Food | Geen inspiratie? Check de Recepten Matchmaker!

december 12, 2018

We kennen vast allemaal wel dat moment dat je een lekker recept wilt zoeken, maar niet weet waar je moet beginnen. HelloFresh maakte voor deze behoefte de Recepten Matchmaker: een eenvoudige tool die je door het maken van wat keuzes een recept voorschotelt. Voor Mira Eats probeerde ik de Matchmaker en vertel je er graag wat meer over. Uiteraard deel ik ook ¨mijn¨ recept en of dat overeen kwam met de verwachtingen.

Recepten Matchmaker

De Recepten Matchmaker

De Recepten Matchmaker is simpel, gratis en zo vaak te gebruiken als je maar wilt. Ik vind het niet leuk om álle keuzes hier uit te gaan schrijven want dan is het verrassende effect een beetje weg. Je begint in ieder geval met het kiezen van een basis zoals bijvoorbeeld vlees, vis of, in mijn geval, halloumi. Vervolgens kun je onder andere kiezen of je zin hebt in simpel, avontuurlijk of kindvriendelijk. Tot slot kun je je keuze nog definiëren met bijvoorbeeld vegetarisch of glutenvrij. Nu krijg je een aantal recepten te zien die bij je keuze passen. Als je toch niet helemaal tevreden bent, kun je Matchmaker opnieuw invullen en krijg je een ander recept.

Mijn recept

Na het invullen van de Recepten Matchmaker kreeg ik het recept: Aardpeer-spinaziestamppot met halloumi. Niet het meest fotogenieke recept om met jullie te delen, maar ik wilde vooral iets delen wat ik ook echt lekker vond. Wat me meteen positief opviel is dat je gemakkelijk het aantal personen kunt aanklikken boven de ingrediënten. Je krijgt zo meteen de goede hoeveelheden te zien en hoeft niet om te rekenen. De hoeveelheden waren voor ons precies genoeg en wij zijn geen abnormaal grote of kleine eters.

Ondanks dat het het seizoen is voor aardperen, kon ik deze bij zowel Jumbo als Albert Heijn niet vinden en heb ik het vervangen voor zoete aardappel. Niet echt iets wat heel erg op aardpeer lijkt qua smaak, maar wel één van mijn favoriete ingrediënten. Ook de half gedroogde tomaatjes kon ik niet vinden en ik heb een bakje met zongedroogde tomaten meegenomen. Halloumi vind je gewoon in het kaas schap (vaak bij de feta en zo). Verder heb ik zelf nog (huisgemaakte) augurken bij het gerecht gegeten omdat ik dat altijd lekker vind bij stamppot.

Het recept zelf vond ik niet moeilijk, ook niet heel veel werk alleen wel veel afwas door de verschillende pannen. De instructies waren duidelijk en ik heb geen aanpassingen hoeven doen.

Mijn bevindingen

De stamppot vond ik ontzettend lekker, zeer zeker een aanrader en iets wat vermoedelijk veel mensen lusten. Ook sluit het gerecht goed aan bij de keuzes die ik ingevuld heb. De Recepten Matchmaker gebruik ik de laatste weken vrij veel. Hele chille tool die goed inspeelt op je wensen, zonder dat je 10 minuten bezig bent met filters instellen. Mijn enige kritiekpunt is dat er nog wat meer recepten aan de tool toegevoegd mogen worden, op dit moment krijg ik af en toe dezelfde te zien ondanks dat ik andere keuzes maak. Ondanks dat wel een aanrader dus en een enorme toevoeging op receptengebied!

Kende jij de Recepten Matchmaker al?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Sonja Van de Sande

    Nog nooit van gehoord! Soort van Tinder voor de maag dus?

    december 12, 2018 at 6:05 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.