makkelijk en lekker toetje

Food | Makkelijk en lekker toetje: brownie ijstaart!

januari 28, 2020

Een makkelijk en lekker toetje wordt vaak opgezocht hier in de zoekbalk. Tijd dus om mijn favoriete ¨recept¨ te delen voor, ja écht, één van de lekkerste toetjes die je ooit gaat eten.

Brownie ijstaart

Ik presenteer jullie vandaag een makkelijk en lekker toetje: deze brownie ijstaart. Bij de foto´s moet ik een kleine kanttekening plaatsen, het valt je wellicht op dat het ijs iets verder gesmolten is dan je wilt op een foodfoto. Dit komt omdat ik, op een mini vakje na, geen vriezer heb en het dus sprinten was van de keuken naar de studio boven. De foto´s zijn ook nog eens gemaakt onder vrij warme fotolampen dus ik had zo´n 10 seconden voordat alles begon uit te lopen. Als je zelf dit recept maakt, hoeft het waarschijnlijk niet op de foto en raad ik je aan om het geheel een kwartiertje in de vriezer te zetten voor je het serveert. Als je wel een foto wilt maken leer dan van mij en leg de brownies met jam in de vriezer voordat je het ijs er op doet, dat scheelt een hoop.

De ingrediënten

De brownie ijstaart is zo klaar en heeft maar weinig ingrediënten. Men neme:

 • 1 x brownie mix + wat die verpakking aangeeft. Je kunt de brownie ook from scratch maken maar ik ga zelf graag voor luiheid gemak.
 • frambozenjam
 • 1 bak aardbeienijs

Bovenstaande ingrediënten zijn gebaseerd op ijstaartjes voor 4 personen, echter is de hoeveelheid afhankelijk van de bakvorm die je gaat gebruiken. Aan te raden is een kleine ronde bakvorm zodat je zo min mogelijk brownie verspilt (je moet straks rondjes maken). Als je geen bakvorm hebt en geen brownie over wilt houden, kun je er ook voor kiezen om gewoon stukken brownie met ijs te serveren.

makkelijk en lekker toetje

Stap 1

Bak de brownies zoals het recept dat aangeeft. Als je net als ik de vorm uit de verpakking gaat gebruiken kun je een glas nemen om de ronde vormen (na het afkoelen) uit te snijden. Hiermee hou je héél veel brownie over dus een kleine bakvorm (Xenos of Hema) is een stuk praktischer. Zorg er in elk geval voor dat je per ijstaartje drie ronde schijven hebt van dezelfde grootte. Als je een grote vriezer hebt dan is een gigantische ijstaart die je op tafel zet in plaats van één kleintje per persoon ook een spectaculair idee.

Als je de ronde schijven hebt gemaakt, besmeer je die met jam. Van de onderste schijf besmeer je alleen de bovenkant, van de middelste beide kanten en van de bovenste alleen de onderkant. Zet je besmeerde brownies idealiter gezien eventjes in de vriezer om te voorkomen dat het ijs straks snel uitloopt.

Stap 2

Schep twee bolletjes ijs en druk die plat tussen de schijven brownie. Een goede ijsschep is hierbij fijn omdat je een rond bolletje veel makkelijker plat krijgt. Ik ben zelf fan van deze ijsschep uit de TASTY+ collectie van Brabantia. Hij maakt makkelijk mooie bolletjes en ligt fijn in de hand. Hij is lekker stevig en ook het hard bevroren ijs (ja, dat was het ooit), was er makkelijk mee te scheppen. Qua ijs raad ik je aan om niet te perfectionistisch te zijn. Perfect is vaak alleen mooi als het ook echt perfect wordt en dat is nou eenmaal lastig met ijs. Een wat meer nonchalant laagje ijs geeft minder stress en ziet er ook gewoon gezellig uit.

makkelijk en lekker toetje

Stap 3

Als je een leuk bouwsel hebt gemaakt, adviseer ik je ten zeerste om deze even in de vriezer te zetten. Vlak voor het serveren bestrooi je je kunstwerk met poedersuiker en strooi je er wat blauwe bessen en frambozen omheen.

makkelijk en lekker toetje

Tot slot

Niet mijn mooiste creatie maar mensenkinderen, dit is echt héél lekker. Ik heb erg moeten lachen om mijn foto´s maar als je een trouwe volger bent, weet je inmiddels wel dat dat ook wel weer typisch iets is wat bij mij gebeurt. Ik wilde daarom het recept toch heel graag delen, het gaat ten slotte om de smaak en als je mijn tips toepast, ga je vast niet dezelfde fouten maken. Laat me vooral weten als je dit toetje gemaakt hebt óf natuurlijk als je ook een makkelijk en lekker toetje weet!

Ga jij dit ijstaartje maken?

*Dit artikel bevat betaalde links en gekregen producten.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • bychristiana

  Haha, ik moest wel lachen om je ‘kanttekening’ dat het taartje een beetje gesmolten was. Heel eerlijk? Het was me niet eens opgevallen, ik dacht alleen maar aan hoe lekker dit er uit ziet;-) Foodfoto’s maken is trouwens wel weer een vak apart. Ik heb het ook wel eens geprobeerd, maar laten we het er maar op houden dat het niet mijn ding is.

  januari 29, 2020 at 7:58 am Reply
 • Marloes

  Het ziet er nog heerlijk uit op de foto’s, hoor! Dus, ‘don’t worry’ over Het smeltende ijs. Thnx voor het delen van dit recept!

  januari 29, 2020 at 12:24 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.