natuurlijke siroop

Food | Soof Natuurlijke Siroop

maart 26, 2020

Hier thuis drinken we vrijwel alleen maar water, thee en aanmaak. Niet gek dus dat ik altijd op zoek ben naar lekkere aanmaak en dan bij voorkeur zonder al te veel troep. Op Veggieworld proefden en kochten we de natuurlijke siroop van Soof en dat vond ik wel een review waard.

natuurlijke siroop

Soof Natuurlijke Siroop

Bij Soof maken ze natuurlijke siroop voor volwassenen die graag aanmaak drinken met veel smaak en weinig troep. De siropen zijn gemaakt van niets anders dan fruit,  groenten en kruiden en de ingrediënten staan dan ook op de voorkant van de glazen fles. Er zit dus wel suiker in die van nature aanwezig is, verder wordt er niks toegevoegd. Op dit moment heeft Soof de volgende smaken natuurlijke siroop:

 • Carrot, Ginger & Apple
 • Lemon, Mint & Apple
 • Blueberry, Lavender, Blackcurrant & Apple
 • Sweet Potato, Cinnamon & Apple
 • Rose, Cardamom, Pear & Apple

Die laatste haalde ik in huis en proefde ik voor deze review.

Soof Rose Cardemom, Pear & Apple

Roos, kardemom, peer en appel dus. Een combinatie die me lekker leek, maar ook zeker apart door de toevoeging van kardemom. Met één fles van ruim €4 kun je ongeveer 25 zoete glazen maken. Afgaand op andere flessen siroop, kan ik er dan wel 50 mee maken want ik maak mijn siroop nooit zo zoet.

De appel en peer proef je goed, het doet me denken aan diksap. De kardemom zal sommige mensen misschien wat afschrikken maar in de siroop proef je die niet heel heftig. Je proeft zeker iets kruidigs maar je hoeft absoluut niet bang te zijn voor een overheersende smaak; het kruidige maakt het geheel net wat minder saai. Ook de roos is een subtiele toevoeging die je proeft maar die niet te overheersend is. Al met al is het een siroop met veel smaken, absoluut niet gewoontjes maar ook niet te gek.

Aanmaak voor volwassenen

Wat ik vaak leuk vind bij aanmaak, zowel voor mezelf als voor visite, is de boel een beetje opleuken. Dat is qua smaak bij Soof totaal niet nodig maar ik vind het er zo gezellig uit zien. Ik maak meestal gewoon gebruik van wat ik in huis of in de tuin heb en favorieten zijn onder andere lavendel, citroen, grapefruit of een takje rozemarijn. Als je dit in een mooi glas serveert met wat ijsblokjes, lijkt het bijna een chique alcoholvrije cocktail.

Eindoordeel Soof Natuurlijke Siroop

Ik vind de siroop heerlijk, hij is niet te zoet en niet te saai. Qua aanmaak zijn er weinig spectaculaire smaken te koop vind ik en veel merken hebben zo veel toegevoegde suikers of smaakstoffen. Soof is met ruim €4 net ietsje duurder maar dat vind ik het zeker wel waard. Je krijgt wat je verwacht naar aanleiding van de smaakomschrijving en je weet goed wat je qua ingrediënten binnen krijgt. Natuurlijk zullen er nu suikerhaters zijn die zeggen dat je met dit soort producten alsnog een berg binnen krijgt en dat is technisch gezien waar. Uiteraard kun je als je 100% gezond wilt doen het beste alleen maar water drinken, echter vind ik een siroop met alleen maar natuurlijke suikers en ingrediënten zelf prettiger dan eentje met kunstmatige toevoegingen. En nee, ik drink hier geen 2 liter van per dag maar een paar glazen per week. Soof kost dus ongeveer €4 per fles en is onder andere te vinden bij sommige filialen van Albert Heijn, de Bijenkorf en WAAR. Exacte verkoopinformatie kon ik op hun website niet goed vinden dus als je zekerheid wilt; in hun eigen online shop verkopen ze het sowieso.

Kende jij Soof al?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Marloes

  De flessen heb ik zien staan in de supermarkt, maar ik schrok een beetje van de prijs. Denk toch dat ik het binnenkort eens ga proberen, want ik ben wel enthousiast geworden door jouw blogpost!

  maart 27, 2020 at 9:32 am Reply
 • Natiza

  Oeh klinkt heel goed!

  april 28, 2020 at 1:19 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.