Food | Or Tea? Hippe thee met een Oosters tintje

augustus 6, 2014
Een poos geleden kreeg ik een schattig doosje met daarin 3 theezakjes, meteen was ik gefascineerd door de verpakking, wat was dit voor merk?
Kort uitgelegd; Oosterse thee, hip en makkelijk.
Wat langer uitgelegd; pure, eerlijke en échte thee in de mooiste verpakking die ik ooit heb gezien. Wat bij de meeste “commerciële” theemerken wel gebeurd; het vermalen van de thee, doet Or Tea? niet, zo zie je precies wat je nou eigenlijk in je hete water hangt.
De verpakkingen zijn van gerecycled materiaal en bedrukt met soja-inkt.
Ik kreeg 3 smaken, testte er 2 en de 3e? Daar lees je zo meer over.
Dragon Pearl Jasmine
Pure groene thee met een zoetfrisse jasmijnsmaak.
Ik begin maar meteen met mijn meest favoriete thee ooit. De aparte smaak van groene thee (échte groene thee) gecombineerd met het zoete van jasmijn, jummie.
In principe zijn de zakjes gemaakt om 1 kopje mee te zetten. Met geduld en veel heen en weer trekken red je er net 3, de 3e is wel vrij slap dan.
Dragon Well
Gewone groene thee.
Dit smaakt naar de groene thee die ik in Azië dronk (duh) en niet zoals de Nederlandse “groene thee”. In Nederland hebben ze gewoon zelf een smaak groene thee bedacht omdat de originele te apart is voor veel mensen. Ik vind het heerlijk en droom weer even weg naar Bangkok. Deze thee vind ik zelf het lekkerste als ‘ie niet te sterk is.
Towering Kung Fu
Zwarte thee
De 3e smaak proefde ik niet zelf maar stuurde ik op naar vriendinnetje Saskia die ook blogt, haar ervaring met Or Tea? kunnen jullie vanaf vandaag lezen op Former Parades.
Or Tea? is niet goedkoop, je betaald zo’n €12,50 voor 15 zakjes. Geen thee waarvan je dagelijks 3 potten zet, wel een thee om af en toe van te genieten. Ik vind het het geld waard!
Je vind de thee onder andere op webshop  La Mesa.
De site van Or Tea? zelf is ook zeker een bezoekje waard. Je vind er prachtige illustraties (die je ook op de verpakkingen ziet), recepten en heel veel informatie.
Tea cups?Wat voor thee drinken jullie graag?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.