or tea kong flu

Food | Or Tea Kong Flu Fighter Thee

april 29, 2020

Het regent buiten als een gek en het is een stuk kouder dan de afgelopen weken, tijd voor een warm kopje thee dus. Voor dit artikel probeerde ik een nieuwe smaak van mijn favoriete merk: Or Tea Kong Flu Fighter.

or tea kong flu

Or Tea Kong Flu Fighter

Deze biologische kruidenthee bevat appel, gember, sinaasappelschil, pepermunt, salie, eucalyptus en vlierbloesem. Het is een fruitige thee met een vleugje gember en iets kruidigs. Zowel verkrijgbaar in blik als in losse theezakjes. De theezakjes van Or Tea zijn biologisch afbreekbaar maar dit blik staat natuurlijk ook prachtig in je keuken. De thee bevat geen caffeine en is na 5 minuten trekken op zijn lekkerst.

What´s in a name?

Een flue fighter klinkt goed, zeker in deze tijd. Nou kan thee natuurlijk geen ziektes genezen maar bepaalde kruiden kunnen je immuunsysteem wel een boost geven zodat bijvoorbeeld keelpijn wat verzacht wordt óf zodat je minder vatbaar bent voor virussen. Geen medicijn dus maar ik geloof absoluut in de ondersteunende kracht van kruiden. Als je structureel genoeg binnenkrijgt om je immuunsysteem op peil te houden, hoef je minder snel naar medicatie te grijpen.

Hoe smaakt ´ie?

Hij ruikt redelijk intens en ik dacht daardoor dat ´ie ook zo zou smaken. Ik rook een vrij scherpe muntgeur met fris citrus er doorheen, de smaak is echter een stuk zachter. Ik proef een milde fruitige thee (appel!) die niet te zoet smaakt maar ook niet heel fris. Citrus proef je subtiel en ook ergens een kruidig vleugje gember en frisse munt. Veel subtieler dan ik dacht maar eigenlijk wel heel lekker.

Tot slot

De thee is minder intens dan ik dacht, ergens vind ik dat jammer want ik hou wel van intense smaken. Aan de andere kant is het hierdoor wel een thee waar ik altijd zin in heb, hij is subtiel maar toch heel smaakvol. Misschien is het schijnveiligheid maar toch voelt het ook prettig om een kruidenthee te drinken die goed is voor mijn immuunsysteem, alle beetjes helpen, toch? Je vindt Or Tea Kong Flu Fighter bij diverse speciaalzaken maar ook online, een blik thee van 100 gram kost €12,95. Ik kan zelf met één theelepel thee makkelijk een vrij sterk kopje zetten, op die manier doe je erg lang met één blik.

Wat is jouw favoriete thee?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • lisaheleen@outlook.com

    Oeh, klinkt lekker! Ik ben juist dol op wat subtielere theetjes, dus dit zou denk ik perfect zijn.

    mei 1, 2020 at 7:05 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.