Roze Chocolademelk

Food | Roze Warme Chocolademelk voor Valentijnsdag

februari 13, 2018
Morgen is het natuurlijk Valentijnsdag, de dag van de hartjes, liefde, cadeaus en vooral een leuk excuus om lekker loste gaan met roze eten en drinken. Op Pinterest kwam ik een aantal keer een red velvet hot chocomel tegen, ik besloot wat te gaan experimenteren want ik wilde roze en ik wilde dat het lekker was. Vandaag laat ik jullie mijn roze chocolademelk zien en vertel ik jullie hoe ik het gemaakt heb.

Ingrediënten Roze Chocolademelk

– 1 glas melk
– 1 rode biet
– cacaopoeder
– snufje kaneel
– slagroom
Ik heb de ingrediënten hier vrij basic gehouden omdat ik nooit zo hou van recepten waarvoor je de halve supermarkt moet leeg kopen. Je kan uiteraard plantaardige melk gebruiken en kokos slagroom maken voor een vegan drankje. Verder kan je maple siroop of gewoon suiker toevoegen voor een wat zoeter geheel, ik vond dat zelf niet nodig. De hartjes en het kaneelstokje zijn puur ter decoratie en hebben verder weinig te maken met de smaak.
Als je voor meer rood wilt gaan dan kun je prima chocolademelk gebruiken in plaats van melk en cacaopoeder. Ik vind die smaak zelf wat beter maar qua kleur vind ik het met de witte melk weer mooier, prioriteiten stellen dus;).

 

Zo maak je het

Je begint met een half glas warme melk, dat is handig want je kunt altijd meer toevoegen als je lichter wilt. Ik heb de biet geperst met de slowjuicer, dit kan je ook gewoon met een keukenmachine doen of kant en klaar bietensap kopen. De bietensap schenk je vervolgens scheutje voor scheutje bij de melk tot je de juiste kleur hebt. Vervolgens roer je 4 theelepels cacao door het geheel en voeg je naar smaak nog wat toe om het zoeter te maken.

 

Bieten?

Je zult misschien denken ¨ben je gestoord geworden met je bieten¨, een begrijpelijke reactie die ik als bietenhater volledig snap. Ik vind bieten mega vies maar in combinatie met de juiste hoeveelheid cacao is de smaak best wel lekker ineens. Het versterkt de cacao een beetje waardoor het echt een lekker drankje is, en het ziet er uiteraard geweldig uit. Mocht je dit voor je geliefde willen maken dan raad ik je aan om wel even te oefenen. Als je wat te veel bietensap doet en het is niet lekker en is straks je date verpest. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben;).

Fijne Valentijnsdag allemaal <3 

Op zoek naar meer romantisch eten? Kookpraat deelde een aantal recepten speciaal voor Valentijnsdag, waaronder mijn hartvormige red velvet taart.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.