Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username
lipton cold infuse

Food | Lipton Cold Infuse: Smaak voor je water

augustus 28, 2019

Ondanks dat de zomer op zijn einde loopt, kwam Lipton afgelopen week met een aantal nieuwe verfrissende drankjes: Lipton Cold Infuse. Drankjes zonder suiker en calorieën die je makkelijk thuis of onderweg maakt. Ik vertel er graag meer over én proefde twee van de drie smaken.

Lipton Cold Infuse

Lipton Cold Infuse is geen thee, maar smaak voor je water op basis van fruit en kruiden. De zakjes zijn individueel verpakt en daardoor ideaal om mee te nemen. De zakjes zijn volledig vrij van plastic en biologisch afbreekbaar, ze kunnen dus gewoon in de groene container. De volgende drie smaken zijn verkrijgbaar:

 • Pomegranate & Hibiscus
 • Elderflower & Rose
 • Lemon & Camomile

Zo maak je het

Je dropt een zakje in je flesje water (500ml kan ´ie makkelijk aan) en laat deze minimaal 5 minuten zitten. Je kan het zakje makkelijk de hele dag laten zitten, tot 8 uur lang, en zo zelf bepalen hoe sterk je je smaak wilt hebben. Ik gebruikte de zakjes thuis en liet ze 5 minuten trekken, op deze manier kon ik makkelijk een glas of 5 heel smaakvol maken. Ook ideaal is een kan met water vullen en daar een zakje in droppen, zo wordt de smaak wat sterker.

Lemon & Camomile

Citroen en kamille geven je water een eenvoudige maar lekkere smaak. Je proeft de herkenbare smaak van kamille goed en duidelijk een fris toefje van de citroen, die laatste proef je vooral in de nasmaak. Deze variant is vrij subtiel en vind ik het lekkerst als ´ie wat langer trekt, toch is het mijn favoriet van de twee. Hij is niet te zoet, lekker fris en drinkt lekker weg.

lipton cold infuse

Elderflower & Rose

Het zakje van deze smaak ruikt mierzoet, dat staat me een beetje tegen. Ook als je wilt gaan drinken ruik je eerst die hele zoete geur, waardoor je ook een zoete smaak verwacht. De smaak is dat gelukkig niet, je proeft duidelijk de roos met een beetje vlierbloesem. Ook een lekkere smaak, al had de vlierbloesem naar mijn smaak wel wat meer aanwezig mogen zijn.

lipton cold infuse

Eindoordeel

Ik vind beide smaken lekker en zou de variant met Citroen & Kamille absoluut opnieuw kopen, ik hoop ook dat Lipton met nog meer smaken gaat komen. De derde smaak probeerde ik bewust niet omdat ik nooit zo´n fan ben van rode fruitsmaken. Mocht ik ´m nog proeven dan vul ik dit artikel zeker even aan! Ik ben iemand die eigenlijk alleen water en thee drinkt en dat is vrij saai, deze zakjes stimuleren absoluut om meer water te drinken. Ook ideaal als je wel veel frisdrank drinkt en wat wilt minderen met suiker, je hebt hiermee toch veel smaak maar niet de suikers.

lipton cold infuse

Tot slot

Een doosje kost €3,99 en bevat 15 zakjes, wat mij betreft aan de dure kant. Momenteel (tot 10 september) zijn ze bij Jumbo 1+1 gratis, zeker de moeite om dus wat doosjes in te slaan. Bij Albert Heijn zag ik de doosjes nog niet staan, Bol.com verkoopt echter wel multipacks mocht je geen Jumbo in de buurt hebben, deze zijn overigens ook véél goedkoper in verhouding.

Zou jij Lipton Cold Infuse willen proberen?

*Dit artikel bevat affiliate links.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Bettie

  Dit klinkt wel heel erg lekker. Ik ben wel fan van kamille thee dus dit zou ik zo zelf ook eens proberen.

  augustus 28, 2019 at 4:32 pm Reply
 • bychristiana

  Wel een leuk idee, het zal wel op een bepaalde manier werken, dat ze op kunnen lossen in koud water? Ik drink eigenlijk vooral thee en water. Water drinken heb ik verder ook geen moeite mee, dus ik laat het daar lekker bij;-) Ik hoor inderdaad wel vaak van mensen die dat saai vinden en het dus lastig vinden om voldoende water te drinken op een dag, dan is zoiets wel echt ideaal.

  augustus 30, 2019 at 5:22 pm Reply
 • Leave a Reply