Instagram Slider

  • Nog niet overtuigd van de vele voordelen van yoga?Ik schreef
  • Slik jij voedingssupplementen?Zeker in de winter heb ik zo veel
  • China Lights Festivalchinalightsfestival ouwehandsdierenpark layeringup uitingelderland gelderland winteruitjes lights china
  • Zin in een lekker stamppotje vanavond?Ik maakte deze variant met
  • Als er n merk naast een geweldige adventskalender toffe en
  • Ik probeerde een hele reeks producten speciaal voor beschadigd haarArtikel
  • Caspergrumpycat catsofinstagram cat cats katten russianblue dutchpets itssofluffyimgonnadie wintervacht furryfriend
  • Woohoo momenteel 10 korting op alle geschenkdozen van danielwellington Ook
  • WINACTIE Hands Off My Chocolate komt met geweldige kerstrepen en
  • Dafne Schippers haal ik nog niet in maar in ieder

Food | Recept: Makkelijke limonade met perzik en frambozen

augustus 8, 2018

Ik vertel vast niemand wat nieuws als ik hier de enorme hitte van de afgelopen tijd ga benoemen. Inmiddels is het weer wat minder tropisch en is het aangenaam om weer wat actiever te worden. Ik maakte vorige week deze mega makkelijke én simpele limonade die ik vond via Pinterest. Ik paste het recept wat aan en deel dit hier graag met jullie!


Ik drink eigenlijk altijd water en op een ¨ruige¨ dag een glaasje aanmaak. Eigenlijk gewoon omdat ik dat gewend ben en het ik drinken van frisdrank niet echt mis. Ik vind het echter wel leuk om te experimenteren met limonade en sapjes en een balans te creëren tussen zoete en frisse smaken. Toen ik op Pinterest dit recept zag besloot ik aan de slag te gaan en het naar mijn eigen smaak te gaan perfectioneren. Het recept bevat maar een paar ingrediënten en is zeer eenvoudig, ook heb je er geen gekke keukenspullen voor nodig. De ingrediënten zijn gebaseerd op 2 liter limonade, dat klinkt veel en is qua bewaren wat onhandig soms, maar geloof me, het is zo op.

Ingrediënten:

Perzik-frambozen puree
5 perziken, bij voorkeur vers
200 gram frambozen
300 ml water

Siroop
100 gram kristalsuiker
125 ml water

Limonade
1,5 liter water (reken dit wat ruimer)
5 limoenen (het sap hier van)
ijsblokjes
takjes munt

Stap 1
Snij de perziken in stukken en doe ze samen met de frambozen en het water in een blender tot je een zachte puree hebt. Aanrader is om wat frambozen en schijfjes perzik te bewaren om straks lekker als garnering te gebruiken.

Stap 2
Leg een zeef op een grote kom of pan en giet je fruitpuree daar in. Druk de puree eventueel nog wat verder door de zeef als er veel achter blijft. Main goal is dat de frambozenzaadjes niet in je limonade terecht gaan komen. Spoel je zeef schoon (duh) en zet het sap even aan de kant.

Stap 3
Gooi de suiker en 125 milliliter water en warm dit al roerend op, laat het uiteindelijk 3 minuutjes koken. Zet deze siroop uiteindelijk even in de koelkast om af te koelen voor je alles gaat mengen.

Stap 4
Zorg dat je een grote kan hebt, of een pan in mijn geval, want je gaat zo alles mengen. Giet 1,5 water en het sap van de limoenen in deze kan en vul het aan met wat ijsblokjes. Giet het perzik-framboos sap en de siroop er bij en meng alles goed. Voeg vervolgens wat blaadjes of takjes munt toe voor een frisse touch en je bent klaar. Ik vind het zelf lekker om in mijn glas of in de kan nog wat losse frambozen en perzik te doen, en vul mijn glas graag nog bij met wat extra ijsblokjes.

Limonade
Het bewaren kan een beetje onhandig zijn als je geen grote kan hebt. Ik heb alles overgegoten in kleine flesjes en die in de koelkast bewaard. Even behelpen maar uiteindelijk best handig, ook om mee te nemen. Je kunt de ingrediënten van de limonade natuurlijk wat aanpassen naar je eigen smaak. Ik hou wel van een frisse limonade dus ik gebruik graag veel limoen en munt. Dit recept van Pinterest heeft me absoluut geïnspireerd om deze limonade met verschillende soorten fruit te gaan proberen, wellicht dus binnenkort meer limonade recepten! Een volgende keer zou ik overwegen de siroop met de suiker weg te laten, ik vind het fruit zeker zoet genoeg en het scheelt ook weer in de suikerinname. Uiteraard kun je suiker ook vervangen bijvoorbeeld honing, agavesiroop of stevia.
Ga jij deze limonade maken?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply