Food | Libeert Ruby IIII: hele bijzondere chocolade

februari 6, 2019

Het is begin februari en dat betekent dat de Valentijnsacties ons om de oren vliegen. Sommige mensen vinden het commerciële onzin, ik hou er wel van. Natuurlijk kan je de liefde elke dag vieren. Maar het is toch gezellig, al die hartjes, bloemen en chocolade? Voor het artikel van vandaag probeerde ik hele bijzondere en romantische chocolade van Libeert en die laat ik jullie graag zien.

Libeert
Libeert

Vorige week werd dit mooie roze doosje van Libeert bij mij thuis bezorgd. Libeert is gespecialiseerd in het maken van prachtige chocolade creaties en marktleider op dit gebied in Belgie. Het familiebedrijf werd opgericht in 1923 en momenteel is de vierde generatie er werkzaam. Ondanks dat dit bedrijf al vrij ¨oud¨ is, is er aandacht voor innovatie en groei. Libeert werkt alleen nog maar met 100% duurzame en premium cacao.


Roze Chocolade

Chique ziet het doosje er uit he? Erg mooi om cadeau te geven (kan ook gewoon aan jezelf). De grootste chocoladefabrikant ter wereld, Barry Callebaut, ondekte een tijd geleden de roze chocolade. Ze sloegen nu de handen in één met Libeert voor een wel heel bijzonder chocolaatje..


Ruby IIII

Libeert heeft van de roze chocolade een zeshoekige robijn gemaakt, net zo bijzonder als de unieke Ruby cacaoboon. De bonen zijn na een zorgvuldige selectie verwerkt tot zachtroze chocolade en in een mooie vorm gegoten. Voor wie niet bekend is met de bijzondere smaak van Ruby chocolade: intens, fruitig met een fris zuurtje.


Mijn oordeel

Allereerst: de verpakking en de uitstraling vind ik tof. Je hebt echt wat moois in handen en de grote roze robijnen geven je een luxe gevoel. Ik vind de Ruby chocolade zelf niet geweldig, maar dat heeft niks met de kwaliteit te maken. Ik vind het erg naar witte chocolade smaken en daar hou ik nou eenmaal niet zo van. Het fruitige van de Ruby spreekt met wel weer aan, maar die zou ik liever zien in combinatie met een wat minder zoete chocoladesmaak. Nu is dit nou eenmaal de smaak van de boon en bijzonder is die zeker.


Eindoordeel

Qua verpakking en cadeau geweldig, qua smaak niet mijn ding. Als je wel van het zoete van witte chocolade houdt, ga je hier waarschijnlijk héél gelukkig worden. Ik zou het nog het meest vergelijken met witte chocolade gemengd met framboos, al durf ik dat bijna niet te zeggen omdat de Ruby smaak echt heel uniek is. Ik heb natuurlijk nul verstand van chocolademaken maar ik ben wel benieuwd hoe deze roze chocolade gemengd met melk of puur zou gaan smaken. Anyway, een box met 2 robijnen is te koop bij Albert Heijn voor €4,99. Leuke prijs vind ik, toegankelijk en je hebt toch wel echt wat bijzonders in huis.

Zou jij deze roze robijnen graag willen proeven?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Kim

  Ik vind ze er erg leuk uit zien en ben benieuwd naar de smaak van de roze chocolade! Ik heb. nog nooit Ruby geproefd en moet dit misschien toch maar eens gaan doen, aangezien ik gek ben op witte chocolade.

  februari 6, 2019 at 10:30 am Reply
 • alexa

  ah ik heb deze al vaker voorbij zien komen, ziet er goed uit, maar roze chocolade is inderdaad zoet. Moet je van houden en anders is het inderdaad net niks. De verpakking en de vormgeving vind ik wel heel cool. Ik houd alleen totaal niet van chocolade.

  februari 8, 2019 at 1:54 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.