee. Vieze tafels werden wel afgeruimd maar structureel niet schoongemaakt en dat is, zeker in deze tijden, niet zo prettig. Wij hadden zelf desinfectie mee en daar heb ik dan ook uitvoerig gebruik van gemaakt en het was dus rustig. Op een druk moment zou ik hier zelf niet gaan zitten en wat mij betreft is het echt een must om gebruikte tafels schoon te maken als personeel zijnde.

Tot slot

We hebben genoten, De barbecue was echt heel leuk om te doen en je zit natuurlijk geweldig zo op het strand. Solbeach Scheveningen is wat mij betreft een prima plek die, als ze wat meer aandacht besteden aan details, heel erg leuk zou kunnen zijn. Ik vind de kleine gebreken die er bij elkaar best veel zijn zonde en onnodig want zo makkelijk te verhelpen. Voor mij is alles wel overkomelijk maar ik kan me voorstellen dat het voor andere gasten wel een afknapper is want het hoort gewoon niet. Het eten is echter lekker, de locatie is geweldig en wij zouden zeker terug gaan voor een barbecue.

Is zo´n barbecue op het strand iets voor jou?

*Foto is niet gemaakt bij Solbeach maar door Mathew Schwartz via Unsplash.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.