Ingrediënten
Koekjes
Frosting
Stap 1
Je begint met het bakken van de koekjes en mengt hiervoor de boter en de poedersuiker tot een zacht mengsel. Hierna voeg je de bloem, de maizena en de vanille toe en meng je dit tot je deeg hebt. Dit deeg dek je af en laat je een half uurtje rusten in de koelkast.
Stap 2
Verwarm de oven vast voor op 180 graden en rol balletjes deeg ter grootte van twee ¨scoops¨ met een eetlepel. De balletjes druk je met de muis je van je hand een beetje plat en daar is waar het bij mij mis ging. De koekjes horen eigen een stuk hoger en meer ¨chubby¨ te zijn alleen bij mij werden het platte, uitgelopen situaties. Je kan er dus voor kiezen om in plaats van de balletjes gewoon meteen ronde koekjes te maken. Ik heb na het pakken rondjes uitgeprikt met een glas en de koekjes nog een paar minuten terug in de oven gezet. Je gaat de koekjes nu een kwartiertje bakken, hou ze goed in de gaten want de ervaring leert dat baktijd echt per oven kan verschillen.
Stap 3
Je laat de koekjes goed afkoelen en gaat ondertussen aan de slag met de topping/frosting. Crush de candy canes fijn met een vijzel of wikkel ze in een theedoek en leef je uit op het aanrecht, als ze maar gecrushed worden.
Stap 4
Voor de frosting mix je de roomkaas, de boter en de poedersuiker en een flats kleurstof tot een glad mengsel. De hoeveelheid kleurstof hangt echt af van het merk, ik heb een tubetje van Dr Oetker gebruikt en had daarvan wel de helft nodig, bij een meer geconcentreerde kleurstof heb je aan een paar drupjes genoeg. Wees vooral niet te gortig, je kan niet terug naar lichter en wat kleurstof toevoegen is geen moeite.
Stap 5
De frosting mag nu op je kerstkoekjes. Je kan het er uiteraard gewoon opscheppen met een lepel maar ik heb het gedaan met een spuitzak omdat ik dat effect wat leuker vond. Hierna top het af met wat strooisel van de candy canes, en klaar! Laat je koekjes geen hele dagen buiten de koelkast staan, daar word de frosting niet lekkerder van, ook een goed excuus om ze lekker snel op te eten.