Olécandy

Food | Olécandy: Spaanse Snoepbox

maart 29, 2018
Hola lieve lezers! Afgelopen week kwam de postbode een wel heel lekker pakketje brengen; een box uit Spanje speciaal vol lekkere, traditionele Spaanse snoepjes en snacks. Ik vertel jullie graag wat meer over dit leuke bedrijf Olécandy en proefde natuurlijk de inhoud van deze speciale Paasbox. Ik kan alvast vertellen dat er onder andere snoepjes in zaten met de smaak van ham, erg bijzonder..

Olécandy

Bij Olécandy kun je kiezen uit verschillende boxen met zoetigheid, snacks of een mix daarvan. Ook hebben ze regelmatig specials waaronder nu dus deze box voor Pasen.
In de boxen vind je snoepjes (en snacks) die gemaakt zijn ín Spanje zodat je op een toegankelijke manier kennis kunt maken met deze producten. Wellicht mis je iets wat je in Spanje at op vakantie of ontdek je een nieuwe favoriet. Als je een box besteld zit je niet vast aan een abonnement, je koopt ze gewoon los.

 

Het concept

Ik word bij voorbaat al gelukkig van deze box! Ik ben dol op Spanje en op eten en vind dit soort boxen geweldig om nieuwe en bijzondere producten te ontdekken. Wat mij betreft mogen dit soort dozen uit veel meer landen komen want wat is er nou leuker dan een cultuur ontdekken door middel van eten.
Het concept vind ik dus geweldig maar de inhoud is ook niet onbelangrijk, die neem ik dan ook graag met je door.

De inhoud

In de box zit een blad met daarop een duidelijke uitleg over alle producten. Ik zie meteen een aantal bijzondere dingen staan. De minder opvallende of vrij gewone items ga ik hier niet uitgebreid beschrijven, maar hier alles op een rijtje:
Snoepjes met de smaak van iberico ham.
Snoepjes met kaas smaak.
– Reep van gedroogde vijgen en noten.
– Marshmallow paashaas
Nazarener snoepjes.
– Wortelvormig zakje snoepjes.
– Dadels gevuld met amandelen.
– Witte chocolade paashaas.

 

Iberico Ham Snoepjes

Eerlijk gezegd stond ik niet te springen om dit te proberen maar alles voor het artikel dus ik heb het toch gedaan. Ik ben niet op de hoogte van de Spaanse wetgeving qua symbolen maar het lijkt er op dat deze snoepjes vegetarisch zijn en dus geen écht vlees bevatten. Ik ben sowieso geen fan van het eten van vlees en vlees als snoep, zoals bijvoorbeeld beef jerky, heb ik nooit begrepen.
De snoepjes ruiken naar gedroogde, zoute ham, wat het nog moeilijker maakt om te gaan proeven (ik schrijf dit live tijdens mijn struggles guys). Ik ga eerst voor een mini likje want een heel snoepje in mijn mond durf ik niet aan. De smaak is minder vreselijk dan verwacht maar echt lekker vind ik net niet. Het smaakt niet zo zout als het ruikt, maar wel duidelijk naar ham met suiker. Misschien is dit mega Nederlands en lachen alle Spanjaarden me nu uit, ik ben hier geen fan van, vlees hoort niet thuis in snoep.

Kaas Snoepjes

Ook hier was ik niet enthousiast over, maar ze leken me minder erg dan de ham-variant dus het ergste hebben we gehad, dacht ik.
Hier ruik ik geen kaasgeur maar toch durf ik niet het volledige snoepje te eten (wederom live verslag). Ik proef eerst alleen een zoetig snoepje maar daarna komt er toch een indringende kaas smaak naar boven, not oké. I love kaas maar niet in een snoepje, sorry Spanje.

 

Nazarener Snoepje

Ik vond het leuk om deze aan te treffen in de box omdat het echt iets traditioneel Spaans is wat bij de Heilige Week rond Pasen hoort. De Nazarener is dacht ik een inwoner van Nazareth, gesymboliseerd door de muts en de lange mantel. Ik ben niet goed op de hoogte van Spaanse tradities en alle Bijbelse verhalen rondom Spanje maar ik vind het tof dat dit er in zit. Qua smaak lekker, heel gewoon, maar toch een mooi stukje extra cultuur in de box.

 

Overige snoepjes

De rest van de snoepjes zijn vrij gewoon en allemaal erg lekker. Ondanks dat ik hierboven dramatisch doe over de ham- en kaassnoepjes, vind ik het leuk dat er zulke dingen in de box zitten. Het maakt het tot een unieke box en ik hou nou eenmaal van bijzondere dingen uitproberen. Een leuk kijkje in de Spaanse cultuur die je echt even mee krijgt bij het openen van de box.

 

Eindoordeel

Ik ben zeker fan en draag dit soort bedrijven een warm hart toe. Jullie zullen dan ook vaker bijzondere boxen van Olécandy voorbij zien komen. Je vindt alle boxen op de website voor zo´n €18 (+€4 verzendkosten naar Nederland), ik vind het niet heel goedkoop maar het kan er mee door. Je krijgt bijzondere producten en het is een toffe box om jezelf of een ander cadeau te doen. De Paasbox is nog te bestellen maar je kunt Olécandy ook volgen op Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe specials en andere nieuwtjes!

Zou jij de gekke snoepjes proeven of overslaan?

*Deze box heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.